White Rabbits - It's Frightening (2009)

Label: TBD

1. Percussion Gun (3:08)
  2. Rudie Fails (3:24)
  3. They Done Wrong : We Done Wrong (4:30)
  4. Lionesse (3:10)
  5. Company I Keep (4:10)
  6. The Salesman (Tramp Life) (2:50)
  7. Midnight and I (3:34)
  8. Right Where They Left (3:29)
  9. The Lady Vanishes (3:29)
  10. Leave It at the Door (3:00)
Lepel schreef:
'It's frightening' is wat minder kleurrijk dan zijn voorganger, wat eentoniger, maar lang niet slecht.

Ik snap niet waar je dit vandaan haalt. Dit album eentoniger dan hun debuut? Ik heb ze net na elkaar beluisterd en dat klopt echt niet. De verwijzing naar Spoon kan ik beter plaatsen.

Ondermeer vanwege deze tekst en de veel te lage score hier, heb ik helaas veel te lang gewacht om dit ijzersterke rockalbum te beluisteren. Hun debuutalbum Fort Nightly was een goed album met een paar uitschieters, maar dit: dit is echt een paar stappen verder. De ene ingenieuze song na de andere komt op de proppen. Er zitten een aantal hele sterke liedjes tussen, waarbij de eerste 4 tracks gelijk raak zijn. De gitaren zijn zo lekker bespeeld en de piano doet regelmatig erg mooi mee.
Wat een aanrader dit album!

Oh ja: op 18 februari om 19.30 uur staan ze in Paradiso als voorprogramma van Spoon (grappig: want juist aan Spoon refereert Lepel hierboven).