Xzibit - Restless (2000)

Label: Loud

1. Restless (Intro) (1:15)
  2. Front 2 Back (3:02)
  3. Been a Long Time (3:57)

met Nate Dogg

4. U Know (3:26)

met Dr. Dre

5. X (4:15)

met Snoop Dogg

6. Alkaholik (3:39)

met Erick Sermon, J Ro en Tash

7. Kenny Parker Show 2001 (4:45)

met KRS-One

8. D.N.A. (Drugs-n-Alkahol) (4:37)

met Snoop Dogg

9. Double Time (2:50)
  10. Don't Approach Me (4:36)

met Eminem

11. Rimz & Tirez (4:52)

met Defari, Goldie Loc en Kokane

12. Fuckin' You Right (3:42)
  13. Best of Things (3:20)
  14. Get Your Walk On (3:39)
  15. Sorry I'm Away So Much (3:59)

met DJ Quik en SugaFree

16. Loud & Clear (3:33)

met Butch Cassidy, Defari en King T

avatar van Jordy
Dit zou Het Grote Xzibit album worden, met Dre achter de knoppen... maar uiteindelijk viel het nogal tegen helaas. Erg onevenwichtig.

Xzibit , een erg rauw raptalent dat met deze plaat zijn weg vond bij de bekende hiphopsterren. Erg goede rapsongs , wel commecieel , maar wel erg goed. Dre zijn stempel is duidelijk te merken. Met hulp van bekende rapsterren is dit album compleet "af".

avatar van Gyzzz
Dit is voor mij het beste Xzibit album, op niet zo heel grote afstand gevolgd door At The Speed Of Life. Zoals Sn@ke al zegt, wel commercieel, maar wel erg goed, en dan toch met name door de pompende beats van nummers als Front To Back en Get Your Walk On.

Relax
Duidelijk een Dr. Dre productie, maar dat valt niet teveel tegen.
Xzibit heeft niet in ieder liedje een top flow, maar het is niet verkeerd.
Ik vind alle beats echt prachtig, maar bij sommige is duidelijk te merken dat het iets te snel gemaakt is.
3,5 vanwege het een beetje commercieel achtig is (geen verhalen in de nummers maar alleen maar bullshit)

Wat ik van Xzibit heb gehoord is dit tot nu toe echt wel het beste.
Heerlijke beats! en Get Your Walk On, een mega klapper!
Jammergenoeg nooit echt voet aan grond gekregen in ons land, meer waardering was echt wel op zijn plaats geweest.
een dikke 4!

eazyfan
geweldigde cd

avatar van Discoverme
Zijn beste album!
Toppers zijn X, , Front 2 Back,Dont'Approach me en het soulvolle Sorry i'm away so much

ik snap niet dat Kenny Parker Show 2001 niet wordt genoemd, ik vind dat een van de vetste tracks van het album. Maar goed ik geef een 3. Het album heeft erg lekkere beats maar de teksten zijn niet zo.

avatar van thomzi50
Zegt iemand met The Chronic in zijn top10, daar zijn de teksten toch ook niet oorstrelend

haha klopt wel ja, maar dat westcoast brag 'n boast vind ik ook wel vet. En die beats he...

Maarten||
Middelmatig album, producties oke, weinig inhoud en als ie rapt, heeft ie een eigen stijl. 3,0

avatar van Jorge-E
Heb de videoclip van X gezien dus ik ga deze toch eens beluisteren.

Maarten|| schreef:
weinig inhoud

Toch aanzienlijk beter of in ieder geval niet minder slecht dan Doggystyle, een album dat jij 1,5* hoger geeft.

Joy
ik vind hem bij pimp my ride leuker, dan raptie niet

avatar van Conway Twitty
Joy schreef:
ik vind hem bij pimp my ride leuker, dan raptie niet

Je kent niet veel van hem dus?

Zonder X, Front 2 Back en Get Your Walk On zou dit album niets geweest zijn. Deze songs geven het dat speciale, de rest vind ik maar matig

Een 3*

Mezelf
Lekker plaatje, alhoewel ik de minder "bekende" nummers zoals Rimz & Tirez, Sorry I'm Away So Much en Fuckin' You Right beter vind dan bijvoorbeeld X of Get Your Walk On. Al met al een sterk album dat minstens 4 sterren verdiend, al is het maar door de producties.

avatar van Reijersen
Erg aardig, maar toch iets té wisselvallig album van Xzibit, hierna werd het alleen maar slechter, maar hiervoor was het zeker beter.

