Emmylou Harris - Pieces of the Sky (1975)

Country
Label: Reprise

1. Bluebird Wine (3:17)
  2. Too Far Gone (4:04)
  3. If I Could Only Win Your Love (2:38)

met Herb Pedersen

4. Boulder to Birmingham (3:35)
  5. Before Believing (4:43)
  6. Bottle Let Me Down (3:17)
  7. Sleepless Nights (3:26)
  8. Coat of Many Colors (3:42)
  9. For No One (3:41)
  10. Queen of the Silver Dollar (4:59)
  11. Hank and Lefty * (2:50)
  12. California Cottonfields * (2:47)
avatar van sq
sq
Ik was weer eens bezig met het verder beluisteren van een stapeltje oude LP´s die ik ooit kreeg. Geen Emmylou-fan maar haar status is natuurlijk wel zo hoog dat dit geen rommel kan zijn. `Pieces of the Sky´ vind ik verder een briljante titel voor een countryplaat. Bij kant a viel me het allemaal wel een beetje tegen. Een zeer vlak, wat saaiig (Too Far Gone) album zo oordeelde ik te snel. Ik had mijn stem al geplaatst maar ik heb er toch een drietje van gemaakt, vanwege kant 2. ´Coat of Many Colours´is heel aardig, en ´Bottle Let me Down´ en vooral ´Queen of the Silver Dollar´ zijn goede vlotte countrysongs. For No One is een Beatles-compositie.

avatar van potjandosie
Tja Emmylou Harris wie is er in de jarig zeventig niet oud mee geworden. ik was 18 toen dit album mijn pad kruiste. voor altijd geassocieerd met een bepaalde periode uit mijn leven. dat is wat muziek doet. had destijds mijn 1e verkering en was stapelverliefd. samen met haar op de bank zwijmelend naar deze muziek luisteren, zoals je ook naar albums als "Late For The Sky" van Jackson Browne luisterde. afijn op een dag maakte zij het uit. liep tegen mijn 1e gebroken hart aan. op je zolderkamer "stoer" je verdriet verbijten met tearjerkers zoals Too Far Gone, Boulder To Birmingham, Before Believing en dan tot de conclusie komen dat je beter "Whole Lotta Love" van Led Zeppelin kon opzetten. naast de ballads, staan er ook fijne uptempo nummers als Bottle Let Me Down en het door Shel Silverstein geschreven slotnummer Queen Of The Silver Dollar op, waarop Linda Rondstadt goed hoorbaar is. zoals hierboven al opgemerkt, zijn het niet bepaald de minste muzikanten die op dit album meespelen, o.a. James Burton: electric guitar, Glen D. Hardin: piano, Ben Keith: steel, Bernie Leadon: banjo, dobro, bass, Byron Berline: fiddle, mandolin, Ricky Scaggs: fiddle, Bill Payne: piano, Herb Pedersen: banjo, acoustic guitar, harmony vocals. overigens is "If I Could Only Win Your Love" (van the Louvin Brothers) altijd mijn favoriete nummer gebleven