UB40 - The Very Best of 1980-2000 (2000)

Reggae

5. King * (4:39)
  6. Cherry Oh Baby (3:21)
  7. I Got You Babe (3:12)

met Chrissie Hynde

8. Come Back Darling * (3:31)
  9. The Earth Dies Screaming * (4:41)
  10. If It Happens Again (3:46)
  11. Don't Break My Heart (3:52)
  12. Can't Help Falling in Love (3:24)
  13. Watchdogs * (4:32)
  14. Tell Me Is It True (3:25)
  15. Rat in Mi Kitchen (3:09)
  16. Homely Girl * (3:25)
  17. Light My Fire (3:46)
  18. Bring Me Your Cup (5:42)
  19. Food for Thought (4:11)
  20. Sing Our Own Song (4:05)
  21. Here I Am (Come and Take Me) * (4:01)
  22. Until My Dying Day * (3:54)
  23. The Way You Do the Things You Do * (3:02)
  24. King *

met Shadow Snipers

25. Red Red Wine [12" Version] *
  26. Rat in Mi Kitchen [12" Version] *
  27. King of the Hill *
  28. Legalise It [Bandulu Remix] *
avatar van kaztor
Lijkt me toch wel lastig. The Dutch Collection heeft bv. alle Nederlandse hits, maar geeft een vertekend beeld van hun carrïere.

avatar van vin13
De platen Baggariddim (goede raps/toasting) en Rat in the kitchen zijn goed, de rest is toch te matig en niet erg origineel, vooral die slechte covers zoals Can't help falling in love.

avatar van musicfriek
Ach er zaten best wel leuke hits tussen, doe nu niet alsof ze helemaal niks waren omdat ze een paar hits hebben gescoord. Here I am en Higher Ground zijn zelfs

En weg was het bericht van Joy..

avatar van MAS
MAS
Was nog niet zo bekend met UB40 kende natuurlijk nummers als kingston Town en Red Red Wine al maar dit lijkt me een goede kennismaking met UB40 ga hem toch maar eens checken.

Spijtoptant
Het meeste ken ik wel, maar dit album als geheel ken ik niet. Als ik zo de tracklist bekijk is het vooral de vreselijk rare volgorde die me opvalt. Kan me niet voorstellen dat dat lekker loopt.

Father McKenzie
Prima staalkaart van het kunnen van deze band, die in mijn ogen toch steeds een typische singles-band is geweest, de meeste van hun langspelers overtuigen niet echt.
Als je deze verzamelaar draait, weet je dat ze toch ooit prachtige plaatjes hebben gemaakt, maar nu is het geheel over.

Ik begrijp niet de ontzettende negatieve kritieken die deze band van héél veel MuMe-leden over zich heen moet krijgen; Ik kàn zo een paar honderd bands opnoemen die dat véél meer verdienen; Bon Fuckin' Jovi om de ergste te vernoemen!

avatar van Gert P
0,5
Heerlijk weer de verkorte uitvoeringen en bij Rat in the kitchen zelfs 60% ge edit.
Volledig overbodige cd uitgave met die verknipte nummers.
Dat mensen hier nog steeds intrappen om te kopen.

avatar van LucM
Je kunt beter "The best of" volume 1 en 2 kopen, die zijn veel vollediger dan deze compilatie en daar staan de hits ook in chronologische volgorde. Op een compilatie worden nu éénmaal steeds de single-versies opgenomen, voor de langere albumversies verwijs ik je naar hun reguliere albums.

avatar van Gert P
0,5
LucM schreef:

Ben ik niet met je eens een paar voorbeelden.
Decade van Neil Young staan ook de langere uitvoeringen.
Zo ook collected van CCR of verzamelaars van Yes.
Zo kan ik er nog wel meer neer zetten.
Wij zijn gewoon over geleverd aan wat die zakken van platenmaatschappijen ons opdringen.
Dus dit gewoon laten liggen.

avatar van LucM
Bij Neil Young en Yes staan wel de langere uitvoeringen op hun compilaties, maar dat zijn geen typische singlesgroepen zoals UB40 wel is. Inderdaad zijn de meeste compilaties geldklopperij, kies daarom steeds voor de meest volledige compilaties (vol.1 en 2 in het geval van UB40) en niet voor deze rommelig samengestelde.

avatar van Madjack71
Overbodige verzamelaar na hun best of volume 1 en 2. Wel een redelijke balans van nummers uit hun begin en latere periode, dat dan weer wel. Maar je kunt ook overdrijven met het uitbrengen van verzamelaars, daar begint het bij UB40 wel een beetje op te lijken.

