Divine Heresy - Bringer of Plagues (2009)

Label: Century Media

1. Facebreaker (3:40)
  2. The Battle of J. Casey (3:40)
  3. Undivine Prophecies (1:05)
  4. Bringer of Plagues (3:38)
  5. Redefine (3:44)
  6. Anarchaos (4:38)
  7. Monolithic Doomsday Devices (5:22)
  8. Letter to Mother (3:34)
  9. Enemy Kill (3:09)
  10. Darkness Embedded (4:32)
  11. The End Begins (4:58)
  12. Forever the Failure * (3:32)
avatar van knoltor
Oeh, hier zie ik naar uit. Het eerste album blies me echt uit mijn sokken.
Nieuw label, nieuwe zanger, oude sound? Als ik 'Facebreaker' zo luister op myspace lijkt het erop dat de band behoorlijk verder bouwt op het debuut. Wat natuurlijk een goede zaak is. Kom maar op!

avatar van knoltor
Hmm, moeilijk. Het is een goede plaat, dat staat buiten kijf, maar toch... Ik denk dat ik niet helemaal gelukkig ben met de cleane zang van de nieuwe brulboei. Een brulboei die zich op de hardere stukken overigens prima staande houdt. Maar op semi-ballads als 'Darkness Embedded' vind ik zijn stijl toch wat 'soft' (om niet te zeggen emo).
Wat de songs betreft hebben Dino en co. het weer prima gedaan. Hard, kil, supersnel en bruut zaagt met van dik hout weer heel wat planken.

avatar van james_cameron
Ik ben het eens met knoltor. Sterk album, met moordende riffs en prima songs. De nieuwe zanger doet het ook uitstekend, maar zoals gezegd zijn de clean gezongen passages niet altijd gepast. In Darkness Embedded slaan ze werkelijk de plank mis. Maar goed, verder valt er weinig te mopperen. Brute songs als het titelnummer, Letter To Mother (absoluut geen ballad zoals de titel doet vermoeden!) en Enemy Kill maken korte metten met de meeste rivaliserende bands. Productioneel staat alles ook als een huis.

goed album. Darkness Embedded kan ik op een of andere manier toch goed waarderen. Het is een cleane stem die me goed bevalt en de rifjes vind ik aanstekelijk. Vind het album net iets beter dan het vorige maar op een of andere manier kan divine heresy me niet bij de keel grijpen en me compleet doen flippen toch een goede 4*

avatar van WinterBase
Moet het album nog even een paar keer goed beluisteren maar, ik ben tot op heden minder te spreken over dit album dan over het debuutalbum uit 2007. Misschien omdat ik een grote fan ben geworden van Vext, die helaas de band heeft verlaten.

Ik ga hem nog maar eens beluisteren. Wel veel cleane zang trouwens zeg, jeetje.

avatar van andnino
Ik ben van plan qua metal wat meer releases langs me heen te laten gaan, omdat ik ze waarschijnlijk toch niks ga vinden. Deze hoort daarbij. Als ik Cazares op volle toeren wil horen, ga ik toch voor Asesino.