Behemoth - Evangelion (2009)

Polen
Label: Nuclear Blast

1. Daimonos (5:15)
  2. Shemaforash (3:56)
  3. Ov Fire and the Void (4:27)
  4. Transmigrating Beyond Realms Ov Amenti (3:27)
  5. He Who Breeds Pestilence (5:41)
  6. The Seed Ov I (4:58)
  7. Alas, Lord Is upon Me (3:15)
  8. Defiling Morality Ov Black God (2:49)
  9. Lucifer (8:06)
avatar van horned_reaper
Het eerste nummer is nu op hun myspace te beluisteren !

avatar van kramerdude
Klinkt goed, niet al te veel stijlveranderingen maargoed nogsteeds badass! en dit nummer zit niet helemaal dichtgesmeerd met genadeloze blast partijen

Ah, ben benieuwd! Het vorige album vond ik wel aardig goed, alleen ik hoop dat ze iets meer terug gaan naar de Black Metal kant.

avatar van kramerdude
Gelekt, ga het zo maar eens uitproberen!!

Ik heb 'm ook vandaag gedownload. Dit album heeft weer meer black metal invloeden. Heerlijk bruut zoals altijd, maar niet op het niveau van Satanica. Prima plaat, de fan zal dit vast en zeker waarderen.

avatar van andnino
Zie dat 'ie al gelekt is. Even opsnorren, op de iPod en uitvoerig beluisteren tijdens drie weken Noorwegen. Dat gaat wel goed komen, heb ik het gevoel.

avatar van kramerdude
Haha wat toevallig kom net terug van een dikke trip uit oslo:P
lekker door de tunnels knallen met behemoth uit de speakers. en toch ook even stiekem fucking hard emperor aangezet

avatar van andnino
Mooi tsja, ik ga met mijn ouders en ik denk dat die het wat minder waarderen als ik het volume van een plaat als deze zo hoog opdraai. Ik laat ze eerst wel kennismaken met Finntroll ofzo.

avatar van from666hell
Dit is gewoon een super Behemoth plaat,heb hem ook al en klinkt supervet.....oh ja ook al heb je hem al gedownload ,vindt je hem goed!!!!!steun dan Behemoth en kopen die cd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!Ik doe het 100% zeker.

avatar van Jack-zer0
For-mi-da-bel. Wat een album zeg Ik ga hem zeker weten halen als hij te koop is

avatar van andnino
Ik ben niet onder de indruk. Het blaast wel, maar aan dynamiek is er zowat niks te beleven. Het geluid is voor 99% hetzelfde als dat van de twee voorgangers, maar die ene honderdste procent is dus net de toevoeging van kleine details en het afschuren van dat scherpe randjes, wat van Evangelion een plaat maakt die op technisch niveau een stap verder staat, maar de lat die door zijn voorgangers gelegd werd niet haalt. Laat die Collin Richardson maar gauw weer opstappen.

Sir Spamalot (crew)
Bij het nummer Ov Fire And The Void heeft Behemoth een videoclip gemaakt. De ongecensureerde versie werd door de beheerders van YouTube razendsnel verbannen, maar is nu te bekijken op de site van platenlabel Metal Blade.

avatar van andnino
Dat is ook wel logisch, als ik die videoclip bekijk. Toch wel iets meer evil dan de muziek op dit album over het algemeen. Ziet er overigens wel erg professioneel uit, terwijl een hoop metalbands tegenwoordig met wel heel amateuristische videoclips op de proppen komen.

avatar van kramerdude
ik heb dit album nu echt grondig doorgeploegt en ik doe er nog een halfje bovenop. In het begin werd ik helemaal overspoeld door gebrul en de immense blastbeats van mr inferno. Maar nu ik weer een beetje in de sound heb kunnen komen openbaard er zich toch echt een meesterwerk.

Vooral het drumwerk is diverser dan de voorgaande behemoth albums, veelal compacte nummers die mij gewoon naar binnen slepen (het nummer lucifer daargelaten, dat is gewoon een geval appart).

samen met mastodon, nu 1 van de platen van het jaar voor mij! hulde!

