The Pale Fountains - ...From Across the Kitchen Table (1985)

Rock / Pop
Label: Virgin

1. Shelter (3:15)
  2. Stole the Love (3:55)
  3. Jean's Not Happening (4:08)
  4. Bicycle Thieves (4:12)
  5. Limit (3:52)
  6. 27 Ways to Get Back Home (2:50)
  7. Bruised Arcade (4:19)
  8. These Are the Things (3:47)
  9. It's Only Hard (3:08)
  10. ....From Across the Kitchen Table (3:33)
  11. Hey (3:50)
  12. September Sting (3:34)
Geen slechte plaat, maar mist op het eerste gehoord de onbevangenheid en de sprankelende melodieën van het debuut Long Shot For Your Love. Maar misschien heeft deze plaat wel kwaliteiten die zich pas na meerdere luisterbeurten openbaren; ik zie dat de andere stemmers hun stem later verhoogd hebben. Voor nu een 3*.

tondeman
Jean's Not Happening.... zo hoort pop-muziek te zijn. Hoe mooi ik word er bijna sentimenteel van.

avatar van blur8
Natuurlijk is dit een doorluisterplaat, die z'n geheimen niet direct prijsgeeft. In mijn popgeheugen staan meerdere songs, volledig meezingbaar diep gegrieft. Britse soulmuziek:
3. Jean's Not Happening
7. Bruised Arcade
8. These Are the Things
9. It's Only Hard
11. Hey

avatar van musicfriek
herman schreef:

Je bedoelt Pacific Street denk ik Die ik nu voor het eerst beluister en het klinkt prachtig allemaal!

Nee, toch echt Longshot. Dacht dat het debuut was, maar hij staat nu zelfs als 1998-release op de site.

avatar van Rainmachine
Longshot was een verzamelaar op het bijzondere Duitse Marina label en zeker niet het debuutalbum. Dat was Pacific Street inderdaad, die heb ik ook later op de kop getikt. Dit album was mijn tweede kennismaking met de Pale Fountains en Michael Head. Een liefde die nog steeds actueel is ook al moet ik bekennen dat ik tegenwoordig liever Pacific Street draai dan From The Kichentable. Maar.... ik heb dit album wel helemaal grijs gedraaid mid jaren 80. Ook dit is weer zo'n album waar ik de B kant beter van vind dan de A kant....

Er was niets wat klonk als de Pale Fountains met hun knipoog naar de jaren 60. Voor mij is dit ook een echte jaren 80 klassieker die nooit meer uit mijn kast verdwijnt. Mooi artwork ook, zeker op vinyl formaat. De productie is matig en dat is eigenlijk het enige minpunt aan dit album, Pacific Street klinkt een stuk beter en is ook wat boeiender in zijn geheel. Daar staat wel tegenover dat ook hier een paar pareltjes op staan en dan met name Bruised Arcade met waanzinnig fraai gitaarwerk. Ik weet ook nog precies waar ik dit album gekocht heb en dat het een mooie zomer was in 1985. Mijn favoriete 80's jaar om meerdere redenen.

When I met you in September
You said : 'God, the clothes that you're wearing, I haven't seen clothes like that since I remember'
I said : 'Look, stupid, I'm not dressing for you'
'Because you've got got more money than sense, but your sense does not become you'