Grant Green - Nigeria (1980)

Jazz
Label: Blue Note

1. Airegin (7:32)
  2. It Ain't Necessarily So (10:23)
  3. I Concentrate on You (5:49)
  4. The Things We Did Last Summer (5:56)
  5. The Song Is You (7:46)
  6. Nancy (With the Laughing Face) * (6:22)
  7. Airegin [Alternate Take] * (7:35)
De opnamesessie voor dit album was op 13 Januari 1962. Grant Green speelt hier fantastisch gitaar, Sonny Clark uitstekend piano en hij schreef het openingsnummer. Op bas Sam Jones en op drums niemand minder dan Art Blakey.

Het sterke Airegin is een geweldige start van deze plaat en wordt direct gevolgd door het absolute hoogtepunt en één van de beste Grant Green nummers: het lange It Ain't Necessarily So. I Concentrate You is ook al zo'n fijn nummer, met fraai gitaar- en pianospel. Die lijn wordt doorgetrokken op de laatste twee nummers.

Het is (alweer) onbegrijpelijk dat Blue Note dit album pas in 1980 uitbracht. Zelf heb ik hier de in 2021 uitgebrachte geremasterde Japanse CD van: die klinkt werkelijk geweldig. Een aanrader!