The Choice Four - The Finger Pointers (1975)

Soul

6. Ready, Willing, and Able
  7. You're So Right for Me
  8. If I Don't Love You
avatar van Angelo
Choice Four was een van de projecten van de bekende producer Van McCoy. Zo zijn alle nummers op dit album gecomponeerd door hemzelf. Deze debuutplaat van het kwartet bleef helaas onopgemerkt en dat is jammer. Op ‘The finger pointers’ staan namelijk prima nummers, soms ietwat aan de gladde kant maar toch altijd van behoorlijk niveau. Er is duidelijk veel aandacht besteed aan de instrumentatie en ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat deze uitstekend is. Als geheel ademt dit album een bijzonder warme sfeer uit en is daarmee een van de beste sweet soul albums die ik ken. Het album lijkt tot in de puntjes verzorgd en ik kan dan ook eigenlijk geen negatieve op- of aanmerkingen geven.