Killswitch Engage - Killswitch Engage II (2009)

Label: Roadrunner

1. Never Again (3:11)
  2. Starting Over (3:53)
  3. The Forgotten (3:19)
  4. Reckoning (2:43)
  5. The Returns (4:30)
  6. A Light in a Darkened World (2:52)
  7. Take Me Away (2:47)
  8. I Would Do Anything (3:23)
  9. Save Me (3:48)
  10. Lost (3:47)
  11. This Is Goodbye (4:18)
  12. In a Dead World * (4:14)
  13. Rose of Sharyn [Live] * (3:48)
  14. My Curse [Live] * (4:26)
  15. Holy Diver [Live] * (5:07)
avatar van bennerd
Het nummer Reckoning is al gelekt, het belooft in ieder geval!

avatar van knoltor
Zit net naar 'Starting Over' en 'Reckoning' te luisteren. Geen grote verassingen, Killswitch blijft zeer trouw aan de eigen sound. Als er meer nummers als 'Reckoning' opkomen wordt het wel weer een stapje heavier dan 'As Daylight Dies'. Iets wat ik zeker toejuich.

avatar van WinterBase
Inmiddels een aantal keer dit plaatje beluisterd. Vind hem een klein beetje minder dan het vorige album, op sommige punten is ie naar mijn idee wat softer door de toevoeging van meerdere stukken cleane vocals. Het vorige album had ook de keiharde opener "Daylight Dies" die ik nog steeds erg graag mag beluisteren. KSE heeft geen slecht album afgeleverd, ik zet hem nog maar eens op.

Op dit moment 4*

avatar van james_cameron
Weinig verrassend maar zeer degelijk album. Alle songs zijn de moeite waard; de afwisseling tussen melodie en brute kracht is weer knap gedaan. Het album mist een beetje de snelheid van eerder werk en het niveau van Alive Or Just Breathing wordt ook nu weer niet gehaald, maar de plaat doet niet onder voor de twee voorgangers. Geweldige produktie ook, waardoor de songs maximaal goed uit de verf komen.

Ravenous
Net even reckoning geluisterd, vind het maar een 13 in een dozijn nummer eigenlijk.

avatar van Sammy
Dit is natuurlijk niet slecht. Helaas blijft het geluid zó erg hetzelfde t.o.v. de vorige paar cd's, dat het zo inwisselbaar als stoepkrijt is.
Ik geef toch nog 3.5 sterren, omdat het allemaal goed klinkt en ik mezelf erop betrap dat het met enige regelmaat toch mijn kamertje vult.

avatar van knoltor
Het predikaat 'meer van hetzelfde' is hier absoluut op van toepassing, maar het gekke met een band als Killswitch is dat het dan toch goed is. Alles klopt gewoon weer. Productie goed, songs goed, uitvoering goed, gewoon goed. Niks bijzonders, wel goed.

avatar van Sofke
My Curse en Holy Diver live zijn prachtige extra's!!!

Kingsnake
Een kruising tussen emocore en (lichte) metalcore.
Het is allemaal wel heel melodieus maar wel lekker.
Natuurlijk niet vet en gemeen genoeg voor het predicaat metalcore, maar sommige riffs en ritmes neigen wel naar de metalcore.

avatar van Justinx
WinterBase schreef:

Prima! Werkt voor mij, in ieder geval. Starting Over is daar typisch een voorbeeld van. Het refreintje schurkt naar mijn mening best wel aan tegen (college) power rock / punk, mede door de clean vocals. Toch wel fijn, dat geschreeuw in metal zal ik nooit begrijpen. Hoe softer, hoe beter? Ik weet het niet, maar ik ben benieuwd naar de hele plaat Killswitch Engage II. Wordt vervolgd.

avatar van Bastiaan Tuenter
Na de weergaloze platen Alive or just breathing en Disarm the descent weer eens te hebben geluisterd wilde ik nog eens controleren of dit tweede titelloze album echt zo matig is. En dat is het. Het is geen straf om naar te luisteren, en Starting over vind ik een heel gaaf nummer, maar meer positieve dingen kan ik niet bedenken. De andere albums steken hier met kop en schouders bovenuit.

avatar van MetalWoman
Toen ik dit album hoorde, vond ik het meteen geweldig! Elke keer als ik het hoor luister ik hem helemaal af. Hoewel de stijl op dit album algemeen niet positief word gezien door de KA fans vind ik het heerlijk! Het openingsnummer is een goeie keuze en 'Starting Over' is een mooi nummer en ook een goeie opvolger. De nummers erna vind ik ook heerlijk, en met de zang is niks mis. De nummers zijn goed in elkaar gezet en blijven goed hangen: Genoeg redenen om vijf sterren te geven.