Little Village - Little Village (1992)

Rock / Roots
Label: Reprise

1. Solar Sex Panel (3:46)
  2. The Action (3:24)
  3. Inside Job (4:16)
  4. Big Love (6:25)
  5. Take Another Look (3:40)
  6. Do You Want My Job (5:37)
  7. Don't Go Away Mad (3:38)
  8. Fool Who Knows (3:45)
  9. She Runs Hot (3:18)
  10. Don't Think About Her When You're Trying to Drive (4:32)
  11. Don't Bug Me While I'm Working (3:55)
avatar van potjandosie
niet echt een "supergroep" project, maar eerder een reünie of gelegenheidsproject van 4 muzikanten die eerder samenwerkten op de John Hiatt klassieker "Bring the Family" (1987).

alle 11 nummers werden aan de 4 leden toegeschreven, waarbij John Hiatt, de beste zanger van de 3, het gros van de lead vocalen voor zijn rekening nam, uitgezonderd track 3 (Ry Cooder) en tracks 5 en 8 (Nick Lowe). op 11. delen zij de zang.

op het muzikale vakmanschap valt weinig af te dingen, maar jammer dat de kwaliteit van de composities hier bij achter blijft, zoals de matige doorsnee rockers "Take Another Look", "Don't Go Away Mad" (een dieptepunt), "She Runs Hot" en "Don't Bug Me When I'm Working". de rock 'n roll van "The Action" en "Fool Who Knows" met zang van Nick Lowe worden nog enigszins gered door de gitaarsolo's van John Hiatt respectievelijk Ry Cooder.

het stevige funky "Solar Sex Panel", de 2 door John Hiatt gezongen ballads "Big Love" en "Don't Think About Her When You're Trying to Drive" en het aanstekelijke , luchtige "Do You Want My Job" (overigens met een schrijnende tekst) met de hawaiaanse gitaarklanken van Ry Cooder zijn 4 nummers die er bovenuit steken.

bezocht destijds hun door het publiek matig ontvangen concert in zaal De Doelen, Rotterdam waar de groep ter promotie van dit album optrad. een teleurstellend optreden, zoals ook dit album na ruim 30 jaar nog steeds teleur stelt. een 1 + 1 = 2 album en daar blijft het bij, waarbij je je afvraag of de heren, toch niet de minste songwriters, werkelijk geen betere songs achter de hand hadden.

Album werd geproduceerd door Little Village
Recorded at Moula Banda Studios, Santa Monica & Ocean Way Studios, Hollywood, California