Judas Priest - A Touch of Evil (2009)

Alternatieve titel: Live

Label: Sony

1. Judas Rising (4:23)
  2. Hellrider (5:37)
  3. Between the Hammer & the Anvil (4:34)
  4. Riding on the Wind (3:28)
  5. Death (7:52)
  6. Beyond the Realms of Death (6:51)
  7. Dissident Agressor (3:03)
  8. A Touch of Evil (6:10)
  9. Eat Me Alive (4:35)
  10. Prophecy (6:07)
  11. Painkiller (7:12)
  12. Worth Fighting For * (4:30)
  13. Deal with the Devil * (4:26)
The Oath
Ik weet niet wat ik er van moet denken.

Halford was de voorbije jaren niet super. Toch heeft ie dit jaar (2009) bewezen dat ie het nog kan.

De opener is alvast super.

avatar van Omsk

fastpulseboy
Omsk schreef:
Mijn God, bestaat dit ook nog steeds .

idd ja! inclusief ouwe mannen met lange manen die tegelijktijdig het hoofd schudden op die iele hardrock gitaartjes en dan komt die ouwe kale nicht nog even de stoere man uithangen!
jiskefet zou het niet beter kunnen.

Omsk schreef:

Idd

Voor moest u het nog niet weten: Halford is terug sinds 2004 en ze hebben al 2 albums gereleased sinds dan.

avatar van Sinner
Ik vind het jammer dat ze Painkiller, Touch Of Evil en Beyond The Realms Of Death erop pleuren - de bedoeling was een live cd met voorheen nooit eerder gebrachte nummers volgens de site. Had dus liever I'm A Rocker, Hell Patrol en Hot Rockin' of Rock Hard Ride Free erop gehad. Vind Halford de laatste jaren ook miserabel klinken maar aangezien het een live compilatie is kunnen ze wel de beste cuts en concerten uitkiezen.

avatar van Sebashuis
Werd wel weer eens tijd voor een Priest live album

Jammer dat er zo weinig nummers op staan maar ik heb hier zeker zin in!

avatar van Edwynn
De bedoeling was een live plaat met nummers die niet zo vaak gespeeld worden. Half gelukt als je het mij vraagt. Want ik zie weer Beyond The Realms Of Death, Painkiller en Touch Of Evil in de tracklist staan.

Dissident Aggressor en Between The Hammer And The Anvil daarentegen ziijn natuurlijk wel aardige gestes op een Priest liveplaat.

avatar van Mr. Rock
Nou is het gezien de titel niet geheel onlogisch dat er een opname van A Touch of Evil op staat . Ik vrees alleen dat de nummers van de tour uit 2005 dezelfde versies zullen zijn als op de dvd Rising in the East, wat zou betekenen dat 6 van de 11 nummers al bekend zijn.

avatar van ozwald
m.i. volstrekt overbodige plaat. In tegenstelling tot een aantal andere metalgoden uit de 70's 80's krijg ik bij Priest erg sterk het gevoel dat ze te lang doorgaan.

Kunnen hun meuk beter in de wilgen hangen en van een welverdiende oude dag gaan genieten.

ozwald schreef:

Mss zijn ze nog zo actief uit liefde voor hun muziek?
Dus laat ze maar door doen. Ze brengen het er nog wel goed vanaf.

Al had ik stiekem gehoopt op live-versies uit de 2009-tour, aangezien die veel beter is dan die van de voorbije jaren.
Painkiller - 2009:
Hoor die screams op 1:14 - 1:18, 1:49-1:55, 3:59-4:11, 4:46-4:59, 5:41- 5:45
YouTube - Judas Priest Painkiller Live Belfast Odyssey Arena 11th Feb 2009

In tegenstelling tot de persoon in uw avartar. Das de enige artiest van waar ik denk: "aub, stop er mee!"

avatar van Von Helsing
Waarom zouden ze van hun oude dag moeten gaan genieten? Wachten op de dood? Nee, dan is je kalende hoofd bangen boven inderdaad van die iele gitaartjes toch leuker.

avatar van Edwynn
Judas Priest is nog lang niet uitgespeeld. Zo lang ze nog prima optredens verzorgen (Ik geniet elke keer weer), blijven ze bestaansrecht houden. En met Nostradamus hebben ze ook laten zien dat ze nog altijd platen maken die voor de nodige discussie kunnen zorgen. In tegenstelling tot wat andere oude artiesten en bands die maar plichtmatige riedeltjes blijven afleveren. Zoals bijvoorbeeld...Ozzy Obourne.

avatar van ozwald
al die wanstaltige showelementjes zijn na 387 jaar zo ongeveer wel uitgewerkt. laatste keer dat ik ze live zag (vorige zomer) vond ik het allemaal vrij genant worden. Na al die jaren nog steeds met die Harley over het podium zonder erbij in de lach te schieten heeft wat meelijwekkends.

