Marianne Faithfull - The Very Best Of (1987)

Pop / Folk
Label: London

1. As Tears Go By (2:40)
  2. Come and Stay with Me (2:28)
  3. Scarborough Fair (3:10)
  4. Monday, Monday (3:11)
  5. Yesterday (2:21)
  6. The Last Thing on My Mind (2:18)
  7. What Have They Done to the Rain (2:57)
  8. This Little Bird (2:04)
  9. Something Better (2:55)
  10. In My Time of Sorrow (2:25)
  11. Is This What I Get for Loving You? (3:56)
  12. Tomorrow's Calling (3:03)
  13. Reason to Believe (2:23)
  14. Sister Morphine (5:33)
  15. Go Away from My World (2:35)
  16. Summer Nights (1:51)
avatar van heartofsoul
In 1964 hoorde ik AsTears Go By op de radio, en tot op heden is dit eerste plaatje van Marianne Faithfull voor mij een van de (vele) muzikale hoogtepunten van de jaren '60 gebleven. Er volgden nog meer hits, zoals Come And Stay With Me en Summer Nights. Erg mooi vind ik ook This Little Bird, dat tegelijkertijd door Decca werd uitgebracht in een versie van the Nashville Teens, die ook erg mooi is (zoek maar eens op YouTube),maar jammergenoeg in Engeland geen hit werd.
Mooiste nummer op deze verzamel-cd vind ik Sister Morphine, samen met de heren Jagger en Richard geschreven, en snel na release teruggetrokken. Er staan ook wat vullertjes op dit album, en die vind ik stukken minder. Bijvoorbeeld een imo wat mindere cover van Yesterday, en een ronduit lelijke cover van Monday, Monday. Ook Reason To Believe van Tim Hardin vind ik niet erg mooi.
Verder is het jammer dat mijn cd (uit 1987) lelijk klinkt, in sommige nummers erg schel.