David Bowie - VH1 Storytellers (2009)

Label: Virgin

1. Life on Mars? (4:22)
  2. Rebel Rebel (Truncated) (3:15)
  3. Thurday's Child (6:43)
  4. Can't Help Thinking About Me (6:31)
  5. China Girl (6:48)
  6. Seven (5:02)
  7. Drive-In Saturday (5:22)
  8. Word on a Wing (6:35)
  9. Survive * (4:01)
  10. I Can't Read * (6:43)
  11. Always Crashing in the Same Car * (3:11)
  12. If I'm Dreaming My Life * (6:51)
avatar van maartendegroot
Weten jullie in welk jaartal dit was?

avatar van Arrie
1999 volgens Wikipedia.

avatar van djarend
Ben Bowie fan en heb alles van hem maar deze koop ik wel een keer in de ramsch, zijn mooie uitvoeringen van de nummers maar zit niet op het gewouwel van Bowie te wachten, zonden, hadden ze dat op de cd er niet af kunnen halen en alleen op de dvd laten staan....

Bowie blijft goed bij stem ondanks zijn leeftijd, en hij heeft een geweldige band achter zich staan.
Goede tracks,alleen jammer van dat vele gepraat.

4.5 ster

avatar van frusciflea
jessis schreef:
Goede tracks,alleen jammer van dat vele gepraat.

4.5 ster

Bij VH1 Storytellers is het volgens mij de bedoeling dat de artiest wat vertelt (veel praat).

Ik hoorde van iemand dat de geluidskwaliteit van dit album, en/of van die DVD, nogal tegenvalt. Klopt dat?

frusciflea schreef:

Tuurlijk, maar dan kan je het nog wel jammer vinden van dat gepraat.

Alleen bij de bonustracks op de dvd is het niet goed gemixed
voor de rest klinkt het prima.

avatar van djarend
snap ik ook wel dat dat bedoeling is, dat gewouwel (of is het gewauwel) is zelfs leuk, om te izen dan, op cd is dat effect toch erg irritant.

Correct!

Ik vermaak me toch prima bij Bowie's 'gewauwel'. Hij komt wat verlegen en bij vlagen erg grappig uit de hoek. Ik vind dit bij Bowie wel een bonus, gezien z'n wat ongrijpbare imago. De cover reflecteerd perfect z'n opperbeste stemming, hij had hier duidelijk zin in. China Girl en Word On A Wing liggen 'm zichtbaar erg persoonlijk. Z'n band speelt gevoelig en ook erg gedreven en sommige arrangementen zijn op een positieve manier bewerkt (vooral China Girl knalde verrassend). Ik ben erg blij met deze cd/dvd combi die ik deze kerst cadeau kreeg.

Het zijn de bonus-nummers op de dvd die wat slecht gemixt klinken.

My girl calls my name 'Hi Dave!
Drop in, see you around, come back if you're this way again"

avatar van reptile71
Even alle clipjes afkomstig van de dvd erbij gezet. Die versie van China Girl is inderdaad VET! Heb deze zojuist besteld, vind het ronduit een geweldige registratie met een zeer overtuigende Bowie, die behalve enorm goed bij stem ook extreem relaxt overkomt. Ook als hij praat heeft hij een prettige stem om naar te luisteren. Bowie rules!

AddictedToElvis
Geinige anekdotes en goede uitvoeringen van een (helaas beperkt) aantal nummers. Misschien zijn de grappen allemaal wat teveel ingestudeerd, maar het is allemaal wel leuk. Zoiezo heeft ie een fijne stem om naar te luisteren. Maar na een paar keer luisteren ken je de verhaaltjes wel. Maar de uitvoeringen die hierop staan zijn zeker niet te verwaarlozen! De ouwe gouwe zijn in een nogal nieuw jasje gestopt, maar het klinkt top. Life on Mars is schitterend (misschien niet zo briljant als de originele versie, maar zeker beter dan de 2003 Reality Tour), Rebel Rebel wat minder (overigens is ie maar heel kort), de wel heel erg oude Can't Help Thinking About Me is strak gespeeld en Drive in Saturday is ook weer eens een andere versie, maar zeker goed. De twee nummers van Hours zijn ook mooi, en die lijken uiteraard op de albumversies. De twee absolute hoogtepunten zijn China Girl en Word on A Wing. China Girl heeft nog nooit zo mooi en nog nooit zo strak geklonken. Fantastische versie, waarschijnlijk de beste. Bij Word on a Wing doet ie me weer versteld staan met zijn stem, oe wat zingt ie dat mooi! Naast de cd krijgen we hetzelfde 'concert' ook nog eens op dvd, maar daar staan ook nog 4 bonustracks op, die het ook erg de moeite waard maken. Zeker een totaal andere versie van het Tin Machine nummer I Can't Read. Erg fijn album, must voor de Bowie fanaten.

avatar van Ernie Ball
Bijna iedere song voegt iets toe aan het origineel. Het is wat jammer van de praatjes tussendoor. Die zijn op de DVD onderhoudend (één à tweemaal), maar op de CD ietwat overbodig, alsniet licht irritant.

avatar van reptile71
reptile71 schreef:
Even alle clipjes afkomstig van de dvd erbij gezet.
Met als resultaat dat er nu nog maar eentje staat.

avatar van lennon
Nice, dit album komt in oktober op vinyl uit, met daarop 4 bonus tracks (die wel digitaal verschenen)
Natuurlijk wordt het wel gelimiteerd genoemd, maar dat zullen we maar met een korrel zout nemen.
Wel mooi dat het eindelijk op vinyl uitkomt via een officieel kanaal.

Ooit heb ik de DVD van dit VH1 Storytellers gezien. Dat was zeker leuk, met al die verhalen van Bowie en het contact met het publek tussen de songs door. Maar door dit ook op het dubbel vinyl en de cd te zetten moet je daar ook iedere keer weer naar luisteren. Het is jammer dat ze met name aan het begin niet een flink deel van het gepraat eruit hebben gehaald. Want de muziek is (natuurlijk) uitstekend.

Zoals de fraaie pianoversie van Life On Mars, een erg goede China Girl en het sterke Thursday's Child & het mooie Seven van het album 'Hours' wat toen verscheen, maar zeker ook Word on a Wing. Het is op zich een originele setlist, zeker met de bonustracks (alleen muziek) van het vinyl erbij. Deze live versie van Always Crashing In The Same Car is heel geslaagd, net als de gitaarsolo op If I'm Dreaming My Life. Het maakt het allemaal bij elkaar zeker de moeite waard.

Een aanrader in het verlengde hiervan is het optreden in het BBC Radio Theatre, June 27 2000 van David Bowie met dezelfde band als hier. Dit is de extra cd bij David Bowie - At the Beeb (2000)