Qua stem was het ook niet veel soeps; moest uit z'n tenen komen en klonk verschrikkelijk geforceerd. Valt 'm met zn 60 jaar overigens niet kwalijk te nemen hoor, maar van mij hoeft het dus niet meer.

En meneer Osbourne pakt het allemaal wat relaxter en relativerender aan en dat spreekt me dan juist wel weer aan...

avatar van Edwynn
Uitgemolken showelementjes ja, maar toch zie je het: Eén keer wijken ze af van het gebruikelijke Priest geluid en het is direct bal.
Halford kan nog altijd prima meekomen. Alleen de hoge noten worden wat problematisch en af en toe heeft ie zijn dag niet, maar laten we nu niet doen alsof hij het niet meer kan.

avatar van Mr. Rock
Ja, bands die al wat langer meegaan moeten zich aan strikte regels houden. Ze mogen niet steeds hetzelfde doen, maar moeten zeker ook niet iets nieuws proberen. En ze hadden allemaal vooral gestopt moeten zijn na hun "laatste goede album". Allemaal onzin, als je het mij vraagt. Priest levert naar mijn mening nog steeds prima albums af en ook live kan ik er van genieten. Echter, als ik de tracklist zo bekijk heb ik wel het idee dat dit een enigszins overbodig live-album gaat worden.

Mr. Rock schreef:

was ik ook bang voor. zo goed waren die versies van Rising in the East ook weer niet en ze hebben daarna nog veel betere dingen gedaan (weet ik uit avonden lang bootlegs kijken op Youtube.)

Priest kan het nog steeds en ik hoop dat ze van dit live/verzamel album goed gebruik maken. als iemand goede live versie uit verschillende shows moet harken is het Judas Priest wel moet ik heel eerlijk zeggen. Maar ze mogen van mij zeker nog niet stoppen.

luister allemaal nou eens goed naar You've Got Another Thing Coming!

(goed dat die er in ieder geval niet op staat, dat zou dan de zoveelste live versie worden)

avatar van ozwald
vind dat ze toch aan kracht hebben ingeboet hoor.....

YouTube - Judas Priest Shreds

JUDAS PRIEST – A TOUCH OF EVIL – LIVE EXCLUSIVE FULL ALBUM STREAM! | MetalSucks

Tijdelijk het album gratis te beluisteren.

Jammer dat 6 nummers in 2005 al op dvd uitgebracht waren. Dat heeft ervoor gezorgd dat meer dan de helft van de plaat al geen verrassing meer was. De live-opnames van de meest recente tour slaan echter wel in als een bom en klinken gewoon goed. Between the Hammer & the Anvil, Dissident Aggressor, Prophecy en Death komen live lekker uit de verf.

avatar van i.Ron S.
Lijkt me niet interessant, eerder pijnlijk.

avatar van Sinner
Bijwijlen erg pijnlijk - Halford's zang op Painkiller en Dissident Agressor is gewoon tenenkrommend slecht. Het geluid is wel in orde op zich en de band zelf speelt weer erg goed, maar een live album van een uurtje waarvan je de helft van de tracks al kent en een erg matig klinkende Halford is toch niet echt iets om over naar huis te schrijven. Gooi ik liever nog eens Unleashed In The East of zelfs Live in London met Ripper op.

avatar van Thunderrock
ozwald schreef:
vind dat ze toch aan kracht hebben ingeboet hoor.....

YouTube - Judas Priest Shreds

avatar van Mr. Rock
Hmm ja bij nader inzien moet ik Sinner toch gelijk geven. De nummers op zich vind ik niet echt slecht maar dit album had gewoon niet uitgebracht moeten worden. Slechts 5 nieuwe live-versies, zomaar willekeurig uit wat concerten gepikt (en niet eens uit hun beste, zo te horen) en maar even op een plaatje gezet. Snel verdiend. Een complete show van de afgelopen tour had ik nog wel interessant gevonden maar dit lijkt me gewoon overbodig. Laat ze maar lekker touren voor 30 jaar British Steel en vervolgens de studio induiken om een waardige opvolger van Nostradamus te maken. Ik verlaag naar 2,5*