Voor de nummers die er op staan kan ik wel een voldoende aantal * geven, maar in dit geval vind ik dat niet afdoende, omdat er al een prima verzamelalbum is.

avatar van Mindshifter
Fantastisch keuze aan songs. Voor mij een flinke dosis nostalgie erbij (het was mijn allereerste cassettebandje) en je hebt een: *4,5.

avatar van PEN15
Ik was ooit een liefhebber van deze coverband, niet vanaf de eerste minuut want ik had de labour of love 1 en 2 combo album medio jaren 90, ik draaide hem grijs, wist dat alle nummers die op die cd stonden covers waren, alleen ik wist niet van wie. Daarover heb ik even geen fout woord, maar dat nummer Can't help falling in love, wat is daar dan de toegevoegde waarde van, dachten ze soms dat niemand weet wie Elvis was? En dan zo slecht gezongen, ik kan die ali campbell amper verstaan en het is niet eens meer reggae, maar een soort van circusmuziek. En superstition van stevie wonder.. oh wat halen ze zich op de hals. Deze commerciële na-cash cd vind ik eigenlijk nog een belediging ook, oude nummers coveren daar geld aan verdienen en dan alles als greatest hits naverkopen en dan van die greatest hits verzamel cds weer verzamel cds maken. Ik geloof dat die gasten nog veel royalty's betalen aan die artiesten van die originele liedjes, maar dat zullen ze nooit in hun portemonnee voelen.

avatar van dix
dix
interpunctie ?

avatar van bikkel2
Ik heb altijd een beetje gemengde gevoelens bij UB40 .
Enerzijds hebben ze een aantal onvergetelijke hits , anderzijds een hoop pulp .
Ze begonnen welvarend en wisten bepaalde covers toch net even een andere draai te geven met hun eigen sound .
Vanaf zeg maar de jaren 90 werd het geluid alsmaar gladder en nog mainstremer . De basic reggea die zij juist omarmde bleek in het niets te zijn verdwenen . Vervelende electronische drums en nogal saaie , vlakke albums .
Leuk zijn nog altijd Rat In The Kitchen , uiteraard Food For Thought , Don't Break My heart en Sing Our Own Song . Hier en daar komt nog wel eens een lekker huppelig nummertje voorbij , maar meerendeel vind ik toch minder .

avatar van PEN15
dix schreef:
interpunctie ?

Interpunctie als in punten, komma's en leestekens of begrijp ik het niet goed? Er zijn genoeg leden die er echt een rotzooitje van maken en die worden er nooit op aangesproken.

Reken maar dat de ergste gevallen er op aan worden gesproken.

avatar van dix
dix
PEN15 schreef:

Interpunctie als in punten, komma's en leestekens of begrijp ik het niet goed?

Ik ben UB40 via een logaritmische schaal per plaat slechter gaan vinden. Voor het oude werk heb ik echter nog steeds een zwak. Het is dan leuk om te lezen wat een ander ervan vindt, maar bij dit bericht liep ik al snel vast. Vandaar mijn tip.

avatar van MB23
Hmmm apart, bij mij staan precies deze 20 nummers er op alleen in een totaal andere volgorde...

Dan heb je een latere uitgave, volgens mij.

avatar van MB23
herman schreef:
Dan heb je een latere uitgave, volgens mij.

Ja, en zie nu trouwens dat ik Homely Girl niet heb en Many Rivers To Cross wel...

avatar van Rinus
Bevat eigenlijk alles wat ik van deze band wil hebben. Leuk om af en toe eens te draaien. Ik bezit naast deze alleen nog het debuut album "Signing Off" op vinyl.

avatar van dazzler
De tracklijst op MusicMeter is die van de originele UK release.
Tracklijst van de Europese release verschilt lichtjes.

01. Red Red Wine 3:02
17. Light My Fire 3:45
18. If It Happens Again 3:45
19. Food For Thought 4:10
20. Many Rivers To Cross 4:34 *

Homely Girl ontbreekt ten voordele van Many Rivers to Cross.

avatar van Verbston
Mooie verzamelplaat, al mis ik Groovin' !

avatar van Funky Bookie
Misschien niet de beste verzamelaar van UB40, maar ik denk wel voldoende. De grote hits staan erop, helaas niet chronologisch. Helaas ook veel edits.

Niet echt mijn smaak, zeer eentonig.

avatar van Ajax&filmfreak
Ik heb dit album. De nummering van de titels is anders op de CD dan hierboven op de infopagina.

De indeling van de CD die ik heb komt wel overeen met de info op Discogs voor de europese release.