Madonna - You Can Dance (1987)

Label: Sire

1. Spotlight (6:24)
  2. Holiday (6:32)
  3. Everybody (6:31)
  4. Physical Attraction (6:25)
  5. Over and Over (7:10)
  6. Into the Groove (8:29)
  7. Where's the Party (7:13)
  8. Holiday [Dub Version] * (6:58)
  9. Into the Groove [Dub Version] * (6:27)
  10. Where's the Party * (6:22)
  11. Spotlight [Dub Version] * (4:50)
  12. Over and Over [Dub Version] * (6:45)
avatar van Gert1980
Sommige mensen wíllen ook gewoon graag negatief zijn over Madonna.
Je moet deze plaat precies bekijken voor wat het is; een product van zijn tijd.

In de jaren 80 waren de 12" dance remixen helemaal je van het. In clubs werden deze alleen maar gedraaid én aangevraagd. Wanneer luisteraars naar de radio belden om een Madonna nummer aan te vragen, vroegen ze ook negen van de tien keer de 12" versions aan. De Tros had er sowieso een handje van om wanneer Madonna voorbij kwam in de uitgezonden hitlijsten, de remix versies te draaien in plaats van de gewone.
Madonna was één van de grootste namen in die tijd en zou na haar Who's That Girl World Tour 1987 even een break nemen van de muziek. Haar platenmaatschappij bracht daarom dit album met zes remixen uit, om zo handig in te spelen op zowel de populariteit van de remix als die van Madonna zelf. Voeg er een niet eerder uitgebracht nummer (Spotlight) aan toe en je hebt geheid een hit album aan je catalogus toegevoegd. Bingo!
Respect ook voor Warner en Madonna dat ze niet voor de voor de hand liggende songs zijn gegaan. Hoe makkelijk was het geweest om op safe te spelen en remixen van Like a Virgin, Material Girl, Open Your Heart en Dress You Up aan dit album toe te voegen.

Ook al was ik zeven jaar oud toen dit uitkwam, ik kan me nog herinneren dat platenzaken hun etalages helemaal vol hadden hangen met posters en albumhoezen van You Can Dance. Dit album was in 1987 happening en dat is ook precies wat de bedoeling was. Niet meer en niet minder! Het had niet de intentie geschiedenis te schrijven zoals True Blue, Like a Prayer of Ray of Light.