Rob Thomas - Cradlesong (2009)

Label: Emblem

1. Her Diamonds (4:40)
  2. Gasoline (3:56)
  3. Give Me the Meltdown (3:13)
  4. Someday (4:08)
  5. Mockingbird (4:01)
  6. Real World (2:46)
  7. Fire on the Mountain (5:10)
  8. Hard on You (2:43)
  9. Still Aint over You (3:10)
  10. Natural (4:48)
  11. Snowblind (3:54)
  12. Wonderful (3:29)
  13. Cradlesong (4:14)
  14. Getting Late (3:30)
  15. Years from Now * (3:37)
  16. Remembered Well * (3:46)
avatar van Papartis
Nieuwe solo album van deze Matchbox 20 zanger.
Pop/rock album. Niet schokkend of vernieuwend maar prettig in het gehoor liggende nummers.
Rob heeft i.m.o. een prettige stem om naar te luisteren.
Leuk album dus.

Het album begint lekker met Her Diamonds. De volgende 5 nummers zijn ook nog wel fijn en daarna vind ik het al minder worden, alleen Cradlesong, Snowblind en Remembered Well kunnen mij daarna nog bekoren. Desondanks vind ik die nummers dusdanig goed om het album 4 sterren te geven.

Een prima en heerlijk niks-aan-de-hand album om lekker bij weg te luisteren. Ten opzichte van Something To Be niet al te veel veranderingen. 4 sterren van mij.

avatar van ForgottenSon
Na een aantal luisterbeurten nu toch al wel aardig onder de indruk. Het is een beetje van alles wat, wat eigenlijk niet heel erg positief is maar als geheel klinkt het allemaal prima en van Rob Thomas kan ik dat ook nog wel hebben.

Voorlopig 3,5 sterren.

avatar van ForgottenSon
Ik til 'm voorzichtig omhoog naar 4 sterren, heerlijke plaat!

avatar van ForgottenSon
Remembered Well is een erg goede bonustrack zeg!

avatar van james_cameron
Iets sterker dan zijn debuutalbum- hier is het niveau overall vrij hoog. Nog steeds een stuk minder dan zijn werk met Matchbox Twenty, maar goed, dat is nu eenmaal niet anders. De nieuwe versie van Real World is overigens een miskleun, wat mij betreft.

avatar van ForgottenSon
Heeft volgens mij ook niets met de MB20-versie te maken, behalve dan dat het dezelfde titel draagt.

avatar van milesdavisjr
Mooi pop-rock album van Rob Thomas. Alle liedjes liggen gemakkelijk in het gehoor. In tegenstelling tot zijn debuutalbum bevat dit album meer variatie, hier en daar wat soul, beetje funk, scheutje rock en met zijn uitstekende stem maakt dit tot een genietbare plaat. Wellicht niet iedereen voor iedereen weggelegd omdat het album niet alternatief genoeg is om in de obscure singer-songwriters hoek weggezet te worden. Desalniettemin kan ik op zijn tijd heerlijk genieten van goed in elkaar gezette commerciële liedjes. Rob Thomas levert met dit album heel degelijk werk af en dat is ook wat waard tegenwoordig.