Los Lobos - Just Another Band from East L.A. (1993)

Alternatieve titel: A Collection

Rock / Roots
Label: Warner Bros.

1. Volver, Volver [Live] (3:47)
  2. El Cuchipe (Canción Boliviana) (2:19)
  3. La Feria de La Flores (2:41)
  4. Sabor a Mi (3:51)
  5. Let's Say Goodnight [Live] (3:30)
  6. Anselma (3:08)
  7. Will the Wolf Survive? (3:44)
  8. A Matter of Time (3:48)
  9. I Got to Let You Know [Live] (2:36)
  10. Don't Worry Baby (2:46)
  11. One Time One Night (4:49)
  12. Shakin' Shakin' Shakes (4:11)
  13. River of Fools [Live] (2:42)
  14. Carabina 30-30 [Live] (3:37)
  15. Tears of God (3:45)
  16. Set Me Free (Rosa Lee) (3:35)
  17. Come On, Let's Go (2:00)
  18. La Bamba (2:52)
  19. El Gusto (2:57)
  20. Estoy Sentado Aquí (2:27)
  21. La Pistola Y el Corazón (3:28)
  22. I Wanna Be Like You (The Monkey Song) (3:18)
  23. Someday (3:44)
  24. Down on the Riverbed (4:05)
  25. Be Still (3:35)
  26. The Neighborhood (4:07)
  27. I Can't Understand (3:58)
  28. Angel Dance (3:12)
  29. Bertha [Live] (5:20)
  30. Saint Behind the Glass (3:16)
  31. Angels with Dirty Faces (4:03)
  32. Wicked Rain [Live] (3:38)
  33. Kiko and the Lavender Moon (3:36)
  34. When the Circus Comes (3:17)
  35. Peace [Live] (6:22)
  36. Bella Maria de Mi Alma (4:26)
  37. What's Going On [Live] (4:52)
  38. Wrong Man Theme (1:47)
  39. Blue Moonlight (3:47)
  40. Politician [Live] (4:36)
  41. New Zandu (3:09)
avatar van timhardt
Nog geen reacties

Geweldig plaatje voor de echt muziekliefhebber. Los Lobos zullen wel eeuwig -tegen wil en dank- la bamba met zich meedragen, maar diegenen zonder oogkleppen weten al langer dat ze veel meer in hun mars hebben, getuige kiko, how will the wolf survive en zeker deze, die een prachtig overzicht geeft wat ze allemaal kunnen. Te horen aan hun recentste plaat zijn ze nog lang niet uitgezongen. Méér graag! 4,5*

avatar van Shangri-la
Weer een plaatje waar we het over eens zijn timhardt. Los Lobos is inderdaad een wat onderschatte band terwijl ze zulke fantastische muziek gemaakt hebben. De cd's How will the wolf survive en Kiko zijn hoogtepunten maar ze hebben meer platen die er mogen zijn . Ook live is het een zeer goede band, ik heb de dvd "Live at the Fillmore" van ze die dat bewijst.

avatar van timhardt
Shangri-la schreef:

we hebben wel dezelfde smaak, heb ik ook al ondervonden: in jouw top 10 staat ook drie 5* platen van me. Zal diegene die ik er niet van ken (wilco, josh rouse & joan baez) ook eens opsnorren.

avatar van Shangri-la
timhardt schreef:

Ja inderdaad, ik kom je naam vaak tegen bij platen die mij ook interesseren. Ik denk dat de platen die je opnoemt je ook wel zullen bevallen.

DutchViking
Will the Wolf Survive?, Anselma, Angels with Dirty Faces, When the Circus Comes to Town... Een tracklist om je vingers bij af te likken Alleen van het grijsgedraaide La Bamba ben ik dan weer niet zo gecharmeerd, maar voor de rest beviel mijn kennismaking met de band (via de albums Kiko en By the Light of the Moon) me direct erg goed.

Los Lobos is inderdaad altijd een vrij ondergewaardeerde band geweest die prachtige plaatjes heeft uitgebracht, dat ben ik met jullie eens. Conclusie: hier moet ik eens achteraan gaan

avatar van LeRoi
Prachtige verzamelaar, die eigenlijk in de kast van iedere beetje liefhebber dient te staan........want Los Lobos is idd een band die te weinig credits krijgt/kreeg voor wat ze op 'de mat leggen'.....imo.

avatar van LucM
Prima verzamelaar van deze veelzijdige Texaanse-Mexicaanse band, één van de boeiendste bands in de jaren '80 en '90 ondanks het feit dat ze nooit een groot commercieel succes hebben gekend buiten de soundtrack "La Bamba" en de hits daaruit.
Los Lobos vermengt folk en de typische zonovergoten tex-mex met rock. Los Lobos is tevens een bewijs dat vrolijke en zonnige muziek ook intelligent en inventief kan zijn (al staan op CD2 ook een aantal meer melancholieke nummers). Misschien te eclectisch voor het op de hitparade ingestelde publiek en te vrolijk voor de meer serieuze muziekliefhebber.

Hendrik68
Perfect schijfje voor mensen die Los Lobos nog niet kenden. Hier staan alle stijlen (en dat zijn er nogal wat) die ze ooit speelden bij elkaar. Mijn favoriet is El Cuchipe. Geweldige muzikanten die na La Bamba weigerden te zwichten voor verdere commercialisering. Ik heb al wat flarden van hun laatste CD gehoord en ze zijn nog steeds heel gedreven.

