Blue Skied An' Clear (2002)

Duitsland
Electronic
Label: Morr

1. Future 3 - Alison (3:11)
  2. ISAN - Waves (6:54)
  3. Lali Puna - 40 Days (3:51)
  4. Ulrich Schnauss - Crazy for You (6:31)
  5. B Fleischmann en Ms John Soda - Here She Comes (4:24)
  6. Limp - Souvlaki Space Station (5:18)
  7. Solvent - When the Sun Hits (4:00)
  8. Styrofoam - Altogether (3:58)
  9. Skanfrom - Here She Comes (2:29)
  10. ISAN - Celia's Dream (4:42)
  11. Komëit - When the Sun Hits (3:05)
  12. Manual - Blue Skied An' Clear (5:33)
  13. Herrmann & Kleine - Dagger (4:44)
  14. múm - Machine Gun (3:50)
  15. Manual - Summer Haze (5:12)
  16. ISAN - My Last Journey (Weather Balloon) (5:57)
  17. Guitar - House Full of Time (4:47)
  18. Ulrich Schnauss - Wherever You Are (6:38)
  19. Styrofoam - Fade Out Your Eyes (5:26)
  20. Populous - Cluster (4:23)
  21. Future 3 - Stuff (3:50)
  22. Solvent - Discontinued Parts [Instrumental Mix] (4:03)
  23. Herrmann & Kleine - Leaving You Behind (Without Knowing Where to Go) (6:33)
  24. B. Fleischmann - Take a Day Off (5:56)
  25. Icebreaker en Manual - Into Forever (5:06)
  26. Komëit - Same, Same (4:03)
  27. Ms. John Soda - Solid Ground (3:27)
  28. Limp - Silent Running (4:34)
avatar van bas
bas
Er zijn weinig verzamelalbums die mij hebben geinteresseerd, maar deze is daar een zeldzame één van. Vooral de exclusieve muziek van Ulrich Schnauss hebben mij gebonden aan deze cd's, maar ook de rest is heerlijke rustige ambient/electronics uit de Morr stal. Al ben ik normaal niet een echte Morr fan, hier laten ze zich wel van hun betse kant zien. 4*

BrotherJohn
De eerste cd bevat slechts matig uitgevoerde Slowdive-'covers', van met name het album Souvlaki. Dat album leeft, maar dat doen deze remixen niet. Een dooie, tamelijk oninspirerende boel vind ik het! Wellicht dat de titeltrack nog de meest serieuze poging is om er iets van te maken. Dan nog steeds luister ik tien keer liever naar een originele cd van Slowdive, of Ullrich Schnauss (die de tweede cd hier opkleurt en aanwakkert met Wherever You Are).
Blue Skied An' Clear doet zijn naam hier niet echt eer aan, ik vind het zelfs een beetje heiligschennis. Luister naar Slowdive's album Pygmalion en je begrijpt wellicht wat ik bedoel.