Los Lobos - La Pistola y el Corazon (1988)

Roots
Label: Warner Bros.

1. Guacamaya (2:05)
  2. Amarillas (3:04)
  3. Si Yo Quisiera (2:42)
  4. (Sonajas) Mañanitas Michoacanas (2:23)
  5. Estoy Sentado Aquí (2:31)
  6. El Gusto (2:58)
  7. Que Nadie Sepa Mi Sufrir (2:30)
  8. Canelo (Son Jarocho) (3:28)
  9. La Pistola y el Corazón (3:31)
Puik schijfje dat ik ben gaan luisteren nadat ik de film 'Once Upon A Time in Mexico' heb gezien...ben er helemaal verknocht aan. Nu weet ik ook waar Rowwen Hèze zijn muzikale inspiratie vandaan heeft. 'De Maon' van hun album 'Bloem' is een cover van 'Estoy Sentado Aqui'. Aanstekelijke muziek wanneer je met je lief tapas bent aan het eten op een zwoele zomerse avond onder het genot van een glas tequila. Ik ga me eens verdiepen in het oeuvre van Los Lobos omdat ik nu weet dat ze meer zijn dan alleen hun hit 'La Bamba'.

avatar van potjandosie
heerlijke, vrolijke, zomerse klanken op dit mini album van het Mexicaans/Amerikaanse gezelschap Los Lobos. geen Latin of chicano rock, maar merendeels Mexicaanse traditionele liedjes, gespeeld in verschillende regionale stijlen (huapango, jarabe, son huasteco, ranchera, son jaracho en een wals (track 7).

het gaat te ver om die stijlen hier verder toe te lichten, maar de eigen nummers van Cesar Rosas (track 5) en David Hidalgo/Louie Perez) (track 9) sluiten naadloos aan bij de aanstekelijke, razendknap uitgevoerde muziek.

alle 9 goed. een album dat al 35 jaar, en dan met name in de zomer, de weg naar mijn speler weet te vinden. liefhebbers van dit album zullen ook het 1e gelijknamige album van de gelegenheidsformatie "Los Super Seven" met als leden o.a. David Hidalgo en Cesar Rosas kunnen waarderen. de muziek op dat album verschilt niet of nauwelijks van "La Pistola y el Corazon".

Album werd geproduceerd door Los Lobos
Recorded at Sunset Sound Factory, Los Angeles, California

David Hildalgo: lead vocal, accordion, hidalgarron, nylon stringed guitar, requinto jarocho, violin, vocals
Cesar Rosas: lead vocal, bajo sexto, huapanguera, nylon stringed guitar
Louie Perez: brushes, jarana, sonor floor tom, sonor snare drum, vihuela, vocals
Conrad Lozano: guitarron, upright bass
Steve Berlin: soprano saxophone, sonajas

de liner notes van Louie Perez:

"After touring as much as we had, it sure was a welcome change sitting around Cesar's house banging out old tunes on acoustic guitars. The stories and recollections themselves were well worth the time and effort it took getting the songs in shape for the recording. Anyway, this is what came out after all the talking, remembering, and playing. So call some friends, crank up the stereo, and I hope you enjoy it as much as we did"