A Perfect Circle - eMOTIVe (2004)

Label: Virgin

1. Annihilation (2:13)
  2. Imagine (4:48)
  3. Peace Love and Understanding (5:03)
  4. What's Going On (4:53)
  5. Passive (4:10)
  6. Gimmie Gimmie Gimmie (2:18)
  7. People Are People (3:43)
  8. Freedom of Choice (2:59)
  9. Let's Have a War (3:28)
  10. Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums (5:36)
  11. When the Levee Breaks (5:55)
  12. Fiddle and the Drum (3:06)
avatar van HammerHead
Ik was eerlijk gezegd totaal verrast door het uitkomen van dit album, het is in ieder geval iets anders dan ik had verwacht. 10 covers, een remix en 1 nieuw nummer. Het is een aardige plaat geworden, maar ook niet meer dan dat. Vooral de cover van Imagine is erg goed, daarentegen staan er een aantal nummers op waarvan ik liever de originelen hoor. Nee ik wacht wel tot ze weer een echt album maken.

Misschien iets te blind gekocht om dat het nu eenmaal A Perfect Circle is... Als geheel te wisselvallig en vrijblijvend om echt als volwaardig album te boeien. Het blijft nu bij skippen tussen een paar aardige nummers.

De eerste albums zijn wat langs me heen gegaan, dus dit is zeg maar mijn kennismakings-album. Naar ik begrijp van jullie niet echt een goede start, maar ik moet zeggen dat ik dit album eigenlijk best boeiend vind. Het is niet helemaal mijn stijl, maar ik denk wel dat dit album er voor zorgt dat ik het oude werk zeker ook eens zal gaan beluisteren.

avatar van De Geu$
Mooie cover....

De Geu$ schreef:

Mooie cover....

Dit hoor ik zo vaak en ik snap het echt niet. Vind het er zelf nogal amateuristisch uitzien. De vorige albumcovers (Mer De Noms en met name Thirteenth Step) vind ik veel beter uitgevoerd.

42 schreef:

Laat ze maar verder gaan met hun 'eigen' muziek!! Of laat liever nog Tool eens terug komen!!!!

Ten
Ik kan er persoonlijk maar weinig enerverende nummers op vinden. Het hoogstandje 'Passive' zorgt toch nog voor mijn 3 sterren. Laat ze inderdaad maar eens met een nieuw 'eigen' album komen.

avatar van Snappy
Voor mij de minste plaat van A Perfect Circle, toch nog een waardering van 3,5*. Overigens die cover "Imagine" een prachtig meesterwerk. Nog beter zelfs dan het origineel.

avatar van KampF
Ik was me toch teleurgesteld. met Gimmee Gimmie Gimmie als ergest nummer dat ik ooit gehoord heb.

avatar van SilverGun
Snappy schreef:

avatar van dynamo d
De beste nummers van dit album zijn 'Passive' en 'Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums'. Kortom, niet de covers maar de originele APC-nummers. Vooral 'Counting Bodies...' is geniaal goed. Verder vind ik 'When the Levee Breaks' wel goed gemaakt. Voor het overige niet slecht. Zang, gitaar- en drumwerk zorgen ervoor dat op de cover songs de APC-stijl herkenbaar blijft. Ofschoon ik het origineel 'Imagine' van John Lennon veel en veel beter vind. Al met al blijft dit album wel achter bij 'Mer de Noms' en het schitterende 'Thirteen Steps'. Maar toch nog: 3,5*

avatar van Twilight
Ze hebben met dit album volledig de plank misgeslagen. Productie had ook haast vanwege de verkiezingen in Amerika, maar ik denk niet dat het muzikaal veel verschil had uitgemaakt. Wel heel jammer, want ze kunnen zoveel beter.
Ik wacht met smart op het volgende album wat echt van hunzelf is.

avatar van KampF
Grootste teleurstelling ever voor mij.

avatar van Gajarigon
Twilight schreef:
Ik wacht met smart op het volgende album wat echt van hunzelf is.

