Het album begint goed. De rappers wisselen elkaar goed af, de teksten zijn soms wat vreemd. Maar het klinkt alllemaal wel goed. Vooral het refrein van Slug vind ik echt vet
I took a dip last week through the liquid that gathered
near the tip of that peak that exists in my matter
I taught to myself to survive without my feet on the ground
I never felt so alive as when I drowned...
Mooie beat, allemaal hebben veel tekst en ze komen alle 4 erg goed
het refrein is ook vet gedaan. Iedereen doet 1 line, en dat klinkt echt vet. Ze passen goed bij elkaar. Sterke beat. The Candle is nog een goed nummer.
Thought Vs Action heeft creepy beat met dat zang en piano deuntje. Maar ook die teksten. In het begin wisselen DoseOne en Slug elkaar geniaal af. Later doen Sole en Alias hetzelfde. Daar zit toch wel hun kracht. De teksten zijn ook zeer goed. Geweldig nummer.
Weer doseone die opent. Met zijn vreemde manier van rappen. En
weer een geniaal mooie rustige beat. Daar komen ze toch beter tot hun recht. En dan die verse van Slug

Dan komt er een stukje waarin het helemaal caostish wordt met vocals etc. Dat klinkt echt vet. Als dat gedaan is gaat Slug weer verder met zn verse, maar dit keer met zo'n vette piano deunt erbij. Kippenvel. De beat gaat wat sneller en Alias en Sole leveren beide sterke verses. Als Sole komt zijn er ook achtergrond vocals. En die versterken dat enge sfeer. Where the Wild Things Are behoort tot de beste nrs van het album fo sure.
June 26th heeft beetje een vreemde beat. Het lijken 2 verschillende beats. Tijdens het refrein verandert de beat helemaal. Een deel ervan worden violen gebruikt en dan klinken de rappers op hun best. Goed nummer, maar het was beter geweest om het niet zo erg te varieren. Want soms hoor je ook 1 of ander computer geluidje.
Dit keer gelukkig een wat rustigere beat. En Slug opent het
geweldig. Elke rapper komt weer goed. Het refrein vind ik wat minder, maar alsnog een goed nummer. Wel vet hoe DoseOne op het einde van zn verse Let it rain..steeds zegt. The Scarecrow Speaks is een goed nr.
I Am HipHop. Die eerste verse van Sole is ziek! En echt ziek. Nou niet zo heel erg, maar hij verteld dat ie ergens is en een man vermoordt. Eigenlijk wel grappig. Want op het einde zegt ie:
I told you I would get my five dollars back tonight
Dan komt Slug met een soortgelijke tekst. Waarin hij ook iemand vermoordt in een openbare plek. Het geniale van dit nummer is, dat de verses van DoseOne en Alias, geschreven zijn uit het perspectief van de mannen die werden neergestoken door Sole en Slug..Ik begrijp alleen niet waarom het nr I'm Hiphop heet..Enfin, het is een goed nummer, qua beat, maar vooral qua tekst.
Heavy Ceiling is weer een goed nummer, met geweldie opening van Slug (hoe kan t ook anders) en een fijne beat. Die verse van Sole is ook erg goed. Slug en Sole zijn toch de beste van de
groep. Alias is ook erug goed..en Doseone kan af en toe geniaal komen.
Slight heeft een goede beat vind ik echt goed, past perfect bij DoseOne. Een beetje paranoia. Geweldig. Slimme keuze om hem te laten beginnen, hier levert hij 1 van zijn beste verses. Alle verses
zijn heel erg goed, die trouwens zeer goed bij de beat passen. Ook het refrein mag er zijn. En samen met de geweldige beat, is dit nummer zeer sterk. Doseone steelt de show hier.
Heerlijke beat weer, een klein beetje jazzy. Slug opent, en zoals gewoonlijk is datzeer goed. Damn, die man heeft geen mindere of slechte verse gehad op het hele album. Geniaal! DoseOne past er niet al te goed bij de beat, maar gelukkig past hij zich er aan. Waardoor het alsnog wel goed klinkt. Die beat gaat wel alleen wat lang door..Ach, ik kan genieten van Exist.
En dan komt Purpose. De vocals van die vrouw zijn zoo mooi.
I tippy-toe across your dream at night,
so as not to wake you..
Prachtig! Dan komt Sole en gaat die beat sneller en dat klinkt zoo vet. Vervolgens komt de vrouw weer..Iedereen heeft een korte maar geniale verse waarna het refrein weer komt. Prachtige beat. Alleen DoseOne heeft geen echte verse. Hij eindigt het nr met een paar lines. Zijn stem is zo'n stem van een oude man die op een enge manier verhalen verteld

Sterk nr.
GENIAAL MOOIE BEAT. Mothers of Invention heeft de beste beat van het album. Prachtige violenspel. DoseOne opent best sterk. Had ik niet verwacht op zo'n beat. Maar ik vind alle andere versen toch wel wat beter. Vooral Alias klinkt heerlijk op dit nummer. Slug komt ook erg goed, net zoals Sole. Slug heeft de beste tekst, maar zoals ik al zei, is dit een perfecte beat voor Alias.
As a child I was afraid of the storm
but now I welcome the rain.
Mooier kon dit album niet afsluiten..
DoseOne doet een beetje denken aan Aepos Rock. Maar alleen vind ik hem minder erg, vooral omdat hij niet zo heel erg veel rapt. Al mochthij wel wat minder rappen van mij

Hij klinkt aan de ene kant best wel vet. Alsof hij een shizofreen is.
Slug..jah, een geniale rapper. En ook hier komt hij gewoonweg zeer sterk.
Sole vind ik ook een erg fijne rapper. Hij lijkt wel wat op SLug. Zeer goede rapper.
Alias is de snelle rapper. Hij heeft een fijne flow, soms rapt
hij langzaam maar meestal wel snel. Ook hij klinkt goed.
Ze hebbben alle 4 soms wat vreemde teksten, die ik niet helemaal kan plaatsen. Maar dan hebben zo ook een paar geniale teksten. De beats zijn dik in orde. Alle rappers wisselen elkaar goed af. Ik heb het album al een stuk of 5 keer beluisterd. En het klinkt nog steeds best goed, het wordt niet minder. Ik ga hier voor een
4,5*. Alle rappers zijn goed, alleen mochten ze Dose One in sommige nrs best wel weglaten, maar in andere nrs komt hij wel sterk. Ach jah, mooie ontdekking dit. Slug

en ik ga nu toch wel opzoek naar de werken van Alias en Sole. En misschien nog wel Dose the only One.
een beetje uitgebreid voor een album waar niemand achter zal komen..