Pearl Jam - Rearviewmirror (2004)

Alternatieve titels: Greatest Hits 1991-2003 | The Essential

Label: Epic

1. Once [2004 Remix] (3:16)
  2. Alive [2004 Remix] (5:42)
  3. Even Flow (5:03)
  4. Jeremy (5:20)
  5. State of Love and Trust (3:43)
  6. Animal (2:47)
  7. Go (3:12)
  8. Dissident (3:34)
  9. Rearviewmirror (4:44)
  10. Spin the Black Circle (2:49)
  11. Corduroy (4:39)
  12. Not for You (5:53)
  13. I Got Id (4:51)
  14. Hail, Hail (3:44)
  15. Do the Evolution (3:52)
  16. Save You (3:55)
  17. Black [2004 Remix] (5:39)
  18. Breath (5:24)
  19. Daughter (3:56)
  20. Elderly Woman Behind the Counter in a Small Town (3:15)
  21. Immortality (5:12)
  22. Better Man (4:28)
  23. Nothingman (4:34)
  24. Who You Are (3:53)
  25. Off He Goes (6:00)
  26. Given to Fly (4:00)
  27. Wishlist (3:26)
  28. Last Kiss (3:17)
  29. Nothing as It Seems (5:21)
  30. Light Years (5:10)
  31. I Am Mine (3:36)
  32. Man of the Hour (3:45)
  33. Yellow Ledbetter (5:03)
avatar van Bighead
Mooi helder geluid.
Lekkere uitvoering van de bekende nummers.
Heerlijk.

avatar van Arno
Onlangs nog eens beluisterd. Behalve de Ten en Vs.-toppers, nog een hele rits pareltjes van PJ, en nu heb ik ook het prachtige, ontroerende Last Kiss (her)ontdekt. 5*, en ik weet weer waarom dit het beste verzamelalbum ooit is.

avatar van Sven Vermant
Ik had alleen Ten in mijn CD collectie. Ik heb weleens de andere CD's beluisterd maar ben niet meer tot aanschaf overgegaan.
Maar nadat ik Eddie en the gang in Arnhem aan het werk heb gezien, ben ik toch maar overgegaan tot aanschaf van deze CD en daarvan heb ik alleminst spijt, wat een juweeltjes.
Vooral Man Of The Hour, Daughter, Yellow Ledbetter, Nothingman, Rearviewmiiror, Corduroy naast het werk van het album Ten.
5* is hier op zijn plaats.

avatar van Pinsnider
Ik vind het wel bijzonder spijtig dat een aantal klassiekers opnieuw onder handen zijn genomen. Vooral bij Black hadden ze er met hun vingers vanaf moeten blijven. Waarom hebben ze dat uberhaupt gedaan..??

Maargoed: de verzamelaar is natuurlijk zonder enige discussie 5* waard!!!

avatar van Joy4ever
Een betere verzamelaar is er niet. Je kunt hoogstens de discussie aangaan waarom bepaalde nummers het niet gehaald hebben. Ik denk dan aan een Present Tense en een Long Road. Het geluid is inderdaad super. Tijdloze muziek. Een van de beste bands allertijden.

avatar van Klumpie
Waar is Love Boat Captain, All or None, Thin Air, Insignificance, Sleight of Hand, Parting Ways, In Hiding, Faithfull...eigenlijk nummers die er zomaar op hadden kunnen staan. Toch zijn de nummers die er nu op staan ook van een verschrikkelijk hoog niveau.

avatar van Paalhaas
Ik vind dat bijna allemaal nummers die niet op deze
verzamelaar thuishoren. Ik heb op de huidige tracklist erg weinig aan te merken.

avatar van Klumpie
Ik vind het latere werk ook behoorlijk goed en daar is nou net niet iedereen het mee eens. Maar ik begrijp jou keuzes.

avatar van Waldo Jeffers
Nu moet ik je wel gelijk geven wat betreft Love Boat Captain, das het enige nummer wat ik ook al miste op die verzamelaar... vreemd eigenlijk

Ik vind dit wel een toffe verzamelaar maar de verpakking is vrij beroerd, zeker vergeleken met hun andere cd's. Misschien komt het doordat het niet door de band zelf, maar door de oude platenmaatschappij Sony uitgebracht is, ik weet het niet, maar de wijze waarop het boekje in de verpakking geplaatst is is schandalig. Na 2 keer het boekje te hebben bekeken is 1 van die 2 verschrikkelijk goedkope zijkantjes (die het boekje moeten vasthouden) kapot gegaan, waardoor het boekje er een beetje half inhangt.
Het ziet er veel goedkoper uit dan waar de band normaal mee voor de dag komt.

bonothecat schreef:
Ik ben nu bij nummer 14 van deze verzamelaar (hail hail). En ik blijf toch vinden dat "Ten" van Pearl Jam wel voldoende is. Het voegt niet zoveel toe, aan wat ik al ken van Pearl Jam. Ik zou ze nog wel een keer graag live zien

Ik vind dat helemaal niet voldoende en ik vind dat dit een veel beter beeld geeft van Pearl Jam. Er is meer in muziek dan succes-albums.

