Hell - Teufelswerk (2009)

Duitsland
Dance
Label: Gigolo

1. U Can Dance (9:45)

met Bryan Ferry

2. Electronic Germany (8:02)
  3. The DJ (8:18)

met P. Diddy

4. The Disaster (10:25)
  5. Bodyfarm2 (7:13)
  6. Hellracer (6:09)
  7. Wonderland (9:28)
  8. Friday, Saturday, Sunday (9:20)
  9. Germania (9:16)
  10. The Angst & the Angst Pt. 2 (13:17)
  11. Carte Blanche (0:59)
  12. Nightclubbing (2:15)
  13. I Prefer Women to Men Anyway (5:01)
  14. Action (Interlude) (0:41)
  15. Hell's Kitchen (8:27)
  16. Silver Machine (5:32)

met Marsmobil

tuktak
Dit is echt serieus een hele goede plaat. de verschenen recensies zijn ook lovend, met spreekt van een meesterwerkje en de beste plaat van hell tot nu toe. discogs heeft bij style: House, Techno, Tech House, Ambient, Progressive House, Electro, Minimal staan, dus variatie kun je wel verwachten. de term krautrock kan er wat mij betreft ook nog dik bijgeplakt worden.
de eerste luisterbeurten zijn tot nu toe ook voor mij zeer positief.
en pdiddy is onverwacht briljant op the dj trouwens.

avatar van djarend
Wat een geweldige plaat is dit. CD1 is om te dansen, 2 om te relaxen. Opener U Can Dance is geweldig met prachtige vocalen van Bryan Ferry en medegeschreven door Dave Stewart. Ook doen Peter Kruder en Christian Prommer op dit nummer mee, die dat verder ook doen op alle nummers van cd2. Ook werken o.a. Anthony Rother, Mijk van Dijk en gouweouwe Stefan Robbers mee. Misschien wel dé danceplaat van 2009?

avatar van Gyzzz
Klinkt wel vrij tof ja Vooral het tweede deel is prettig. Het eerste deel af en toe wat lomp en hoekig, maar dan wel op een coole manier.

avatar van platedraaier
Ik vind hem ook erg goed, vooral de eerste cd, maar na 3 of 4 nummers heb ik het wel een beetje gehad. daarvoor is het mij iets te monotoon. Maar als ik dit met mate draai, kan ik er enorm van genieten.
De tweede cd is ook zeker lekker laat op de avond.

avatar van essence
Voor mij één van de betere releases van 2009 in het electronica genre.

avatar van trebremmit
Van electro naar acid weer terug naar techno, alle stijlen komen voorbij, wat een goeie plaat zeg.

avatar van VanDeGriend
tuktak schreef:
pdiddy is onverwacht briljant op the dj trouwens.
Ja dat is inderdaad een behoorlijke meevaller. Lekker album hoor.

avatar van Gyzzz
Ik vind het op Electronic Germany ook heel tof hoezeer de track in AL zijn elementen overloopt van referenties naar Kraftwerk en dat geluid helemaal adapteert, terwijl het geen vervelende kopie is. Geweldig nummer.

avatar van trebremmit
Jammer van het nummer Hellracer, de rest is prima.

De Essential Mix van Mr. Hell vind ik wonderlijk genoeg, echt heerlijk. Was mij er echter niet van bewust dat hij zelf ook muziek maakte. (Dacht dat hij gewoon een label-gigant was) Dus misschien toch maar even deze CD checken.

avatar van djarend
Gisteren op mijn I-phone kwam ineens friday, saturday sunday langsfietsen (heb altijd op shuffle staan) wat een kraker is dat, te gek, In januari komt het Bryan Ferry nummer als single uit met verschilden mixen

avatar van T.O.
Heb de (passende) clip toegevoegd.

avatar van djarend
Mooie clip, echt Ferry-aans . Zijn er ook al remixen van U Can Dance ?? kan ze namelijk niet vinden en was wel aangekondigd

Ja, er zijn 2 verschillende 12"'s met remixen:

U Can Dance (Tim Goldsworthy Remix)
U Can Dance (Carl Craig Remix V.1)

U Can Dance (Teufelwerk Instrumental Version)
U Can Dance (Simian Mobile Disco Remix)

3. (7")
U Can Dance (Kikumoto Allstars 'Most Excellent Remix' 7" Edit)

Zie ook hier

avatar van djarend
Ok, dank je Herman, eens kijken of ik ze op i-tunes kan kopen.

Wow, U Can Dance. Hell zijn sound is zo herkenbaar..een pluspunt.

avatar van djarend
Heb nu U Can Dance gekocht op i-tunes, de Carl Craig mix, die is supergoed. De andere mixen konden me niet zo bekoren, maar is moeilijk oordelen als je maar 30 seconde kan luisteren

avatar van trebremmit
Deze weer eens opstaan, en volgens mij hoor ik daar Klang der Familie van Motte in The Disaster.
Heerlijk album blijft dit trouwens, schande dat er al acht jaar geen bericht meer bijgekomen is.

avatar van Yield
Heerlijk dance album, The DJ is mijn favoriet. Veel invloeden van Kraftwerk en Tangerine Dream aan alle geluidseffecten te horen. Aangename beats, met een fijn tempo.