menu

Caesar - Leaving Sparks (2000)

mijn stem
3,51 (76)
76 stemmen

Nederland
Rock
Label: Excelsior

  1. Stellar Road (2:50)
  2. Spain (3:00)
  3. Return to Go (3:10)
  4. Homesick (2:16)
  5. Ana Nomaly (4:11)
  6. Bandido (3:08)
  7. Prince Valium (4:34)
  8. Acid Years (2:32)
  9. Joy Dim (3:12)
  10. Dogs (3:15)
  11. Meat (4:33)
  12. Right from Wrong (2:56)
totale tijdsduur: 39:37
zoeken in:
4,0
Mooiste plaat van het leukste bandje in Nederland. Niemand kan zo mooi vals zingen als Roald...

Bob Cremers
Deze album een 3 waard

avatar van ðe waan
2,5
Hoe een leuk gitaarbandje zich lelijk kan vergalopperen aan haar pretenties.

avatar van ariedirk
4,0
Dit is en beetje het buitenbeentje van caesar. Hij verschild erg van sound als je kijkt naar de rest. Dit komt waarschijnlijk ook door de productie die in handen was van Steve Albini.

Ik vind het misschien wel de beste van caesar, er staan een paar ontzettend lekkere nummers op zoals spain, ana normaly, prince valium en meat zijn echt van topniveau.

Geef deze plaat wat tijd en ontdek de magie van de prachtige songs met de 'bijzondere' zang, De zang van Roald geeft echt de charme van deze band en de afwisseling wordt precies goed gehouden doordat sommige nummers door Marit worden gezongen.

avatar van Ludo
3,5
beste plaat van Caesar, groots in zijn reiken naar, nou ja, iets groots. (ik denk niet dat de band zelf wist wat precies) het heeft eigenlijk wel de Belgie-sound van Zita Swoon en had wat meer bejubeling verdiend.

avatar van heartofsoul
4,0
Dit album vond ik onlangs in een kringloopwinkel, op cd. Helaas ontbrak de inlay, zodat ik maar even heb gegoogeld voor de verlangde informatie. De zang (Roald van Oosten is de leadzanger) vind ik het zwakke punt van dit album (relatief dan), maar het album in zijn geheel heeft me zeer verrast. Lekker stevige productie, prima liedjes en verrassende instrumentatie. Het electronisch orgel bijvoorbeeld, de Philicorda viel me bijvoorbeeld op. Weliswaar is dit album alweer 19 jaar oud, maar ik wilde toch nog, al is het alweer een tijdje geleden dat dit album uitkwam, mijn positieve indruk toevoegen aan sommige zuinige reacties alhier en elders. Ben ook wel enigszins nieuwsgierig geworden naar de voorgaande albums.

avatar van jorro
4,0
Destijds was dit album een kleine hype. Goede recensies ook. En dus in de jaarlijst Oor van 2000 hoewel dat op een bescheiden 60e plaats is.
Ik draai dit album nog regelmatig en zet Prince Valium dan altijd wat harder. Acid Years vind ik dan weer het minste nummer op het album.
Maar over het geheel genomen blijven de 4* nog wel even staan.

Gast
geplaatst: vandaag om 00:30 uur

geplaatst: vandaag om 00:30 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.