Enter Shikari - Common Dreads (2009)

Electronic / Metal

4. Juggernauts (4:43)
  5. Wall (4:29)
  6. Zzzonked (3:27)
  7. Havoc A (1:40)
  8. No Sleep Tonight (4:16)
  9. Gap in the Fence (4:06)
  10. Havoc B (2:52)
  11. Antwerpen (3:14)
  12. The Jester (3:55)
  13. Halcyon (0:41)
  14. Hectic (3:17)
  15. Fanfare for the Conscious Man (3:52)
  16. We Can Breathe in Space, They Just Don't Want Us to Escape * (4:03)
  17. All Eyes on the Saint * (5:53)
  18. Enter Shikari [Live Track] * (4:00)
  19. Labyrinth [Live Track] * (3:29)
  20. Return to Energiser [Live Track] * (5:46)
ben benieuwd
de downloads die nu al beschikbaar zijn zijn goed maar ik verwacht meer antwerpen is tot nu toe het beste nummer dat ik van de 2 heb gehoord juggernauts vind ik persoonlijk helemaal niet goed ik hoop dat de rest gelijk de vorige albums zijn ik w8 alvast tt dan.

Ik kijk heel erg uit naar deze plaat.
Ik vond hun debuut erg goed, al kon de productie wel wat beter.
Maar wat ik vooral zo tof vind aan deze band is de energie die er af spat, en dat ze een eigen sound hebben.
De twee nummers die ik heb gehoord zijn alvast top, laat maar komen.

Net mijn oren aan het werk gezet om de nieuwe enter shikari te luisteren. Ikzelf raakte verliefd op Enter Shikari toen ik de eerste demo's luisterde. Kocht het album die ik wel oké vond, maar raakte minder geïnteresseerd toen ze elk nummer weer op single gingen uitgeven en opnieuw gingen opnemen. Te weinig inspiratie? Dan nu naar het nieuwe album. De intro klinkt vaag en lijkt niet echt logisch in mijn oren te klinken. Het volgende nummer sluit er wel heel mooi op aan moet ik zeggen, met aan het eind toch weer "And still we will be here, standing like statues" te horen, typisch lekker Enter Shikari nummer dus.. Bij de meeste nummers is veel minder geschreeuw te horen, en meer plat engels gelul, bijna rap, waar het meer op The Streets begint te lijken met wat synths erbij.. Het eerste wat je ook misschien opvalt is het kleine aantal van interludes op dit album. Maar als we even gewoon ervan uit gaan dan Enter Shikari nog gewoon een trancecore band is, dan zijn nummers als Wall en Havoc A toch wel aardig interlude achtig, omdat het gewoon een rare dubstep beat is met tekst eronder. Zzzonked begint heel veelbelovend en hard, maar daarna luister je toch meer naar een electro vorm van The Streets met aan het eind hele gare electro tunes ala The Prodigy, waarmee je langzaam het gevoel hebt van.. oke waar luister ik ook alweer naar? Nu beweer ik niet dat het slecht is, alles behalve, het klinkt heerlijk.. maar als je fan van het oude werk bent raak je toch wel teleurgesteld. Bij No Sleep Tonight viel ik bijna in slaap.. Heb ik zojuist ruim 4 minutes naar 1 riff en 3 lijnen van tekst geluisterd? zo leek het wel.. Ook het nummer daarna is niet echt enter shikari achtig, en als je dan net denkt dat hij goed en hard gaat worden, valt het vies.. nee ik bedoel smerig tegen. Met een half ingehouden gilletje "ive gotto get outta here" aan het einde van dit nummer, moet je het als "core" mee doen. Havoc B dan, daar word het wel leuk. Het nummer begint met een dubstep beat, maar daarna komt een lekkere harde breakdown, zoals je die van enter shikari wel een keer kan verwachten. Over het algemeen zijn de nummers rommelig en zitten er veel verschillende lagen synth in, met electro tunes die je eigenlijk alleen meer bij een Pendulum achtige line up ook echt live kan knallen, en niet met 4 koppen, waarvan maar 1 achter de synths die ook vocals doet. De drums en gitaar is veel te ver naar achter gevaagd en amper te horen. De demos waren het meeste richting de core, waar dit meer naar de techno gaat. En Take To The Skies zat er tussen in. Enter shikari levert in mijn oren het slechtste werk af tot nu toe. Als hoogtepunt op dit album kies is voor Solidarity wat een echt typisch enter shikari nummer is enOf ze dit live kunnen produceren, zullen we zien op Lowlands!

