Dead by April - Dead by April (2009)

Zweden
Pop / Metal
Label: Universal

1. Trapped (3:08)
  2. Angels of Clarity (3:42)
  3. Losing You (3:56)
  4. What Can I Say (3:08)
  5. Erased (3:26)
  6. Promise Me (3:55)
  7. Falling Behind (3:27)
  8. Sorry for Everything (3:45)
  9. In My Arms (4:25)
  10. Stronger (4:01)
  11. Carry Me (3:49)
  12. A Promise (3:37)
  13. I Made It (3:49)
avatar van james_cameron
Hoe zou een mengeling van Backstreet Boys, Linkin Park en Killswitch Engage klinken? Welnu, met het verschijnen van dit album hebben we eindelijk het antwoord op deze prangende vraag! Deze nu metal / metalcore boyband klinkt zeer glad en bedachtzaam, maar verdomme, wat is dit een lekker album! De songs zijn bijzonder catchy en zitten uitstekend in elkaar. Productioneel klinkt alles als een klok; vooral het loodzware gitaarwerk komt erg goed uit de verf. Hier en daar wordt er ook behoorlijk stevig van leer getrokken; luister bijvoorbeeld maar eens naar het bikkelharde Angels Of Clarity. Al met al een aangename verrassing, een echte guilty pleasure. Het album is overigens niet echt het debuut, want in 2007 bracht de band ook al een gelijknamige plaat uit, waarop deels dezelfde songs staan in een iets ander jasje.

avatar van bennerd
Ok, na het beluisteren van Losing You, kan ik concluderen dat dit inderdaad net zo een guilty pleasure als Sonic Syndicate zal worden, alleen net iets fouter. Sterk nummer!

avatar van bennerd
Ok, heb nu nog wat andere nummers gehoord, en die klinken al een heel stuk minder. Jammer, want hier had wat ingezeten.

Ja, super album!
Ik luisterde de promo veel voordat het echte album uitkwam en die vond ik al geweldig.
Ik moet zeggen dat ik dit toch het beste metal album vind ik.
De nieuwere albums van deze band zijn ook goed maar die kunnen niet tippen aan deze.

Ik hou wel van de mix van screaming en zuiver zingen, het klinkt misschien wat commercieel maar dat vind ik juist goed, ik ben geen echte hardcore metal fan.

avatar van andnino
Ga binnenkort naar een show van deze band, eigenlijk meer voor de supportact Beyond All Recognition. Ik luister het nu daarom toch even, maar man o man, wat is dit een partij verschrikkelijk. Daarmee bedoel ik niets persoonlijks.

Maar ik verwacht toch een leuk optreden, om de een of andere reden vind ik optredens van dit soort bands altijd toch vermakelijk.

avatar van bennerd
Ik vrees vooral dat dit soort overgeproduceerde cleans live vies tegenvallen... Maar dan nog, Beyond All Recognition is wel genoeg om dit als headliner te ondergaan.