Ze moesten gewoon hun contract volmaken, daarom dat ze dit snelletjes afwerkten. Geen nieuw materiaal meer, vrees ik.

Imagine vind ik best wel mooi.

Het is een geweldige band, maar met een album komen met vrijwel alleen covers.... 3,0*

avatar van tom broshuis
ik heb dit album ff gedownload, ik vind het een heel vaag album, mer de moms vond ik een heel mooi album en thirteen steps ook. maar dit album vindt ik toch best een teleurstelling. passive vind ik een heel mooi nummer, ik begrijp niet dat ze meer van dat soort nummers hebben gemaakt. wat me ook opvalt dat er heel weinig nummers zijn met gitaar zijn, het is vooral drum wat je hoort. ik volg het album totaal niet, terwijl mer de moms een heel toegangkelijk album is, thirteen steps is al iets moeilijker, maar hier zie ik geen draad meer. naja maar ik ga nog geen stem geven, ik ga het de cd eerst maar eens wat langer draaien.
wat ik wel knap vindt, hoe slecht de muziek ook is, maynard blijft prachtig zingen

p.s imagine is ook wel een mooi nummer

avatar van Status Seeker
tom broshuis schreef:

p.s imagine is ook wel een mooi nummer

Ik vind dat hij een mooie donkere twist aan dat nummer geeft, waardoor ik zijn versie zelfs boven het origineel van Lennon prefereer (of is dat blasfemie )

avatar van dvdschaaf
Nee hoor, dat vond ik namelijk ook al

avatar van Facedown
Status Seeker schreef:

You shall burn in hell

avatar van dynamo d
'Counting Bodies Like Sheep to the Rhythm of the War Drums' weer beluisterd en dat is toch wel een geweldig, sterk nummer! Rest van album is minder, maar dit is toch echt APC-waardig!

avatar van Uulezeik
Wat een misser van APC.
Passive maakt het nog een beetje goed = geweldig nummer= 5*
Rest, diep treurig.

TFO
Vond and vind dit album nogsteeds ook het minste album van APC,
Enigste uitblinkers zijn voor mij Imagine en Passive.

terwijl passive toch eigenlijk ook gecoverd is, heeft een behoorlijke verandering gehad. (orgineel van tapeworm, side project met o.a. maynard en Trent Reznor ''Nine Inch Nails'')

Trent was er ook niet zo blij mee toen APC dit nummer live ging spelen

Berichten verplaatst naar A Perfect Circle

avatar van Mr T
Beetje onnodig album wat mij betreft. Begint wel lekker dreigend met Annihilation and Imagine wordt ook nog leuk gebracht, maar daarna is de lol er snel af bij mij.

Afknapper

avatar van Banjo
Mja... ik vind het intro wel erg mooi, en de 4 opvolgende nummers zijn ook nog wel mooi.
Maar er staan inderdaad nummers op die niet om aan te horen zijn zoals gimme gimme gimme, peolpe are people, en freedom of choice.

maar een onvoldoende voor Maynard vind ik te ver gaan!
3 sterren

Banjo schreef:
...maar een onvoldoende voor Maynard vind ik te ver gaan!
3 sterren

Zelfs Maynard kan alleen op grond van dat ie mooi kan zingen geen voldoende krijgen voor het uitkakken van stinkende bolussen....

avatar van Banjo
Ja maar vergelijk je het niet te veel met de vorige A perfect circle cd's?
die warren stukken beter 'natuurlijk'..

Banjo schreef:
ja maar vergelijk je het niet te veel met de vorige perfect circle cd's?
die warren stukken beter natuurlijk...

Natuurlijk vergelijk ik daar wel mee. Dit waarde oordeel is gebaseerd op wat de band in zijn mars heeft en wat er uiteindelijk is uitgekomen, conclusie: deze plaat heeft niet half de kwaliteit die de band zou kunnen halen....

avatar van Banjo
Ja maar Emotive vind ik een soort 'spinoff' als je het zou moeten vergelijken met mer de moms en thirteen step en er staan nummers op die (net) sterk genoeg zijn om deze cd te kunnen dragen...
vind ik dan