\m\-.-/m/

avatar van djarend
weet iemand wat de limited edition inhoud ?

avatar van Sadistik
Long live Behemoth ,

Pikzwarte metal

avatar van vork666
Hele lekkere muziek. Productie blaast je trommelvliezen eruit, riffs zijn geniaal dan wel geniaal. De songtitels zijn eigenlijk het enige wat me niet bevalt aan dit album.

Sir Spamalot (crew)
Ik heb deze nog maar eens opgelegd. Wat een bruut geweld! Wat een fantastische duistere loeiharde supersnelle metal. Zelfs die blastbeasts beginnen bij mij te wennen. Jullie gaan me toch niet wijsmaken dat ik binnenkort corpsepaint zal moeten halen hé? Op mijn leeftijd? Dit album blijft meer en meer hangen als een niet-loslatende pitbull. Zeer verslavend en de rest van hun oeuvre moet ik ook maar eens onder de hoeven nemen. Ik zet in met een zeer dikke vier met ongetwijfeld nog meer op komst.

djarend schreef:
weet iemand wat de limited edition inhoud ?
Eens opgezocht en ik vind:
Disc 2
1. The Making of Evangelion
2. Evangelion Photo Session

avatar van andnino
Per album wat je teruggaat in de discografie zal Behemoth rauwer en meer black metal klinken. Dit is met afstand hun meest commerciële plaat totzover.

Akron777
Nooit echt een groot Behemoth-luisteraar geweest. Deze plaat laat de band toch van een andere kant zien dan ik gewend ben van de andere nummers. In ieder geval zeker de moeite waard!

avatar van kramerdude
Ik moet mijn enthousiastme toch met een prijs betalen haha, ik heb deze plaat helemaal grijs gedraaid. Hij weet me toch minder lang te boeien als Demigod of zelfs The Apostasy toch wel jammer. Misschien dat ik em gewoon te vaak gehoord heb in de afgelopen periode, maar toch weer wat puntjes eraf:P

Akron777
Iets wat ik me continu afvraag:

Waarom spellen ze 'of' als 'ov'??

- OV fire and the void
- The seed OV I

Kicken ze daar op, is het ergens op gebaseerd of is het een Poolse varaint? Weet iemand het?

avatar van vork666
Dat is iets wat aanhangers van het occulte geloof Thelema, zoals Nergal, vaker doen, al heb ik ook nooit precies begrepen waarom. Thelemisten vinden het ook leuk om "magic" te schrijven als "magick", maar daar zit wel een soort reden achter.
Verder denk ik dat het is omdat het er op een bepaalde manier trve kvlt uitziet, maar dan voor death metal bands.

avatar van bennerd
Dat laatste heb ik ook altijd gedacht. Maar goed, ze doen wat ze niet laten kunnen, zolang ze maar goede muziek maken

Akron777
Haha ja. Het viel me nogal op. Dat Nergal nogal occultisch is, dacht ik al. Magick heeft iets te maken met Aleister Crowley, en als ik het nu nog eens even opzoek, dat Thelema ook. En er staat ook een citaat van Crowley in het booklet. Wat een Evangelie

avatar van andnino
Ik moet toch bekennen dat het wel een beetje een groeiplaat is. In eerste instantie vond ik het allemaal wat té strak klinken, smaakte ik de details niet en vond ik het niet rauw genoeg. Momenteel vind ik het allemaal prima, de nummers bieden genoeg om boeiend te blijven bij vakere beluistering, en dat vind ik best knap.

Akron777
Vooral de rides op het drumstel zijn erg leuk erin verwerkt. Zoals op Ov Fire and the Void. Ik kan me zo op dit moment geen andere bands bedenken die dat ook zo heeft overheersen in de partij van het slagwerk.

Goed album. Behemoth is de laatste jaren erg goed bezig.

leander?
Ja, vind ik ook. Albums worden beter en beter.