Liquid Liquid - Slip in and Out of Phenomenon (2008)

Funk / Rock
Label: Domino

1. Gropumegroup (3:20)
  2. New Walk [Live] (2:08)
  3. Lub Dupe (2:24)
  4. Bell Head [Live] (2:20)
  5. Rubbermiro (3:36)
  6. Spearbox (2:00)
  7. Lock Groove (In) (4:00)
  8. Lock Groove (Out) (4:04)
  9. Push (1:57)
  10. Zero Leg (2:33)
  11. Eyes Sharp (2:15)
  12. Where's Al [Live] (2:32)
  13. Optimo (2:43)
  14. Cavern (5:21)
  15. Scraper (3:41)
  16. Out (2:08)
  17. Sank into the Chair (1:46)
  18. Outer (1:23)
  19. Groupmegroup [Live] (3:27)
  20. Sank into the Chair [Live] (2:12)
  21. Elephant Walk [Live] (3:35)
  22. Setmeonmyown [Live] (2:56)
  23. Not Again [Live] (2:24)
avatar van jellorum
Is dit wat? Kom deze naam vaak tegen maar kan er maar geen muziek van te pakken krijgen. Dit album is overigens makkelijk te bekomen. Maar 'k heb dus nog geen enkel nummer gehoord van deze band.

Te vergelijken met DNA?

avatar van jellorum
Hell yeah, dit is wat...en nee niet echt te vergelijken met DNA, alhoewel zelfde periode en zelfde stad, totaal anders. Wel allebei onder no wave te catalogeren.
Liquid Liquid is meer van het extreem dansbare funky stuff terwijl DNA toch wat abstracter en moeilijker te verteren valt..

Misschien is de eerste EP wat minder maar het gaat echt wel goed los hoor...track 7 t/m 18 zijn zowat perfect imo.

Cavern kwam trouwens voor in 25th Hour van Spike Lee..leuk dat er nog zo'n mensen zijn, dankzij hen komen de goeie dingen steeds weer bovendrijven, net als deze band.

Gewoon erg goed.

avatar van T.O.
Die verzamelaar uit 1997 heeft toch precies dezelfde tracks?

avatar van freddze
Redelijk verschillend toch. Ondermeer Sank into the Chair (de gewone en de live versie) en Elephant Walk staan niet op de '97 verzamelaar.

avatar van pygmydanny
Als Grandmaster Flesh niet schaamteloos die baslijn van Cavern had gejat, had het 99 records label nog leuke dingen kunnen uitbrengen (zoals ze dat deden met deze Liquid Liquid, ESG en The Bush tetras)!
Liquid Liquid bestaat blijkbaar wel nog/weer. Hopelijk brengen ze wat nieuw werk uit.
Origineel vinyl was 15 jaar geleden veel waard (heb toen lang achter de Optimo EP gezocht), maar is nu toch fel in waarde gezakt, zie ik op discogs.

avatar van T.O.
pygmydanny schreef:

Wat heeft dat met elkaar te maken dan?

avatar van pygmydanny
99 Records en Liquid Liquid sleepten de zaak voor het gerecht en na een kostelijke rechtzaak, kregen ze van de rechter gelijk. Het label van Grandmaster vroeg het faillisement aan waardoor Liquid Liquid en 99 Records geen cent ontvingen en wegens financiële redenen (en/of) desillusie er de brui aan gaven.
ESG's UFO (ook op 99 Records en op Factory) werd in de jaren '80 ook oneindig vaak gebruikt als sample en die hebben ook nooit geld daarvoor gekregen (dacht ik).