Jiggy Djé - De Ark de Triomf (2009)

Label: Noah's Ark

1. De Hollandse Droom (3:24)
  2. Loop Met Me (2:52)
  3. De Ark de Triomf (8:21)
  4. Superster (3:56)
  5. Bericht van de Sponsor: Ik Ben Er Nog (1:10)
  6. Zeggut (3:31)
  7. Mama Zei (4:17)
  8. Regen op Warm Asfalt (4:38)
  9. Ik Heb Je (4:03)
  10. DOENIEJIGGY (3:04)
  11. Je Weet Wel Wie (3:14)
  12. Bericht van de Sponsor: Aanraken Is Kopen (2:07)
  13. Moevuh (2:49)
  14. Hey DJ! (4:08)
avatar van TheFunkyM
Nu dat ik de cd al een aantal keer heb gehoord, kan ik er wel een oordeel over geven.. wat overigens wel mijn eerste oordeel is, meestal verandert dat nog wel binnen een bepaalde tijd.

Ik ben best een fan van Jiggy, vind het een goede rapper, die niet altijd die wannabe stoere ondertoon in zijn stem heeft.
Zijn vorige cd vond ik erg lekker, alhoewel ik wel moest wennen aan de wat hardere beats, waardoor ik het album eerst niet kon uitluisteren. Nu heb ik daar helemaal geen last meer van, dus ik verwachtte veel van deze cd....

Op het eerste gehoord vond ik de cd wat tegenvallen maar dat wordt steeds minder, dat gevoel.
Het begint met het eerste nummer, Hollandse Droom dat vind ik een goed nummer, waar hij toch wel wat zelfspot heeft, daarna komt ''loopt met me'' wat ik op dit moment 1 van de lekkerste nummers van het album vind, heerlijk chill beat, goede flow, mooie woordspelen etc. De Ark de triompf is ook een lekker nummer alleen vind ik het bedanken, iets té lang duren, dit nummer vond ik trouwens echt een jiggy nummer...

Superster en Zeggut zijn wel aardige nummers maar vind ik nu nog niet echt top. Mama zei met Turk vind ik een lekker nummer met een snelle en goede flow. Regen op het asfalt vind ik ook 1 van de betere nummers op dit album, die helaas wordt gevolgd door Ga met je mee, ik vind dit refrein wat minder, Pete Philly vind ik een goede artist, maar houd het alsjeblieft bij Engels.

Hierna komt het DOENIEJIGGY ''met me'' WAT EEN NUMMER! Ik vind deze beat zo top, die oude Will Smith tune erdoorheen, super man.. Ook is die tekst zoooo herkenbaar, mijn do,vr,za is ongeveer net zo doelloos met het uitgaan als dit nummer, top!

''Je weet wel wie'' vind ik ook wel hard komen, maar de opvolgende 2 nummers vind ik wat minder, niet slecht maar gewoon wat minder.. Moevuh vind ik wat te druk, en ook ben ik geen Spacekees fan, ook al komt hij uit Gouda..

Uiteindelijk vind ik de cd wat luchtiger en makkelijker te luisteren dan ''Noahs Ark'' De beats zijn wat rustiger, het klinkt allemaal wat luchtiger.. ik weet het nog niet, of ik het nou echt minder vind dan Noahs Ark, zo bij nader inzien vind ik het eigenlijk best een lekkere cd.. misschien zijn de refreinen wat vervelend..

Ik houd het nu op een 3,5 die makkelijk kan groeien naar een 4