Lou Ragland - Is the Conveyor - Understand Each Other (1977)

Soul
Label: SMH

1. Understand Each Other (6:20)
  2. What Happened to the Feeling (5:36)
  3. Since You Said You'd Be Mine (3:35)
  4. Just for Being You (Loving You) (3:28)
  5. What Should I Do? (3:38)
  6. It's Got to Change (3:22)
  7. The Next World (4:58)
  8. Understand Each Other [Instrumental] (4:59)
avatar van sq
sq
Zijn stem is prima. Instrumentaal is het wat rommelig, maar dat stoort me niet. De lowbuget (?) productie heeft zelfs wel charme en helpt het album als geheel aan een puur en soulful geluid. Het is voor mij niet een monumentaal album vanwege de toch wel wisselende kwalileit per nummer.
Het titelnummer vind ik bijvoorbeeld niet geweldig, want bij de uitloop zit ik eigenlijk te wachten tot het klaar is. Dat in tegenstelling met What Happened to the Feeling, waar ik, zeker ná de break, geen genoeg van kan krijgen. Fantastisch nummer. The Next World Vind ik ook wel prima, maar de andere nummers zijn, in verschillende gradaties, toch wel wat te dun voor mij. De ballad vind ik ronduit slecht.

Niet voor mij om te kopen, maar enkele losse nummers zijn zeker het uitchecken waard voor liefhebbers van het genre. Mooi gevonden van Lizzy89.