Skyzoo - The Salvation (2009)

Label: Duck Down

1. The Opener (5:56)
  2. Return of the Real (4:13)
  3. The Beautiful Decay (3:54)
  4. My Interpretation (3:45)
  5. Popularity (3:49)
  6. Like a Marathon (3:37)
  7. The Shooter's Soundtrack (5:37)
  8. Under Pressure (3:55)
  9. Penmanship (2:52)
  10. Dear Whoever (4:15)
  11. For What It's Worth (4:53)
  12. The Necessary Evils (3:42)
  13. Easy to Fly (4:29)

met Carlitta Durand

14. Bottom Line (3:49)
  15. Metal Hearts (3:34)
  16. Maintain (4:54)
avatar van Game
Een album waar ik al langere tijd naar uitkeek, en na veel luisterbeurten kan ik concluderen dat Skyzoo een erg mooi debuut album heeft afgeleverd. De beats zijn helemaal in orde, maar dat kon ook niet anders, kijkende naar de producers lijst. Skyzoo zelf koos er zelf voor om geen gast artiesten erop te zetten, een gewaagde keus om te maken in de hedendaagse hiphop wereld. Maar hij red het uitstekend. Het leuke aan Skyzoo is dat hij klinkt alsof hij al 15 jaar in de game zit, een echte veteraan. Zijn teksten zijn intelligent, ik kan er uren naar luisteren. Hij compenseert het goed met zijn andere skills, want zijn stemgeluid is niet helemaal mij ding en zijn flow is vaak hetzelfde. Maar zoals ik al zei: zijn teksten zijn fantastisch.

4* Weinig echte knallers (behalve die Just Blaze track), Skyzoo kiest voor de gevoelige, tekstuele weg met lekkere sample beats. Dat pakt goed uit.

Oh ja, bijna vergeten: The Opener