Cashmere - Cashmere (1980)

Label: Fleet

1. Love's What I Want (6:45)
  2. Stop (4:40)
  3. I Want You (4:15)
  4. Too Far Gone (3:30)
  5. Hey Baby (3:40)
  6. Dance, Dance, Dance (3:40)
  7. Hey You (4:00)
  8. Years Go By (3:00)
  9. Mojo Hannah (3:35)
  10. I Wanna Touch You (3:50)
  11. Love Potion No. 9 (3:10)
Een Nederlands duo zonder enige commentaar...strange!
Ik ken enkel de classic 'love's what i want' en dat klinkt na 30 jaar nog steeds erg lekker.

Zanger Peter Hollestelle is de broer van Conny Vandenbos en de zangeres van het duo luistert naar de zwoele naam Jody Pijper

avatar van FunkStar
Love's What I Want was een grote hit in 1979 en dus moest er snel een LP komen van dit duo.
Het album is een mix van pop, rock en disco. Soms geslaagd, soms minder...

I Wanna Touch You, Stop en I Want You werden van de LP afgehaald en op single uitgebracht, helaas met weinig succes. Jody Pijper stak in 1983 het liedje Stop in een nieuw jasje maar helaas werd dit ook geen succes.

Al met al is het een redelijk album maar Love's What I Want blijft toch het beste van de LP.

avatar van nlkink
Vandaag kwam het liedje Love's What I Want voorbij op 192TV en zoals wel vaker riep het nogal wat herinneringen op. Het liedje was een hit in voorjaar/zomer 1979 en werd op klasseavonden veel gedraaid, want best wel dansbaar. Zelfs voor deze houten klaas. Eén van de vroege wapenfeiten van Jody Pijper. Op de één of andere manier heb ik bij deze zangeres het idee gehad dat er veel meer in had kunnen zitten. Hits heeft ze wel gehad, denk maar aan Stars On 45, maar nooit echt onder haar eigen naam. Eigenlijk altijd een achtergrondzangeres gebleven, al is het wel een hele goede, en werk heeft ze ook altijd gehad. In 1979 deed het zingen van Peter Hollestelle me denken aan Joe Cocker. Als ik er nu naar luister kan ik nog steeds begrijpen waarom ik dat dacht, maar tegelijkertijd hoor ik nu wel beter dat Hollestelle toch wel een eigen geluid had.
Het album is inderdaad wat wisselvallig, maar er zat iets van een belofte in. Met een vervolg had het duo misschien wat meer smoel gekregen.