Mercury Rev - The Secret Migration (2005)

Rock / Pop
Label: V2

1. Secret for a Song (4:00)
  2. Across Yer Ocean (3:17)
  3. Diamonds (3:48)
  4. Black Forest (Lorelei) (3:48)
  5. Vermillion (4:05)
  6. In the Wilderness (2:30)
  7. In a Funny Way (4:00)
  8. My Love (4:12)
  9. Moving On (1:18)
  10. The Climbing Rose (3:17)
  11. Arise (3:47)
  12. First-Time Mother’s Joy (Flying) (3:29)
  13. Down Poured the Heavens (1:37)
  14. The Black Swan * (4:13)
  15. My Love [Live] * (4:05)
  16. Afraid * (3:42)
  17. Black Forest (Lorelei) [Live] * (4:45)
  18. Observatory Crest * (3:45)
  19. Streets of Laredo * (2:43)
  20. Diamonds [Live] * (3:29)
  21. Mirror for a Bell * (3:12)
avatar van Tribal Gathering
Het derde prachtalbum van de band op een rij. Het album is zowel muzikaal als tekstueel van een sprookjesachtig gehalte. De donkere glans die nog gedeeltelijk over All is dream hing is op deze plaat verdwenen.

Persoonlijk vind ik dat geen enkel probleem. Er is al veel te weinig opbeurende muziek van hoog niveau.

Een groot pluspunt is opnieuw de produktie van/met Dave Fridmann. Er gebeurt muzikaal weer een hoop op het album en elk instrument komt weer helemaal tot zijn recht.

Hoogtepunten noemen is moeilijk ; Alle tracks zijn weer van een heel hoog niveau, maar de serie van Diamonds tot en met In a funny way is wel erg goed.

Dit album haalt net niet het niveau van Deserter's songs (en blijft dus steken op een 4,5), maar is absoluut een aanrader.

Prachtig en zwaar onderschat album. Voor mij net zo dierbaar als de twee albums hiervoor ("All is dream" en "Deserter's song"). Dromerig en emotioneel op een goede manier.

Favoriete nummers :

Across Yer Ocean (3:17)
Black Forest (Lorelei) (3:48)
Vermillion (4:05)
In the Wilderness (2:30)