CPR - CPR (1998)

Label: Samson

1. Morrison (4:46)
  2. That House (5:25)
  3. One for Every Moment (4:00)
  4. At the Edge (4:22)
  5. Somebody Else's Town (5:16)
  6. Rusty and Blue (7:35)
  7. Somehow She Knew (7:05)
  8. Little Blind Fish (3:37)
  9. Yesterday's Child (4:00)
  10. It's All Coming Back to Me Now (3:50)
  11. Time Is the Final Currency (5:19)
avatar van potjandosie
sterk debuut van CPR bestaande uit David Crosby (vocals, acoustic guitar), zijn zoon James Raymond (vocals, piano) en sessiemuzikant Jeff Pevar (vocals, guitars), aangevuld met een aantal oudgedienden, o.a. Leland Sklar (bass), Russ Kunkel (drums), James "Hutch" Hutchinson (bass, fretless bass) en Luis Conte (percussion).

slechts 2 nummers die David Crosby alleen schreef en die bij de hoogtepunten horen, het lang uitgesponnen, ingetogen "Rusty and Blue" en de dromerige afsluiter "Time Is the Final Currency".
een 2-tal CPR nummers "That House" en "At the Edge", waarvan met name "That House" met een fraaie slide gitaar partij van Jeff Pevar indruk maakt. een ander hoogtepunt is "Somehow She Knew" waarvan David Crosby de muziek samen schreef met toetsenist Craig Doerge, bekend van zijn werk met C,S&N en Jackson Browne.

van de overige nummers werd de muziek gecomponeerd door James Raymond, o.a. de sterke opener "Morrison" met een lead vocal van David Crosby, dat inderdaad aan de Steely Dan sound doet denken, waar zijn overige nummers "One For Every Moment", het up-tempo "Somebody Else's Town" en het wel erg zoete "Yesterday's Child" alle 3 met lead zang van James Raymond helaas wat bij achter blijven.

de 2 nummers (beide met lead zang van David Crosby) die gitarist Jeff Pevar bijdroeg bevallen een stuk beter, het merendeels akoestische "Little Blind Fish" met fraai "fingerpicking" gitaarspel en het pittige, bluesy "It's All Coming Back to Me Now".

David Crosby zingt op dit album de sterren van de hemel en de harmoniezang op nummers als "Somebody She Knew" is prachtig.

Album werd geproduceerd door CPR & Dan Garcia