Chicago - Chicago VI (1973)

Rock / Pop
Label: Chicago

1. Critics' Choice (2:43)
  2. Just You 'N' Me (3:49)
  3. Darlin' Dear (2:55)
  4. Jenny (3:29)
  5. What's This World Coming To (4:58)
  6. Someting in This City Changes People (3:42)
  7. Hollywood (3:54)
  8. In Terms of Two (3:27)
  9. Rediscovery (4:48)
  10. Feelin' Stronger Every Day (4:14)
avatar van heicro
Feelin' Stronger Every Day is nog van ouderwetse klasse.
Destijds helemaal grijs gedraaid door Rob Out, DJ bij Veronica.

avatar van sovedretep
Dit album heb ik veel gedraaid in het verleden en pas geleden weer opnieuw "ontdekt" en dan blijkt dat het tijdloze nummers zijn. Vooral de nummers gezongen door Terry Kath!

avatar van musician
Het lijkt alsof ik een beetje van mijn geloof af val, 'slechts' 4,5**** voor een cd uit de eerste periode van deze voortreffelijke band.

De reden is, dat Chicago toch wel overduidelijk uit een ander vaatje begint te tappen, na het meesterwerkje, deel 5 uit hun catalogus.

Dat houdt in, dat Chicago afstapt van de stevige blazers en stevige gitaren en rustigere nummers introduceert en nummers waarin wordt toegewerkt vanaf een ballad-achtige opbouw tot een grootse finale.

Just you 'n me (2e single) en Hollywood zijn twee voorbeelden van dat laatste.
De hit Feelin' stronger every day doet nog denken aan de tijd van 25 or 6 to 4 maar is eigenlijk nog één van de weinige tracks die op deze wijze wordt gebracht.

Ik moet zeggen, dat de volgende cd's van Chicago (deel zeven, deel acht) hier min of meer op voortborduren.

De waarheid is, dat ik het meer smooth achtige jazzy geluid, werkend naar dus een mooie finale, bepaald niet slecht vind. Zeker niet in vergelijking met de toekomstige flauwe Peter Cetera ballads en mindere composities vanaf Chicago 10.

Verrassend ten opzichte van het eerdere werk van Chicago is deel 6 dus wel, niet in de laatste plaats omdat de band hier ook overduidelijk kiest voor een enkele cd van 37 minuten, ook al een flinke breuk van Chicago met de oude traditie van dubbele platen.

avatar van heicro
Hoewel Chicago op VI nog flarden van genialiteit en creativiteit laat horen, worden naar mate de tijd vorderde de daaropvolgende albums, ondanks alle hits steeds minder.

Chicago V markeert het einde van een tijdperk.

Ook deze geef ik een 4.5. Inderdaad was het wennen, maar als je het een aantal malen beluisterd hebt dan is dit ook gewoon een geweldig album

avatar van Breedbek
Ook ik weet dat VI zich op de grens van een zeker Chicago-tijdperk bevind.
Alleen Rediscovery en Feeling Stronger Every Day zijn dermate sterke nummers en de gemiddelde sfeer en sound-quality op deze plaat zo gaaf, dat ik voor deze lp uit 1973 gaarne een sterretje extra geef.