Bibio - Ambivalence Avenue (2009)

Roots / Electronic
Label: Warp

1. Ambivalence Avenue (3:42)
  2. Jealous of Roses (2:35)
  3. All the Flowers (1:05)
  4. Fire Ant (4:58)
  5. Haikuesque (When She Laughs) (3:32)
  6. Sugarette (3:54)
  7. Lovers' Carvings (3:58)
  8. Abrasion (2:46)
  9. S'vive (4:05)
  10. The Palm of Your Wave (2:25)
  11. Cry Baby (3:57)
  12. Dwrcan (5:56)
avatar van djarend
Schitterende plaat, mooie kruisbestuiving tussen Boards of Canada en Fleet Foxes , of zoiets

ik hoor er soms ook Tunng in, maar meestal ook niet Inderdaad een beetje onbenoembare stijl, folky sowieso.

Ik vind dit album ook weer erg mooi, terwijl ik Vignetting The Compost nog maar net had leren kennen. Ik weet nog niet welke ik mooier vind, en wat het aantal sterren gaat worden. Dat gaat wel tegen/rond de 4 zitten, want ik vind het prachtig.

Ik zie trouwens bij afkomst Verenigde Staten staan, maar ik dacht dat het een Brit was.
Lekkere plaat trouwens

avatar van fluidvirgo
Het klinkt wel even anders dan voorgangers Hand Cranked en Fi. Oh, en ik zie dat ik Vignetting the Compost helemaal gemist heb, nog een albumpje om in te halen.Tot nu toe wel weer erg fijn schijfje, dit! Beoordeling volgt later.

avatar van De Daniël
Net in één keer geluisterd en begin op 3,5. Moet dit even laten bezinken en vaker horen.

avatar van fluidvirgo
Hmm, dit is toch wel een erg fijn album! Het ademt bij vlagen een heerlijke jaren 60-70 zomersfeer uit, vanwege de lekker oud klinkende gitaren; dit is Bibio's trademark. Het klinkt soms alsof je een oude plaat opzet, heerlijk!
Maar waar de (geloopte) gitaar de absolute boventoon voerde op zijn eerste twee platen is hier nu ook vee ruimte voor beats en synths. Daarnaast tref ik ook veel meer zang aan dan op voorgaand werk. Her en der hoor ik ook weer de bekende tape fx.

Hoewel de (retro) instrumentatie veel rijker is en ik daarom soms dat outworldly gevoel mis vind ik dit toch weer een prima werk dat het talent van Stephen Wilkinson onderschrijft. Zijn kracht blijft desondanks bij zijn unieke gitaarpaletten.

***1/2 (zou naar 4 kunnen groeien)

88Fabian
Ongeveer 4 nummers op dit album zijn wel goed.voor de rest vindt ik het best wel lawaairige muziek vooral de instrumentale nummers.

avatar van De Daniël
Dit is steengoed als je het mij vraagt. Toppers: Fire Ant, wat een heerlijke beat. When She Laughs, doet opeens weer iets totaal anders maar ook erg subtiel. S'vive heeft ook weer een puike beat met veel geinige details die je pas hoort wanneer je hem wat vaker luistert. Cry! Baby! sluit het geheel als één na laatste af en brengt het geluid weer tot een kabbelend riviertje. De nummer die ik nu niet noemde zijn ook heel puik allemaal. Het is eigenlijk een prachtig geheel dit album met beats, gitaarwerk, veel elektronica en vooral mooie composities.

avatar van de_nis_
Als ik hier naar luister krijg ik heel veel associaties naar heel totaal verschillende bands en stijlen.
In mijn gevoel gaat het van links, rechts naar boven en onder maar niet irritant of vervelend. ik luister hier graag naar.

avatar van Nicolage Rico
Gisteren draaiden ze dit album in een platenzaak - vers van de pers. Klonk erg goed, op het eerste gehoor. Veel variatie, relaxed.

Beetje wisselvallig album... de wat meer folk-achtige dingen vind ik amper om aan te horen, terwijl de wat stevigere tracks erg vet zijn. De 3,5* is dan ook vooral voor Fire Ant, Sugarette, S'Vive en het laatste nummer.

avatar van Tha)Sven
Ik vind de folk nummers juist een stuk leuker, komt misschien door onze achtergronden

avatar van De Daniël
Ik vind eigenlijk alles wel leuk.

avatar van Chuck Taylor
Hoorde deze LP gister bij een vriend thuis; was meteen verkocht. De track 'fire ant' deed me sterk denken aan het geluid van jDilla. Nu nog wat meer gaan luisteren.

avatar van ShakmUWontBreakm
In eerste instantie ging dit album een beetje langs mij heen. Ik had het gevoel dat het allemaal relaxed een beetje voort kabbelde. Maar ondertussen is het hier een van de meeste gedraaide albums van de afgelopen zomer geworden, en moet ik bekennen dat ik dit toch wel een erg fijn en lief aandoend album vind.

avatar van T91
T91
Wat is Jealous of Roses een héérlijk nummer! Hele album is fijn trouwens.

avatar van De Daniël
Afgelopen woensdag heb ik hem gezien bij Viral Radio in club Trouw, was naar mijn mening veruit het beste van de avond. Wat een heerlijke beats produceert hij zeg! Bij Fire Ant ging iedereen helemaal uit zijn dak

avatar van De Daniël
Nieuw EPtje is aangekomen met een aantal nieuwe nummers en wat remixes van al bestaande werken. De EP heet The Apple and the Tooth, het zelfgetitelde nummer is echt geweldig goed.

Improvision
Chuck Taylor schreef:

Ik vind Fire Ant een nét niet track, Dilla zou met zo'n sample iets veel heerlijkers kunnen maken.

avatar van De Daniël
Ik vind Fire Ant echt klasse.

avatar van McSavah
Hoorde ik nou zonet Haikuesque (When She Laughs) en All the Flowers heel ver op de achtergrond bij Kassa voorbijkomen?

avatar van McSavah
En net Sugarette bij Studio Sport

avatar van De Daniël
Inderdaad, origineel gekozen hoor.

Ik moest even wennen aan de wat steviger tracks. De meer folk achtige nummers vond ik gelijk mooi. Inmiddels staan bij mij de steviger nummers voorop en die worden mooi afgewisseld met deze wat rustiger songs. Zo ben ik dus echt anders gaan luisteren naar dit album.

Ook mooi is het jaren '60 sfeertje wat op deze cd en op het fraaie artwork rondwaart.
Ik verhoog 'm naar 4,5*

avatar van De Daniël
Als je de folk nummers mooi vindt, moet je zeker zijn eerdere cd's luisteren. Daar staan bijna alleen maar rustige nummers op. Vignetting The Compost, Fi en Hand Cranked zijn stuk voor stuk bijzondere albums.

Ok, ik ga dat eens proberen!

avatar van cichlisuite
Ik vind deze toch heel erg fijn moet ik zeggen, lang geleden dat ik enthousiast ben geweest van een release die uitkomt op Warp.

avatar van Osiris Apis
McSavah schreef:

McSavah schreef:
En net Sugarette bij Studio Sport

En Lover's Carving bij Man Bijt Hond bij 'Mandy op eigen benen'

avatar van De Daniël
Goed gekozen, dat nummer.

avatar van xrockerx
fire ant is mijn favoriet

heerlijke plaat!

en ach Warp dan kun je het blind kopen

avatar van Flaphead
folk, soul, eclectic, beats... eigenlijk een heel divers album, maar dan wel allemaal overgoten met een schuimrubberen lofi-filter, waardoor het dezelfde sfeer uitstraalt. goed geslaagd zondagmiddagalbum.