Ghost Brigade - Isolation Songs (2009)

Finland
Label: Season of Mist

1. Suffocated (5:28)
  2. My Heart Is a Tomb (4:27)
  3. Into the Black Light (5:27)
  4. Lost in a Loop (5:03)
  5. Nihil (5:48)
  6. Architect of New Beginnings (4:32)
  7. Birth (9:01)
  8. Concealed Revulsions (5:30)
  9. Secrets of the Earth (5:04)
  10. A Storm Inside (6:20)
  11. Liar * (4:00)
avatar van andnino
Alvast mijn recensie op Zware Metalen. Post ik hier na de releasedatum.

avatar van james_cameron
Prachtig tweede album, wel iets 'rustiger' dan het debuut. Geen probleem, wat mij betreft, want de songs zijn ditmaal nog sterker, met nog meer afwisseling. Vooral de minder heavy nummers zijn bijzonder fraai, met prachtige melodielijnen en afwisselend cleane en brute zang. Het hele album ademt een prettige melancholische sfeer. De produktie is ook dik in orde. Kan nog iets gaan stijgen in mijn waardering, eerst nog maar een paar keer luisteren. Voorlopig een welverdiende vier sterren.

avatar van james_cameron
Ik gooi er een halfje bovenop. Inmiddels uitvoerig beluisterd en het album wordt steeds mooier. Slechts het instrumentale Nihil is niet zo heel bijzonder. De rest van de songs is prachtig, inclusief de geweldige bonustrack Liar. Wordt absoluut één van mijn favoriete albums van 2009.

avatar van snarf349
james_cameron schreef:

Kan het niet beter verwoorden, het is weer een topper.

avatar van snarf349
"Secrets of the Earth' is voor mij alvast de beste song van het jaar tot nu toe, lekkere groove zit daarin.

hmm klinkt terug heel goed, maar ik vind het toch iets minder dan de vorige. De vorige pakte me beter bij mijn keel. De melodieën op deze cd zijn uiteraard zachter, maar weten me ook minder te boeien. Het openingsnummer is geniaal!

Antagoon
Het is ook wat mij betreft weer een topper. Man man wat staan er weer een verschrikkelijk mooie nummers op deze plaat. 'Into the Black Light' met dat simpele maar oh zo mooie repeterende rifje op het eind, het groovende 'Secrets of the Earth' en 'A Storm Inside' met zijn majestueuze einde zijn voorlopig favoriet, zonder daarmee de rest tekort te willen doen. Wat een geweldige band!

Antagoon
andnino schreef:
Alvast mijn recensie op Zware Metalen. Post ik hier na de releasedatum.

Andnino, waarom geef je een 8.3 in je recensie en 3.5 ster hier? Is dat het verschil tussen je professionele mening en je persoonlijke mening?

Antagoon schreef:

Mijn 3,5* hier was een voorlopige beoordeling, die ik nog niet gewijzigd had. Bovendien zijn mijn MuMe-waarderingen niet zomaar de halvering van mijn ZM-beoordelingen. De MuMe-beoordeling is wel iets persoonlijker, maar is hier wat lager uitgevallen omdat ik niet maximaal kan genieten van dergelijke muziek in dit deel van het jaar. Ik denk nog over een verhoging, maar dat heeft even tijd nodig.

edit: Ik heb tevens een interview afgenomen met gitarist Wille, lees het hier

avatar van itbites
Nou dit is ook wat mij betreft weer een superplaat. Er is eigenlijk niet zo heel veel veranderd vind ik zelf, sommige nummers zijn inderdaad wat langer maar verder klinkt het eigenlijk als vanouds. Het is nog te vroeg om te zeggen of deze beter is dan het debuut.
Ik zet eens in op 4 sterren. MIjn favoriet: Secrets of the Earth!

Interessant interview by the way, andnino

avatar van Joy4ever
Imho een stuk beter dan het debuutalbum. Deze sound ligt mij wel. Into the Black Light is mijn favoriet. Mooie tekst ook.

avatar van Raveneye
Schitterend album met aangrijpende, briljante songs en een melacholieke sound.

