Madonna - You Can Dance (1987)

Label: Sire

1. Spotlight (6:24)
  2. Holiday (6:32)
  3. Everybody (6:31)
  4. Physical Attraction (6:25)
  5. Over and Over (7:10)
  6. Into the Groove (8:29)
  7. Where's the Party (7:13)
  8. Holiday [Dub Version] * (6:58)
  9. Into the Groove [Dub Version] * (6:27)
  10. Where's the Party * (6:22)
  11. Spotlight [Dub Version] * (4:50)
  12. Over and Over [Dub Version] * (6:45)
Niet erg bijzonder remix-album. Voegt eigenlijk weinig toe. Maar in die tijd moest toch ergens op gedanst worden (house moest nog doorbreken per slot van rekening). Dus remixen deden het goed indertijd. Of ze goed waren of wat toevoegden is een geheel ander verhaal.

avatar van FunkStar
Over And Over is erg goed!

madonnagirl3
Een goede cd met goeie remixen...
Ik vind spotlight er goed..
een 5.0

Blijft een erg lekkere cd. De begin tijd van Madonna blijf ik toch het beste vinden maar mischien is dat ook wel jeugdsentiment.

aERodynamIC schreef:

Ze waren goed en voegden zeker wat toe. Er waren speciale 12" winkels en afdelingen en sommige nummers waren juist veel beter in deze versies dan in hun ingekorte singleversie.

avatar van FunkStar
Haha, mijn 1e cassettebandje in 1987! Compleet grijs gedraaid en volgens mij heb ik hem nog...

Let vooral niet op de echt belachelijk lage waardering van dit album. Als je iets van de vroegere Madonna wilt hebben, begin dan hier. De lange 12" versies uit die tijd zijn vaak beter dan de originelen. Jammer dat alleen Borderline ontbreekt.

avatar van Madonna
Had ik ooit gekocht als casettebandje.....is van mij geconfisqeerd door iemand...uitgeleend en nooit meer teruggekregen.....

-2.5-

madonnagirl3
Remixen blijven niet mijn ding, maar als ik deze hoor vind ik remixen geweldig.

avatar van lennon
1,0
Waardeloze verzamelaar!

Ik ben heel erg van de remixen, 12 inches etc etc, maar dit is echt 3 keer niks

avatar van pureshores
dit is toch best een aardig Madonna album, ook leuk dat het 1 continue mix is.
En Over and over is ook een leuk nummer.
Where's the party had als single een hit kunnen worden in die tijd.

Toch grappig dat men in het pre house tijdperk op deze ietwat kneuterige 12's moest dansen

avatar van Hans Brouwer
lennon schreef:
.......... maar dit is echt 3 keer niks
Oneens, 4****

avatar van Gert1980
Sommige mensen wíllen ook gewoon graag negatief zijn over Madonna.
Je moet deze plaat precies bekijken voor wat het is; een product van zijn tijd.

In de jaren 80 waren de 12" dance remixen helemaal je van het. In clubs werden deze alleen maar gedraaid én aangevraagd. Wanneer luisteraars naar de radio belden om een Madonna nummer aan te vragen, vroegen ze ook negen van de tien keer de 12" versions aan. De Tros had er sowieso een handje van om wanneer Madonna voorbij kwam in de uitgezonden hitlijsten, de remix versies te draaien in plaats van de gewone.
Madonna was één van de grootste namen in die tijd en zou na haar Who's That Girl World Tour 1987 even een break nemen van de muziek. Haar platenmaatschappij bracht daarom dit album met zes remixen uit, om zo handig in te spelen op zowel de populariteit van de remix als die van Madonna zelf. Voeg er een niet eerder uitgebracht nummer (Spotlight) aan toe en je hebt geheid een hit album aan je catalogus toegevoegd. Bingo!
Respect ook voor Warner en Madonna dat ze niet voor de voor de hand liggende songs zijn gegaan. Hoe makkelijk was het geweest om op safe te spelen en remixen van Like a Virgin, Material Girl, Open Your Heart en Dress You Up aan dit album toe te voegen.

Ook al was ik zeven jaar oud toen dit uitkwam, ik kan me nog herinneren dat platenzaken hun etalages helemaal vol hadden hangen met posters en albumhoezen van You Can Dance. Dit album was in 1987 happening en dat is ook precies wat de bedoeling was. Niet meer en niet minder! Het had niet de intentie geschiedenis te schrijven zoals True Blue, Like a Prayer of Ray of Light.

avatar van Darkzone
Ik was 11 jaar, bijna 12 toen albums als Bad, Faith, Introducing The Hardline en You Can Dance uitkwamen. Platenzaken stonden vol met displays en hingen vol met posters van deze artiesten. En deze van Madonna viel door de volle rode kleur natuurlijk extra op.

Ik heb altijd een zwak gehad voor de meeste singles van Madonna maar kocht nooit albums van haar. Als twintiger kwamen wel de verzamel-cd's in huis. Later kwamen ook wat albums op cd in huis (Media Markt voor een prikkie). En een aantal jaar terug ook de lp's True Blue en wat later Like A Prayer. Eerder dit jaar iemand zijn cd collectie van Madonna overgenomen, maar deze cd ontbrak. Maar vooral de hoes bleef een grote aantrekkingskracht uitoefenen op mij. En sinds gisteren dus in huis.

Een aangename disco remix cd, met als bonus 3 dub versies. De nummers zijn voor het mooie wat te lang, maar past natuurlijk wel perfect in het tijdsbeeld van 1987 met 12" remixen.

Physical attraction slaat nergens op, echt een waardeloos nummer

avatar van Disco Lover
Destijds een Non Skip elpee!
Kon Madonna al vanaf Holiday maar dit was het eerste wat ik kocht....Lucky Star was elders haar eerste singel...
Waardeer persoonlijk vaak sound boven muzikale waarde. Vind Like a prayer dus minder goed.
Heb later nog de 1990 verzamelaar The Immaculate Collection (1990) gekocht en ook de volgende verzamelaar,Greatest hits 2, en de dvd Stick & Sweet tour (2008) . De laatste 10 jaar Madonna niet grondig gevolgd.
Echt.... tijdens dit schrijven de melodie van Holiday in het tv reclame blokje!
40 jaar oud en bewijst de legendarische waarde van het!