The Swiss Movement - It's Time for the Swiss Movement (1973)

Soul
Label: RCA

1. Take a Chance on a Sure Thing (3:17)
  2. Take Me Back Again (2:52)
  3. Bring Back Your Love (2:47)
  4. If You Need Me (2:49)
  5. Come Around Here (2:43)
  6. Keep on Loving You (3:26)
  7. This Moment (I Just Wanted Last Forever) (3:30)
  8. If You Need Somebody to Love (3:14)
  9. Come on Sunday (4:38)
  10. The Grass Is Greener (3:15)
  11. Take Some Time (3:57)
avatar van Angelo
Het eerste en enige album van The Swiss Movement, een kwartet uit New Orleans die uiteindelijk deze plaat in Detroit opnamen. Het is het soort album dat zich niet onderscheidt van soortgenoten uit die tijd, en daar komt bij dat geen enkel nummer echt bijzonder is in zijn genre. Er zijn veel uptempo nummers hier te vinden maar ondanks dat gegeven komt het album nooit echt los - noch word je meegesleurd in de vrolijkheid, het blijft het ergens rond de middelmaat drijven. De opposanten, de ballads dus, zijn niet veel beter. Het is vooral de eenvoud van de teksten, overigens ook de zang, die stoort. Vondsten die dit album toch nog enigszins de moeite waard maken zijn onder meer If You Need Somebody to Love dat vrij stevig klinkt, in vergelijking met het andere, en dankzij het soort van soft-rock randje wat (extra) sfeer met zich meekrijgt, en ook de opener Take a Chance on a Sure Thing en If You Need Me zijn op zich in orde. Met die laatste twee proberen ze dan ook de Motown-sound na te bootsen. De nummers worden gebracht in de stijl van The Four Tops. Voor de rest niets opzienbarends of bijzonders in het algemeen.