EVANSHEWSON
Ik ben nooit zo'n grote Pearl Jam fan geweest, al vind ik Eddie's stem wèl zeer goed. Maar dit bandje heeft een iets te groot garagerockgehalte (zeg maar neiging naar kakafonie).

Ben blij met deze verzamelaar waar diverse goede nummers opstaan (Alive, Even Flow, Jeremy, Given to Fly, Wishlist) maar waar voor mij dan toch ook dingen tussen staan die ik liever skip.

Heb alles wat ik voor mezelf noodzakelijk acht van deze band met een geweldige muzikale potentie, maar die volgens mij nogal lui zijn om ook echt leuke albums te willen maken.

Nou, ik doe het met deze best of die ik best interessant vind, zo nu en dan.
3.5 sterren voor een niet eens halve fan.
***1/2

avatar van graeck
Ben het eens over de verschrikkelijk crappy albumhoes, al is het maar omdat de CD's er elke zoveel tijd uitdonderen. Maar de vormgeving van de achterkant maakt dat dan wel weer goed (heeft iemand zich op uitgeleefd?)

Ben geen die-hard-fan van Pearl Jam maar er zijn een heleboel nummers van ze die ik geweldig vind. Jammer dat ik op dit verzamelalbum ook veel nummers tegenkom die ik vind verbleken bij mijn favorieten. Het is dus een beetje de CD uitzitten tot je weer bij een 'goeie' uitkomt.

Ik ben het dus eens met 3,5*, maar ik doe er nog een halve bij omdat hij zo vaak in mijn cd-speler ligt.
4* dus

graeck schreef:

Het artwork is schitterend (en zeker die graffiti-achterkant), maar de zijkantjes waarmee dat boekje wordt vastgehouden gaan zo kapot.
Dat zuigt aan alle kanten!

avatar van graeck
"I Got S**t" heet bij mij trouwens "I Got ID"

...
Op de PJ-website heet het nummer ook "I Got ID". Lijkt me dat hier de officiële naam hoort te staan en niet de naam die de fans eraan geven...

avatar van ZERO
Geen enkele verzamelaar die zo vaak in m'n cdspeler gaat als deze. Al weken aan een stuk de cd die ik het meest luister, vooral de 'down-side' vind ik geweldig!

Best leuk trouwens dat ze er ook enkele nummers hebben opgezet die niet op een regulier album verschenen. Dan denk ik aan vooral aan het schitterende Last Kiss en Yellow Ledbetter. Deze staan natuurlijk ook op Lost Dogs, maar die ben ik eigenlijk nog nooit tegengekomen...

Minder dan vijf sterren geven aan dit meesterwerk, is natuurlijk schandalig.

Favorieten (in volgorde van cd): Rearviewmirror, Corduroy, Black, Immortality, Better man, Last Kiss, Yellow Ledbetter

Nummers die ik mis op dit album: Love Boat Captain en Smile (en Come Back, maar die is wat recenter natuurlijk )

avatar van mathias
ZERO schreef:

Vind je in alle betere Belgische cd-winkels aan de mooie prijs van 10 à 15€ hoor.

avatar van ZERO
Wilt dat even lukken dat ik Belg ben! Ik moet zeggen: ik ben nog niet zo lang fan van Pearl Jam, dus misschien heb ik er al wel over gekeken ooit... Als ik nog eens in Bilbo in A'pen ben, zal ik hem zeker zoeken.

avatar van gd90
Meestal vind ik "the best of ..." van bepaalde groepen nooit echt goed, maar dit is de eerste verzamel-cd die ik echt goed vind.

ZERO schreef:

Kan toch niet zo moeilijk zijn. Hij neemt heel wat ruimte in beslag, die Lost Dogs.

2004 Remix !? Wat is er mis met het origineel? Verder mis ik Porch en Why Go, maar ik zweer dan ook bij Ten wat betreft het Pearl Jam werk.

haveman
Ik heb een hekel aan verzamelalbums waarop de nummers geordend zijn naar album of naar stevigheid. En hier doen ze het allebei!

avatar van Rogyros
Inderdaad, een beter verzamelalbum is er niet. Ik mis wel prachtige nummers als All Or One en Last Exit, maar die zullen wel niet op single zijn uitgebracht.

avatar van Sven Vermant
haveman schreef:

Bevat veel goede nummers, maar waarom niet alles door elkaar geflikkerd?

Gewoon de cdspeler op random zetten.

haveman schreef:
Bevat veel goede nummers, maar waarom niet alles door elkaar geflikkerd?

Waarom zou dat wel moeten, dan?

Eindelijk eens een verzamelaar waar de nummers geördend staan, is het weer niet goed.

avatar van Rogyros
Bovendien kun je de twee schijfjes natuurlijk ook gerandomiseerd af laten spelen!

avatar van Eddie
Ik vind het juist heerlijk dat de nummers zo geordend zijn, het licht er nu net aan in welke stemming ik ben welke van de twee schijfjes ik op zet.

avatar van Rogyros
Dat is ook waar. Gisteren had ik op mijn werk het tweede schijfje erin, en de eerste schijf zette ik daarna in de auto op. Heerlijk!!!

Sowieso is dit een prachtige verzamelaar. Beter dan dit kan nauwelijks.

avatar van muismat
Geweldige hoes.