3 sterren.

avatar van VforVictor
Lekker album van X to the Z, frisse beats, rauwe flows en Dr. Dre achter de productietafel; een top team voor een prima album. Een aantal tracks zijn toch net iets te eentonig en veel komt op hetzelfde neer, dat is dan meestal het geval bij Gangsta Rap maar toch stelt het elke keer weer teleur. Desalniettemin een flink aantal dikke nummers als; Get Your Walk On (daar zal iedereen het wel eens mee zijn ) Don't Approach Me ft. Eminem (heerlijke track met een simpele/vette boodschap zoals gangsta hoort te zijn + vette verses van Eminem in zijn hoogtij dagen) Best of Things (lekkere bass) Front 2 Back (Dikke beats en flows, pereft op elkaar afgestemd) en natuurlijk X, het nummer begint onderhand wel te vervelen maar dat is meer aan de radio te wijten dan aan de kwaliteit van het nummer; een top productie, een beter "lijf nummer" kan je je niet wensen. E niet te vergeten "The Kenny Parker Show" met een schreeuwende KRS-One die X perfect klaarstoomd voor zn verses op deze track + een heerlijk vette rauwe beat, kortom een zeer geslaagd album met dat tracks als "Rimz & Tirez" btje ongeinspireerd en "Double Time"; zelfde verhaal, toch een zeer constante lijn weet te behouden en blijft boeien, zelfs na 8 jaar!

avatar van VforVictor
Vette cover trouwens

X, heerlijk plaatje! Front 2 en Don't Approach Me klinken trouwens ook super! De overige liedjes waren overigens niet bepaald goed te noemen, onevenwichtig album zoals al veel was geschreven voor mijn bericht, dus ook dit is niet dé hoogvlieger die ik echter ook eigenlijk verwachtte...
Cijfer: 3,0*!

avatar van Jorge-E
Echt een geweldig goed album!

avatar van Carolaah
Vond dit vroeger wel een zeer fijn album..
Nu iets minder, maar nog steeds leuk.
Fijne hiphop, ondanks de commercie en niet altijd hoge kwaliteit
De beats zijn gewoon lekker..

Fijn plaatje..

avatar van Devoo
Xzibit heeft een rauwe en coole flow, die erg tof is om aan te horen. Producties zijn ook degelijk, en de teksten zijn niet erg hoogstaand maar vaak wel geinig. Enkele Xzibit classics, zoals "X" en gewoon fijne samenwerkingen met onder andere Eminem, Nate Dogg en Snoop Dogg.

3.5*

avatar van TheLegacy
U Know is toch echt een heerlijke aanstekelijk deuntje. Dat blijft echt de hele dag in je hoofd zitten heb je het eenmaal geluisterd

Prima album, staan een aantal zeer aangename nummertjes op.
Xzibit, moet het vooral van zijn stem hebben, in combinatie, met de gelikte dr Drebeats. Verder heeft hij qua teksten vrij weinig te vertellen. maar het is toch wel een cd die ik een tijd lang regelmatig met plezier gedraaid heb. dan hoeft het ook niet hoogdravend te zijn, gewoon lekker is ook goed.

avatar van Jorge-E
Op dit album heeft DJ Battlecat ook beats gemaakt. Get Your Walk On is van hem.

avatar van René.
Gerucht gaat (allhiphop.com/mobile/site/getMobileContent.aspx?i=21927963) dat z'n volgende album weer onder Afthermath wordt uitgebracht. Goed nieuws voor mij. Vond dit album erg sterk.

Mb.
Ik hoop dat hij er nog wat van kan maken. Ik heb altijd het gevoel dat er meer in zit, bij Xzibit. De man heeft echt een gruwelijke rapstijl, maar de oppervlakkigheid in zowel producties en onderwerpen na zijn eerste album stellen teleur. Deze was desondanks nog wel aardig.

René. schreef:
weer onder Afthermath wordt uitgebracht.

Er is nog nooit een album van X bij Aftermath verschenen.