Atmosphere - Leak at Will (2009)

Label: Rhymesayers

1. C'mon (3:08)
  2. They Always Know (1:52)
  3. The Ropes (3:30)
  4. White Noise (3:31)
  5. Feel Good Hit of the Summer Part 2 (2:16)
  6. Mother's Day (2:48)
  7. Millie Fell Off the Fire Escape (2:11)
avatar van Rhythm & Poetry
Een erg lekkere en gratis EP, vandaag al drie keer beluisterd en een aantal nummers doen het extra goed met dit weer. Toch is het niet altijd even vrolijk, maar zoals Slug vaker heeft aangegeven: hij maakt nummers om mensen te laten lachen maar ook om te laten huilen. Op deze EP is die balans prima: C'mon en Feel Good Hit of the Summer zijn voornamelijk wat vrolijker en Mother's Day en Millie Fell of the Fire Escape zijn zwaarder en somber.

Slug rapt geweldig op deze EP, hij laat wederom zien lyricaal bij de beste van dit moment te horen. Daarnaast ben ik ook helemaal weg van zijn stem en flow. Ant doet het ook goed, moest in het begin wat wennen aan zijn productie op C'mon maar die bevalt mij nu toch ook wel goed. Op They Always Know, The Ropes en Mother's Day vind ik Ant het beste presteren.

Leak at Will is daarmee een uitstekende EP geworden, dat het een gratis product is merk ik niet zo. Er is genoeg aandacht aan besteed en ik vermaak me er tot nu toe nog altijd prima mee. 4* hopelijk, en daar ga ik wel van uit, zit het met de houdbaarheidsdatum ook goed.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is echt een buitengewone verrassing. Ant produceert weer ''normaal'' en meteen zijn de beats weer top (eerste drie nummers vooral ). Ze zijn wel iets minder creatief dan bijv. de beats voor Brother Ali's platen maar dat werkt niet in het nadeel, integendeel: je kan deze EP gewoon altijd opzetten, in wat voor bui je ook bent. Slug doet het eigenlijk altijd wel goed. Een van de betere werkjes van het duo .

Edit: luister hem gewoon nog een keer .

avatar van Seedorf
Vind deze EP niet heel bijzonder. Er staan een paar leuke nummers op maar nergens wordt het echt hoogstaand. Heb sowieso vaak het gevoel bij Atmosphere dat ik het al eerder (beter) heb gehoord (m.u.v. de nieuwste plaat).
Die beat van nummer 3 lijkt overigens wel heel erg veel op deze beat, afkomstig van een onbekende "youtube-producer".

avatar van thomzi50
Die beats zijn nagenoeg hetzelfde..

avatar van Chrisseh
Ja, opvallend...

Ik vind het wel weer een lekkere EP, positieve verrassing. Vind juist de productie op C'mon lekker klinken. Dat's dan ook wel de productie die mij zo een-twee-drie het meest pakt. En ja, Slug komt weer goed. Zeer constante MC.

avatar van Osiris Apis
De sample van They Always Know is ook gebruikt door Madlib - Sacrifice (Beat-A-Holic Thoughts) van Beat Konducta 5.

Geil, nieuwe Atmosphere!

Social_Mask
Doet qua sound een beetje denken aan You Can't Imagine.. Toch wel een "stapje terug". Aardige EP verder, met The Ropes en Mother's Day als uitschieters. Blijft voor mij het beste wat Hip-Hop vandaag de dag te beiden heeft, met 1 van de beste producers en simpelweg de beste rapper.

Chrisseh schreef:
Ja, opvallend...
Achja, beide heren gewoon dezelfde sample op dezelfde manier gebruikt; kan gebeuren en gebeurt natuurlijk veel vaker zoals jullie ook weten.

avatar van Kill_illuminati
Ik heb deze eindelijk gecalvèd.

avatar van Osiris Apis
Gewoon weer een lekkere EP van het duo. 'They Always Know' en 'The Ropes' zijn mijn favorieten.

Ook die van mij .

Social_Mask
The Ropes is idd een geweldig nummer.

avatar van Rhythm & Poetry
Mother's Day vind ik toch wel een van de meest aangrijpende nummers die ik ooit gehoord heb. Ik moet het niet te vaak luisteren want daar word ik melancholisch van, maar wat een prachtige tekst van Slug zeg.

RedLightCityBoy
Zeker, sterk nummertje, maar They Don't Know vind ik veruit het beste nummer! Voor de rest is deze EP we aardig, maar het blijft zo binnen de lijntjes, qua beats. Ant kan echt wel wat, dat hoor ik zeker, maar zijn samples vind ik lang niet altijd even goed. Slug is ook niet bepaald mijn favoriete MC, zijn stem dig ik niet zo, maar hier komt hij wel goed voor de dag. Een EP, die net als veel ander Atmosphere werk, voor mij, te eentonig is qua sampling.

avatar van GarnalenPeller
De samples die Ant gebruikt zijn juist fucking geweldig, ik ken geen een producer die betere stukjes muziek verwerkt, het is bijna oneerlijk hoe goed hij is in cratediggen... Ik vraag me juist af in hoeverre Ant de samples uit hun context haalt.

RedLightCityBoy
Muah, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Tuurlijk, hij sampled niet de makkelijkste stukken, maar vele samples vind ik gewoon niet echt bijzonder. Madlib is trouwens ook nog wel iemand die Ant kan overtreden met zijn cratediggin'.

RedLightCityBoy schreef:
En Stoupe staat lekker bovenaan dat lijstje.

MJ_DA_MAN schreef:
En Stoupe staat lekker bovenaan dat lijstje.

Ben ik niet mee eens. Madlib all day.

avatar van MJ_DA_MAN
Ik raad nog steeds aan iedereen aan om eens de originele samples te checken van Stoupe. O ja, ook Madlib en vooral Ant kunnen er wat van, maar hoe Stoupe het doet, ongekend. ''Het is bijna oneerlijk hoe goed hij is in cratediggen''.

avatar van GarnalenPeller
inderdaad, Stoupe gebruikt ook van die geweldige samples die gewoon lijken te bestaan voor hip-hop tracks. Madlib kan juist welke halve seconde sample dan ook iets vets maken. Dat zijn gewoon andere skillz.

avatar van prodi9y9
deze mannen kunnen eigenlijk geen crap maken...deze ep klinkt weer meer dan behoorlijk!

avatar van Kill_illuminati
Volgens mij als ze schijten schijten ze nog betere rijmen en beats uit dan 99% van de artiesten in de scene.

avatar van Rhythm & Poetry
Vreemd dat deze EP zo'n laag gemiddelde heeft. Die 0,5 stemmer is misschien niet helemaal serieus te nemen.

avatar van MJ_DA_MAN
Denk dat die 0,5 een foutje van die user is.

avatar van Pooiertje
Heb de user even erop aangesproken en hij heeft z'n stem verwijderd

Zozo, das knap van je.

avatar van Pooiertje
Ja ik ben heel erg diplomatisch.

Rene1979
Pooiertje regelt het wel;)

Ik ga nu beginnen aan dit eptje...
Ben nu beetje bij beetje al die eps bij elkaar te sprokkelen

Rene1979
Wederom heerlijke ep van Slug & Ant.
Nr 2 als uitschieter