Oja en ik wil graag discussiëren en jullie meningen horen.

Ik zou graag willen zeggen dat je in dit tweede album een enorme groei van de groep kan waarnemen.
Alhoewel ik de demo's en live-versies van het vorige album veel beter vond klinken dan de album versies omdat het gewoon robuuster en echter klonk, moet ik zeggen dat ik deze tweede plaat die mooi afgewerkt is een stuk beter vind.

De tracks op dit album zijn heel divers ( luister maar naar het the streets achtig klinkende begin van 'the jester' , naar het rustige nummer 'gap in the fence' en natuurlijk de trancecore waar enter shikari voor bekend staat in 'zzzzonked')

Omdat dit album zo divers is denk ik dat het veel mensen tot op een zeker niveau wel zal aanspreken maar nooit helemaal zal kunnen bekoren ( ik had veel moeite met de single 'juggernauts')

Al bij al een serieuze stap vooruit van een groep in een moeilijk en klein genre maar volledig overtuigd ben ik nog niet. Hopelijk wel bij hun toekomstige 3de album

Ik krijg het album maar niet gedownload, overal stopt hij halverwege of zijn er schijfouten. Dan nog maar even wachten.

avatar van coldwarkids
wat een prachtige afsluiter heeft dit album zeg :O.. mijn favorieten zijn: Step Up, Juggernauts, Antwerpen, Gap In The Fence en Fanfare For The Conscious Man

avatar van de_nis_
@SOAD

4.0* ?

avatar van Tha)Sven
Dat griekse alfabet verwerkt in de titel

Vooral de hoofdletter Sigma gebruiken als E

de_nis_ schreef:
@SOAD

4.0* ?

Ik heb hem al een tijdje op mijn I-Pod staan.

avatar van Norbert
tomtom137 schreef:
Vooral de hoofdletter Sigma gebruiken als E

dat is niet t enige wat totaal niet klopt natuurlijk.

avatar van TerryA
hun debut album maakte bij mij een grotere indruk maar het kan zijn dat ik deze nog een paar keer moet beluisteren. in ieder geval een 7 uit 10 waard en zou nog op kunnen lopen.

avatar van Joeri_000
Het duurt een poos voordat hij echt leuk wordt..
Het is best even omschakelen maar dit is af en toe bijna Pendulum..
Mag wel iets meer rock wat mij betreft..
eerste album is vetter!!

avatar van kas
kas
Het duurde voor mij een tijdje voordat ik het album kon waarderen. Een hele nieuwe stijl voor Enter Shikari. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar hun eerste album, voor de simpele reden dat de unieke Enter Shikari sound er nu uit is gehaald en is vervangen voor een iets 'normalere' sound. Jammer!

avatar van ChefWerkplaats
Een sterkere productie dan het vorige album, maar jammer genoeg ook minder sterke nummers. Wel vind ik de 'dance-stukken' (of hoe moet ik ze noemen) in Zzzonked en The Jester erg komisch. Prima plaatje, maar neem het niet te serieus 3*

avatar van gemaster
Inderdaad niet al te serieus nemen dit. Ook ik vind het erg geinig als er ineens zo'n pompende bass komt in een metalnummer. Het probleem is dat het gitaargeluid van deze band erg tegen de Nu-metal aanschurkt en daar heb ik echt helemaal niets mee.

avatar van guitar's garden
Waar is de hardcore gebleven? Op bepaalde momenten doet het me denken aan een of andere platvloerse alternatieve rockband. Toch moet ik bekennen dat 'Juggernauts' soms in mijn hoofd sluip en ik met de melodie gevangen zit. Toch nog 3* omdat sommige nummers mijn aandacht kunnen trekken

avatar van legian
eerste kennismaking met de band, klinkt wel lekker maar vooral het gewoon total losgaan is soms wel erg fijn.
heb net de eerste cd ook binnen dus zal die ook eens gaan beluisteren ben erg benieuwd
voorlopig een 3*

avatar van Shinobi
Meer van hetzelfde eigenlijk, wel beter geproduceerd.
Gewoon niet al te serieus nemen dit.

Wederom 3,0 sterren.

avatar van james_cameron
Steviger dan het debuut, maar helaas niet beter. De rommelige sound en fragmentarische songs zijn gebleven, bij elkaar geschreeuwd door de snel irriterende zanger. De electronische details hier en daar blijven leuk, maar als geheel is het album aan de vermoeiende en nogal vervelende kant.