Sleepy Sun - Embrace (2009)

Label: ATP

1. New Age (7:25)
  2. Lord (5:39)
  3. Red Black (2:11)
  4. Sleepy Son (7:24)
  5. Golden Artifact (3:42)
  6. White Dove (9:23)
  7. Snow Goddess (5:38)
  8. Duet with the Northern Sky (3:00)
avatar van jurado
De productie is om te smullen.
Beetje zoals Black Mountain (zelfde producer) ,iets zweveriger .

avatar van klaezman
Wat een opener dat New Age. Het begint akoestisch en erg Neil Youngerig om tegen het einde aan uit te barsten in een kakofonie van distortion gitaren. Die noisy riffs keren gaandeweg terug op de plaat en worden afgewisseld met melodieuze intermezzo's van piano, akoestische gitaar en zanglijntjes. Ook de luwte van deze tracks verveelt geen moment. Heerlijk debuut met 5 knallers die over de vijf minuten klokken.

D_S
Grappig hoe de Veronica Gids de recensie van klaezman bijna letterlijk heeft overgenomen!

ja jezus inderdaad.

Dwangbuis
Dit is toch wel weer spannend. Van tijd tot tijd lekker fuzzy, in de beste traditie van de Amerikaanse psychedelica, en tegelijk zalvend met Duet (de vrouwelijke vocals zijn jummy!) en Lord. Anderzijds ben ik voorlopig niet zo te spreken over bv. Sleepy Son, dat me wat te rommelig is om goed te zijn. Deze verdient bij mij zeker a closer listen.

Dwangbuis
Ik gooi 'm een halfje hoger, de nummers blijven goed in het gehoor liggen.

avatar van klaezman
D_S schreef:

Misschien werkt Klaezman wel bij Veronica Magazine en heeft-ie zich hard gemaakt voor eens een wat alternatiever bandje Toch leuk dat het blad nog gelezen wordt

avatar van pompompom
Leuk plaatje en leuke live band met erg leuke zangeres ook.

avatar van Eardrum
waar doet het me aan denken.. ik kom er zo even niet op, vind het wel erg goed.

avatar van wouter8
Vandaag voor het eerst live gezien in Nijmegen en ik was positief verrast! Meteen maar de plaat meegenomen en aan de drukte bij de merchandise te zien was ik in bovenstaande niet de enige

avatar van jurado
Eardrum schreef:
waar doet het me aan denken.. ik kom er zo even niet op, vind het wel erg goed.

Black Mountain?

Deed mij ook wel een beetje aan Portugal. The Man denken.

avatar van Eardrum
Ja het lijkt idd wel een beetje op blackmountain, vind dit alleen nog beter.

Rats
wouter8 schreef:

daar kan ik me volledig bij aansluiten

White Dove springt voor mij echt boven de rest uit. Die spanningsopbouw is gewoon puur genot.

avatar van Leonard91
Dit bandje had me al positief weten te verassen op de vierdaagsefeesten in Nijmegen en met deze cd doen ze dat nog eens dunnetjes over.
Vooral de eerste vijf nummers vind ik erg goed, de laatste drie willen nog niet helemaal overtuigen maar voorlopig toch een 4*.

Dat ze zowel een zanger als een zangeres hebben pakt erg goed uit, dat heb ik niet vaak (nooit?) eerder gehoord bij dit soort muziek.

Embrace is niet direct een album dat zich moeilijk in woorden laat vangen: het debuutalbum van psychedelische rockband Sleepy Sun is dromerig, dromerig en nog eens dromerig. Dat uit zich vooral in de productie, die ontzettend vaag is, veel echo kent en eigenlijk eenvoudigweg klinkt alsof je door een muur door de muziek zit te luisteren. Bij opener New Age werkt dat; bij de rest van de nummers helaas niet - speelt ook mee dat die van los zand aan elkaar hangen, natuurlijk, of überhaupt niet opvallend zijn. Het meer dan negen minuten durende White Dove lijkt vooral van dat eerste last te hebben, al is de riff tof genoeg om je als luisteraar een tijdje bezig te houden (de climax daarentegen is zwak en bestaat uit niet veel meer dan de riff, plus enkele psychedelische geluiden daar overheen), nummers als Sleepy Son, Golden Artefact of Snow Goddess meer van dat tweede, van dat onopvallende. Lord is een dromerige balade die enigszins zeurderig is, maar tenminste wel blijft hangen en Red Black kan ik als niet veel meer omschrijven dan als een leuk grapje. Van de eerste zeven nummers zijn er dus maar twee echt de moeite waard, waarbij vooral New Age opvalt als een episch meesterwerk. Afsluiter Duet With The Northern Sky biedt vervolgens een leuk opstapje naar het volgende album dat de verwachtingen gelukkig wel waar kan maken: Sleepy Sun kan beter dan deze middelmatige stroom aan geluid, en dat zouden ze laten horen ook.

avatar van pim556
Na meer dan een half jaar ben ik er achter dat dit album voorlopig niet aan kracht in zal boeten.
Heerlijke psychedilische rock dat af en toe keihard kan uithalen.

Grote favoriet is White Dove, en wat een gemiste kans dat dat nummer niet op Lowlands gespeeld werd.

Ik ga binnenkort zeker de opvolger proberen.
Ik ben alleen wel bang dat de band zowel live als op de derde plaat vocaal minder overtuigend over zal komen vanwege het vertrek van de geweldige zangeres.