Ik wist van het bestaan van Los Lobos na het horen van Will the Wolf Survive?, een nummer dat vooral door de VARA en VPRO gedraaid werd. Ze kregen pas herkenning met die cover van La Bamba. Op Radio 5 Nostalgia zullen ze die versie nooit draaien, met die gitaren zijn ze misschien te wild ofzo?
Ik vind het jammer dat Los Lobos altijd gekoppeld wordt aan die ene filmsong.
Hun eigen werk is zoveel beter dan die cover. Deze dubbele CD is een leuke instapper voor de luisteraar die verder wil luisteren dan de hit La Bamba: dit is goudeerlijke muziek!
In de jaren 80 leerde ik ook een ander gaaf gerelateerd bandje kennen: The Blasters, die hier met nummers zoals I'm Shakin' ook nooit doorgebroken zijn.

kistenkuif
Heerlijke verzamelaar van een helemaal niet hippe maar wel steengoeie band. Latere topalbums zoals Good Morning Aztlan en The Town And The City zijn niet vertegenwoordigd op deze dubbelaar. Maar die kun je zo aanschaffen, zo ongehoord goed zijn ze.

avatar van E-Clect-Eddy
Gisteren een verzamelaar van Lou Reed nu eentje van Los Lobos: daar zijn er nu 3 van en deze was heel lang de beste daarvan. Maar de box-set El Cancionero: Mas Y Mas die 7 jaar later werd uitgebracht is veel uitgebreider. Helaas was die maar korte tijd op Spotify beschikbaar. Deze staat in mijn kast maar ook online.

Deze eerste verzamelaar is nog steeds bijzonder omdat er ook vele heerlijke live tracks op staan, waardoor je niet alleen een goed beeld krijgt van wat de band in de studio kan maar ook hoe ze live klinken. Deze Latin Blues Rock / Chicano Rock / Mexicaanse Roots act meerdere keren live gezien en ze stellen nooit teleur. Ik prefereer deze act boven (Carlos) Santana omdat ze minder glad klinken, en meer van hun Chicano (Mexicaanse) roots vermengen in hun werk. Met name op hun magnum opus Kiko (1992).

Verder staan er op dit album ook wat nummers die niet eerder uitgebracht zijn, noch sinds. Zie daarvoor de info op Wikipedia met name op disc 2 staan nummers uit films en TV-series of zoals de afsluiter New Zandu een niet eerder uitgebracht nummer.

Er is ook een kleine link met de Nederland: het nummer I Got to Let You Know is een live versie die opgenomen werd in de Paradiso, Amsterdam in 1987.

avatar van Poles Apart
E-Clect-Eddy schreef:

En nog eentje: "Anselma" stond natuurlijk model voor "Bestel Mar" van (Los Limbos) Rowwen Hèze.

Heb deze verzamelaar zelf (nog) niet, maar wel die fabuleuze boxset "El Cancionero: Mas Y Mas".

avatar van potjandosie
een fraaie verzamelaar van het onvolprezen Los Lobos gezelschap. voor wie het weten wil deze is als volgt samengesteld:

Disc 1 (1 t/m 22)

1. "Volver, Volver" een live versie van deze Tex Mex klassieker
2,3,4 van het album "Los Lobos del Este de Los Angeles" (1978)
5,6 van de EP "and a Time to Dance" (1983)
7 t/m 10 van "How Will the Wolf Survive" (1984)
11 t/m 16 van "By the Light of the Moon" (1987)
14 "Carabina 30-30" een live track
17,18 van de soundtrack "La Bamba" (1987)
19,20,21 van "La Pistola y el Corazon" (1988)
22 "The Monkey Song" van de Disney verzamelaar "Stay Awake" (1988)

Disc 2 (23 t/m 41)

23. "Someday" niet eerder uitgebrachte "outtake" van het album "The Neighborhood"
24 t/m 28 van "The Neighborhood" (1990)
29. "Bertha" (R. Hunter/J. Garcia) een live uitvoering. de studio versie verscheen eerder op "Deadicated: A Tribute to Grateful Dead" (1991)
30 t/m 35 van "Kiko" (1992)
36 "Bella Maria de Mi Alma" van soundtrack "The Mambo Kings" (1991)
37. live versie van "What's Going On" (Marvin Gaye)
38,39 niet eerder uitgebracht van de t.v. film "The Wrong Man"
40. "Politician" (Jack Bruce/Pete Brown) live versie
41. "New Zandu" niet eerder uitgebracht

voor de Los Lobos liefhebber die de studio albums al in huis heeft zijn de extra's van "nieuwe" nummers wat karig. los van de live uitvoeringen van nummers van die albums, bestaan die o.a. uit een live versie van "Volver, Volver" en een aantal niet eerder uitgebrachte nummers, zoals de outtake "Someday", het instrumentale "Wrong Theme" dat als typische filmmuziek klinkt, het bluesy lekker weg luisterende "Blue Moonlight" beide nummers van de t.v. film "The Wrong Man" en het stevig rockende "New Zandu".

"El Cuchipe", "La Feria de la Flores" en "Sabor A Mi" van het moeilijk verkrijgbare album "Los Lobos del Este de Los Angeles" zijn een 3-tal Tex Mex pareltjes. ook "Carabina 30-30" past in die categorie. de rockende covers van "What's Going On", "Politician" en hun eigen "New Zandu" beklijven een stuk minder.

wellicht biedt de box-set "El Cancionero: Mas Y Mas" (2000) een grotere meerwaarde dan deze verzamelaar.