Claudia de Breij - Samen Wakker Worden, Ergens Heen, Lekker Eten en Weer Slapen (2009)

Label: Spemm

1. Ik Onthou van Jou (4:03)
  2. Jouw Liedje (3:33)
  3. Achterin (2:48)
  4. Marjolein (4:21)
  5. Zin in Sleur Met Jou (3:08)
  6. Weet Je Nog (3:56)
  7. Angry Young Dutch Girl in New York (4:03)
  8. Het Verhaal van Lynndie England (3:04)
  9. 't Is de Natuur (2:45)
  10. Een van de Velen (3:31)
  11. Voor Haar (2:54)
avatar van Angelo
Mwa, ik weet eigenlijk niet wat ik van deze CD moet vinden. Zo’n goede zangeres is ze namelijk niet, zo mooi zijn de teksten niet en ook de arrangementen vind ik ik niet bijzonder. Toch vind ik dit ook niet slecht. Als ik zie wat Nederlandstalige artiesten uitbrengen die tegenwoordig in de Single of Album Top 100 staan, dan vind ik dit zo slecht nog niet.

Het probleem zit ‘m denk ik vooral in het feit dat het beste nummer ook nog eens de bonustrack (de Frans Halsema cover) ‘Voor haar’ is. Verreweg het mooiste liedje dat je op deze CD zult vinden. Daardoor zou ik bijna de mening gaan vormen dat het overige materiaal maar matig is. Toch zijn nummers als ‘Sleur met jou’, ‘Angry Dutch girl in New York’ en ‘Het verhaal van Lynddie England’ ook best de moeite waard is.

Toch kan ik dit album geen voldoende geven, misschien moet ik dit album wat vaker beluisteren om ’t meer te gaan waarderen, of juist niet, misschien begint 'ie dan wel sneller te vervelen. Voorlopig laat ik het maar voor wat het is.