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ik kan maar akkoord gaan met wat hierboven wordt gezegd, het klinkt allemaal lekker, maar al die fade-outs en lapwerk (nummers uit verscheidene albums en verscheidene jaren) zorgen bij mij niet voor een glimlach op mijn gezicht. Nummers die al eerder op dvd zijn verschenen, werden hierop nog maar eens gepleurd: makkelijk verdiend en ik wil weten wat Judas Priest zelf vindt van die stap. Op zichzelf is dit aardig maar in hun loopbaan is dit een scheve schaats.
Edit: de zanglijnen op Painkiller, amai, de jaartjes tellen ook voor Rob.

avatar van wizard
Ik zit niet echt goed in de muziek van Judas Priest, maar ik heb deze cd maar even gedraaid omdat ik hem een aantal keren voorbij had zien komen in het 'wat draai je nu'-forumtopic.

Ik kan niet vergelijken met andere Priest live cd's/dvd's (elke keer als ik in de Plate kom heb ik het idee dat Priest weer een nieuw live-iets uit heeft), maar op zich vond ik de nummers wel lekker klinken.
Alleen, die fades steeds tussen de nummers...als je een live-cd maakt, geef de luisteraar dan ook het idee dat hij naar een concert zit te luisteren in plaats van naar een paar op cd bij elkaar gekieperde opnames. Op deze manier komt het op mijn een beetje over als een conceptalbum zonder achterliggend concept.

Geen stem op dit album, want 1 keer luisteren vind ik te weinig om een stem op te baseren, maar ik ga niet meteen naar de cd winkel rennen om dit album te halen. En als ik in de cd-winkel was, zou ik deze cd waarschijnlijk laten liggen.

avatar van Edwynn
Dit is niet heel erg representatief voor Priest. Een redelijke Priestfan als ik rent ook niet naar de winkel voor dit ding. Je kunt beter Unleashed In The East of een studioalbum uit de begindagen luisteren.

Raar live album.

Ik had liever de complete show van Rising in the East op DVD gehad dan dit album. Rising in the East is super maar toch hebben ze het voor elkaar gekregen juist de mindere nummers op CD uit te brengen.

Nummers als Prophecy, Eat Me Alive en Between the Hammer and the Anvil zijn gaaf om te horen. Halford is inderdaad wat minder de laatste jaren maar ik neem het de goede man niet kwalijk, en zo slecht is hij nu ook weer niet.

Aldus zit het band en geluid technisch nog steeds goed bij de Priest, maar nummers uitzoeken voor een live album.... Ik had graag nummers al Metal Gods (nog een keer) Victim of Changes nog een keer gezien. Deze nummer klinken de laatste jaren nog steeds beter dan op het orgineel.

Boven dit al vind ik het toch een leuk album om naar te luisteren. Het geluid is in ieder geval goed en dat is eigenlijk het enige wat verwacht mag worden van een live album.

Sebashuis schreef:

Sebashuis schreef:

Spreek ik mezelf hier nu tegen?

Rising in the East is in zijn totaliteit beter dan dit album. Ik mis een beetje de favorieten niks knalt er echt uit en bij de complete Rising in the East wel. (dat Priest dan juist de mindere eruit pikt voor dit album? )

Op beide live registraties is niet te zien goed Priest nog kan zijn de laatste jaren. En ik vind het ook jammer dat je juist met een verzamel album nog niet de sterkste eruit pik.

avatar van Mr. Rock
Het is dat Rising in the East een dvd is en dus niet op de site staat maar ik zou hem zeker een 4,5* gegeven hebben. Een volledige live-show met een uitstekende setlist die bestaat uit zowel de vaste klassiekers als verrassende, minder vaak gespeelde nummers. Het enige minpuntje is dat er niks van DotF gespeeld wordt. Deze verzameling van wat live-opnames valt volledig in het niet bij die dvd.

The Oath
Heb zonet het hele album behoord.

Zelf de nieuwe nummer van de laatste tour zijn belange niet zo goed als de versies die ik soms op bootlegs zie.

Between The Hammer & the Anvil bijvoorbeeld.

op dit album
Bootleg (Wembley '09)

Dan leg ik liever een bootleg op.
Mss hadden ze beter zo'n semi-lifealbum (Unleashed in the East) opgenomen...

avatar van Guinness1980
Jammer dat dit geen compleet concert is. Ook meteen de rede dat ik dit schijfje nooit zal aanschaffen.