The Vaselines - Enter The Vaselines (2009)

Rock / Pop
Label: Sub Pop

1. Son of a Gun (3:46)
  2. Rory Rides Me Raw (2:26)
  3. You Think You're a Man (5:40)
  4. Dying for It (2:22)
  5. Molly's Lips (1:45)
  6. Teenage Superstars (3:27)
  7. Jesus Wants Me for a Sunbeam (3:30)
  8. Sex Sux (Amen) (3:10)
  9. Slushy (1:56)
  10. Monsterpussy (1:42)
  11. Bitch (2:37)
  12. No Hope (3:17)
  13. Oliver Twisted (2:49)
  14. The Day I Was a Horse (1:28)
  15. Dum-Dum (1:57)
  16. Hairy (1:47)
  17. Lovecraft (5:37)
  18. Dying for It (The Blues) (3:04)
  19. Let's Get Ugly (2:20)
  20. Son of a Gun [Demo] (2:30)
  21. Rosary Job [Demo] (3:01)
  22. Red Poppy [Demo] (2:12)
  23. Son of a Gun [Live in Bristol] (3:58)
  24. Rosary Job [Live in Bristol] (3:23)
  25. Red Poppy [Live in Bristol] (2:11)
  26. Rory Rides Me Raw [Live in Bristol] (3:07)
  27. You Think You're a Man [Live in Bristol] (1:48)
  28. Dying for It [Live in London] (2:12)
  29. Monsterpussy [Live in London] (1:58)
  30. Let's Get Ugly [Live in London] (3:03)
  31. Molly's Lips [Live in London] (2:14)
  32. The Day I Was a Horse [Live in London] (2:37)
  33. The Day I Was a Horse (Again) [Live in London] (2:50)
  34. Sex Sux (Amen) [Live in London] (4:14)
  35. I Didn't Know I Loved You ('Til I Saw You Rock 'N' Roll) [Live in London] (3:25)
  36. Teenage Superstars [Live in London] (4:22)
avatar van Bertus
Het zal altijd wel de vraag blijven wat er van de Vaselines geworden zou zijn als Kurt Cobain niet ooit met die veel geciteerde opmerking gekomen was. In ieder geval wist Cobain heel goed waar hij mee bezig was toen hij besloot om juist Son of a Gun, Molly's Lips en Jesus Wants Me For A Sunbeam te coveren - wat mij betreft zijn dat namelijk verreweg de beste nummers die op dit complete overzicht te vinden zijn. Alhoewel er verder nog best een aantal sterke songs te vinden is hier, zijn er eigenlijk geen die het niveau van dat trio halen en sommige nummers zijn zelfs te flauw voor worden ('Monsterpuss, monsterpuss, miauw, my monsterpuss' ). Obscuriteit zou hun deel wel geworden zijn - alhoewel er wel bands zijn die om minder herrinerd worden. Want dat moet gezegd worden: op hun allerbest waren de Vaselines écht goed - catchy, naïef, spannend, rammelend en toch retestrak. 't Is alleen jammer dat ze slechts één album een twee EPs gemaakt hebben en dat vervolgens daar slechts een handjevol echt briljante nummers op te vinden is.