British Sea Power - Man of Aran (2009)

Label: Rough Trade

1. Man of Aran (3:38)
  2. The South Sound (11:31)
  3. Come Wander with Me (4:10)
  4. Tiger King (5:15)
  5. The Currach (2:09)
  6. Boy Vertiginous (5:15)
  7. Spearing the Sunfish (11:41)
  8. Conneely of the West (4:19)
  9. The North Sound (4:54)
  10. Woman of Aran (4:34)
  11. It Comes Back Again (11:12)
  12. No Man Is an Archipelago (4:49)
(verwijderd)
Yeah! Ben hier heel benieuwd naar... Een film uit 1934 met de muziek van BSP. Dat moet speciaal worden...

avatar van greendog
Leuk! Ga deze zeker checken wanneer hij uit is!

Nightporter
Gisteravond voor het eerst geluisterd. Een nagenoeg instrumentaal album van de BSP is even wennen, en het is daardoor zeker een album wat bij mij nog moet groeien. Het album is echter bijzonder sfeervol en zeer zeker de moeite van het luisteren waard. Momenteel een 3,5 maar kan zeker nog een 4 worden.

avatar van Helicon
Wat een prachtig sfeervol album is dit! Let wel dit heeft niets te maken met de sound van de andere albums van BSP!

Ze hebben de muziek gemaakt bij een documentaire uit 1934. Over het harde leven van een vissers gemeenschap op de Aran eilanden (voor de westkust van Ierland)

De muziek is daardoor ook heel filmisch en sferisch (bijna postrock)

Nu nog een keer de docu kijken met de muziek erbij!

Man of Aran (info)

avatar van snarf349
Niet verwacht, maar dit is heel goed. Er valt veel te ontdekken, dus je moet het wel wat tijd geven.
Groei briljantje.

avatar van Helicon
snarf349 schreef:
Groei briljantje.

Heb je de dvd er ook bij? Want wanneer je de beelden erbij ziet gaat de muziek nog meer leven.

The South sound is een prachtig prachtig nummer

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Clip toegevoegd

avatar van henkiev
Dit is echt briljante muziek !