Impellitteri - Wicked Maiden (2009)

Label: Metal Heaven

1. Wicked Maiden (4:00)
  2. Last of a Dying Breed (3:12)
  3. Weapons of Mass Distortion (3:50)
  4. Garden of Eden (5:13)
  5. The Vision (4:55)
  6. Eyes of an Angel (4:14)
  7. Hi-Scool Revolution (4:36)
  8. Wonderful Life (4:01)
  9. Holy Man (4:15)
  10. The Battle Rages On (4:40)
avatar van sinkthepink
Wow.....goede power metalplaat dit, ik ben hem na Eye Of The Hurricane uit het oog verloren, en heb begrepen dat de platen daarna minder van niveau waren. Maar dit is gewoon een klapper hoor...erg goed geproduceerd ook, knalt uit je speakers ! Rob Rock is nog steeds in een prima vorm. De cd is een beetje moeilijk te verkrijgen, maar eindelijk heb ik hem dan

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Wicked Maiden is al het negende album van de op lichtsnelheid opererende gitarist Chris Impellitteri, waarop hij nogmaals met zijn halfvaste zanger én oude ervaren rot in het vak Rob Rock werkt. Beide namen maken de “kenners” onder ons meteen duidelijk waaraan je je kunt verwachten.

Het zijn songs die op zich niet zo veel om het lijf hebben want ze zijn onderling iets te inwisselbaar, maar ze verkrijgen een meerwaarde door zanger en gitarist die meesters zijn in hun vakgebied. Dit is US Power Metal waarop ik nog maar eens zijn korte instrumentale nummers van zijn beginjaren mis. Gelukkige staan er vele explosieve gitaarsolo's in degelijke nummers op dit album, mooiste voorbeeld vind ik Garden of Eden op de voet gevolgd door Wonderful Life. Perfect is ook de speelduur met zijn drie kwartier want langer is vermoeiender, zeker met deze intensief gespeelde Kracht Metaal.

In wezen kun je dergelijke muziek bij velen van die vingervlugge gitaristen aantreffen, in wezen volgen zij het pad lang geleden uitgezet door ene Yngwie Malmsteen. Ik vind Chris Impellitteri de betere gitarist met meer aandacht voor de songs en met meer vrijheid voor een goede zanger. Dat heeft Mr. Malmsteen maar een paar keren begrepen.