Het openingsnummer is verreweg de beste song van het album
( mede dankzij de uitmundende riff). Ook A Storm Inside is een goed nummer met een prachtige riff op het einde, waar ik met tranen in mijn ogen naar heb geluisterd.

Enig puntje van kritiek is de zang. De grunts gaan ( helaas ) na een tijdje vervelen, zoals op het nummer : ' My Heart is A Tomb'.
Gelukkig worden de grunts voldoende afgewisseld met cleane vocalen.

lambf
Best wel.....meh. Onbegrijpelijk hoog gewaardeerd.

Om Frank te citeren: (mag dat?)
Het is gewoon echt niet goed. Overgeproduceerd, dat vooral, en bovendien hebben we het inderdaad al eens eerder gehoord, maar dat zou niet zo erg zijn als die filters en truukage weg waren gelaten.

Wie is Frank?

avatar van bennerd
Die van het weerbericht.

avatar van andnino
Ja, dit soort muziek zorgt natuurlijk voor depressies.

lambf
andnino schreef:
Wie is Frank?

Ook wel bekend onder de naam ThirdEyedCitizen.

avatar van Joy4ever
lambf schreef:
Best wel.....meh. Onbegrijpelijk hoog gewaardeerd.
Ik begrijp het prima

Eén van de beste releases van 2009. Eindlijstmateriaal.

avatar van ozwald
fijn plaatje inderdaad.

hoor er veel Agalloch in terug (en snufjes OSI).

leander?
Op het eerste gehoor klinken de gitaren allemaal een beetje monotoon, op de een of andere manier. MHiaT is natuurlijk geweldig, maar de rest wordt ik nog niet zo enthousiast van. Typisch ook, dat nummer als tweede. De meeste Rock/Pop bands zetten de single ook op die plek. Getuigt een beetje van gebrek aan originaliteit en bovendien laat het zien da ze blijkbaar zelfde rest ook niet zo goed vinden.

Goeie ideeen slecht uitgevoerd? Te duidelijke refrein-couplet-structuur die me irriteert? Ik betwijfel of dit nog groeit tot het niveau van het debuut.

avatar van Ayreonfreak
Dit album op het spoor gekomen door Itbites. Hoewel ik het al in de aardschok had gelezen, maar links had laten liggen, dacht ik; laat ik hier maar eens wat van beluisteren.

Interessante plaat! Hoewel ik absoluut geen liefhebber ben van Grunts, begin ik er blijkbaar aan te wennen. Gelukkig is er nog afwisseling met cleane vocals. Mooie, zware melodielijnen en in mijn oren alles behalve Monotoom. Ik kom nog op een cijfer, omdat ik denk dat dit nog gaat groeien.

avatar van sander.h
Birth is in ieder geval prachtig! De rest klinkt ook erg sterk, en ik voorzie alvast een verhoging in de nabije toekomst.

avatar van sander.h
Bij deze. Superplaat! Secrets of the Earth is ook mijn favoriet, samen met het al eerder genoemde Birth.

avatar van paulolsman
Ik ben geen enorme metalfan, soms kan ik het echter erg goed verteren. Deze plaat vind ik toch wel heel briljant. Lekker heftig, vrij melodieus, lekker depri . Heeeurlijke muziek!

nicoot
Wat een verademing is me dit. Van Guided By Fire had ik enkele snippets gehoord - dat kan je niet beoordelen en eergisteren heb ik me deze gewoon blind aangeschaft. Ik ben echt versteld. Instrumentaal helemaal prachtig, alsook de cleane vocals. Grunts, die ik voorvlopig slechts bij Opeth kan waarderen, krijgen hier ook m'n goedkeuring. Lekker meeslepende sludge à la Isis/Neurosis/SN8, afgewisseld met cleane sounds, hmm het geheel is zo goed als perfect.

avatar van Killeraapje
Ik hoorde gisteren a Storm Inside en was zwaar onder de indruk ik ga deze band zeker volgen!