Mauro Picotto - The Album (2000)

Alternatieve titels: The Double Album | The Triple Album

Italiƫ
Dance
Label: Zeitgeist

1. Lounge (1:31)
  2. Pulsar (5:13)
  3. Komodo (Save a Soul) (5:31)
  4. Like This Like That (5:25)
  5. Bug (5:01)
  6. Planet (6:09)
  7. Proximus (Medley with Adiemus) (5:39)
  8. Lizard (5:12)
  9. Ultimahora Ibiza (5:56)
  10. Iguana (4:00)
  11. Eclectic (5:54)
  12. Underground (6:15)
  13. Pegasus (7:00)
  14. Baguette (5:08)
avatar van Arno
Vroeger was ik helemaal weg van Komodo, maar die tijd is (gelukkig) voorbij. 1*

avatar van T.O.
Hij maakt tegenwoordig gelukkig wel wat betere muziek dan 'Komodo' (alhoewel ik er nog steeds niet weg van ben)

avatar van Onderhond
Hij heeft altijd al "betere" muziek gemaakt. Alleen heeft hij ook steeds een commerciële kant gehad.

Electro_
Arno! Haha, je kende het nummer wel man! Komodo dus. Natuurlijk wel een fout nummer, maar dat melodietje vind ik wel leuk en die Afrikaanse (?) zang ook.

Skinny Fists
Staan aardige nummers op, maar een gros is gewoon vreselijk irritante, eentonige trance- shit.

Grappig, Komodo en Proximus als 12-jarig jochie erg vet. Pas veel later, toen ik een beetje het techno-wereldje in rolde, kwam ik er achter dat de beste man veel meer op zn conto heeft staan, namelijk stevige, sferische techno. Gister een hele tijd met m staan ouwehoeren, aardige kerel ook!

avatar van Crushlyy
Baguette

Vind de hit geweldig maar verder is het inderdaad eentonige, en nogal zouteloze trance zonder hart en ziel.

avatar van RogerV
Als 17-jarige die destijds net gegrepen was door danceliefhebberij, was dit een leuk hoofdstuk in de ontwikkeling. Harstikke cool was het om deze cd te hebben en met het raam open vol volume aan te zetten. Na 2001 eigenlijk nooit meer opgezet toen ik ontdekte dat er nog veel vettere albums bestonden (Alien Radio van Slam was een belangrijk kantelpunt voor me).

Maar het is zeker niet slecht. Maar heel spannend is het ook niet. Mauro heeft helaas een voorliefde voor zinloos gebeuk, en dat gesample van New Age platen is ook een beetje flauw eigenlijk.

Ik heb ook nooit echt begrepen wat er zo geweldig was aan Komodo. Zit echt totaal geen tempo in, alleen een simpel melodietje. Pulsar is daarentegen nog altijd een geweldig nummer, die zet ik nog wel geregeld op.