David Guetta - One Love (2009)

Alternatieve titel: One More Love

Frankrijk
Dance
Label: Virgin

1. When Love Takes Over (3:12)

2. Gettin' Over (3:02)

3. Sexy Bitch (3:16)

met Akon

4. Memories (3:30)

met Kid Cudi

5. On the Dancefloor (3:46)

met will.i.am en apl.de.ap

6. It's the Way You Love Me (4:13)

7. Missing You (3:08)

met Novel

8. Choose (3:58)

met Ne-Yo en Kelly Rowland

9. How Soon Is Now (4:10)

met Sebastian Ingrosso, Dirty South en Julie McKnight

10. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling [FMIF Remix Edit] (3:53)
  11. One Love (4:00)

met Estelle

12. I Wanna Go Crazy (3:24)

met will.i.am

13. Sound of Letting Go (3:46)

14. Toyfriend (3:17)

met Wynter Gordon

15. If We Ever (4:43)

met Makeba

16. It's Your Life (3:16)

met Chris Willis

17. I Need You Now * (3:26)

met Samantha Jade

18. It's Your Life * (3:44)

met Chris Willis

19. When Love Takes Over [Electro Extended Version] * (4:24)

met Kelly Rowland

20. Sexy Bitch [Club Version Mixee] * (3:43)

met Akon

21. Memories [Version Mixee] * (4:42)

met Kid Cudi

22. I Wanna Go Crazy [Extended Version Mixee] * (4:55)

met will.i.am

23. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling [FMIF Remix Edit Version Mixee] * (4:19)
  24. Choose [Version Mixee] * (3:17)

met Ne-Yo en Kelly Rowland

25. On the Dancefloor [Extended Version Mixee] * (4:16)

met will.i.am en apl.de.ap

26. Missing You [Club New Version Mixee] * (4:59)

met Novel

27. Gettin' Over [Club Version Mixee] * (3:31)

met Chris Willis

28. It's the Way You Love Me [Final Version Mixee] * (4:12)

met Kelly Rowland

29. One Love [Extended Version Mixee] * (4:42)

met Estelle

30. It's Your Life [Version Mixee] * (3:53)

met Chris Willis

31. Sound of Letting Go [Version Mixee] * (3:13)

met Chris Willis

32. I Need You Now [Version Mixee] * (3:14)

met Samantha Jade

33. How Soon Is Now [Version Mixee] * (5:59)

met Sebastian Ingrosso, Dirty South en Julie McKnight

34. Toyfriend [Version Mixee] * (2:52)

met Wynter Gordon

avatar van Junkie XXL
ik vind het zelf wel een lekker album met lekkere beats. iedereen is hier een beetje negatief volgens mij ( of dat moet ik helemaal verkeerd hebben) maar ik vind het geen verkeerd album. een 4.5

avatar van TonyT
Braak

Geen enkel nummer op dit album weet me nog te bekoren. Van de irritante commerciele meuk tot de wanproducties die óf helemaal kapot worden gemaakt door vervelende vocalen óf gewoon technisch zo simpel/idioot in elkaar steken dat je er van in slaap valt. Hier kan ik echt he-le-maal niets mee.

Helaas, geen succes.

avatar van LucM
1,0
Ik ben blijkbaar wat meer poppy of mainstream ingesteld dan de gemiddelde MuMe'er en heb in wezen niets tegen hitparadepop op zich. Dit belet echter niet dat ik zulke inspiratieloze fabriekspop des te strenger afkeur.

avatar van dilladawg
ik vind dit de meest verschrikkelijke house die er bestaat, alleen how soon is now vind erg lekker. 1.5*

avatar van Teunnis
Wat is Memories toch een geweldig nummer. Ik heb niks met David Guetta (okee, hij heef wel een paar aardige nummers achter zijn naam staan), maar de laatste tijd heb ik Memories best vaak geluisterd (eigenlijk net nu hij niet meer 'in' is). Samen met de nieuwe van Adele, JVT, James Blake en Sia's Clap Your Hands één van de beste nummers in de Nederlandse Top 40 van de laatste tijd.

avatar van CommercialPuss
Heerlijke Muziek! Alleen jammer van die 98 versies die je kan kopen van dit album.

avatar van Angelo
Alleen 'Memories' met Kid Cudi kan ermee door. De rest is zwaar kut. Vreselijke goedkope fake dance, waarvan ik niet kan begrijpen wat men hier leuk aan vindt. Maar goed, ieder z'n ding natuurlijk.

avatar van RogerV
When love takes over was een heel leuk nummer vanwege het sfeertje en de mooie stem van mevrouw Rowland.

Voor de rest (op Kid Cudi na) is dit album buitengewoon zwak en ongeinspireerd. Gladgeproduceerd en ultracommercieel zonder enige schwung erin. Weg ermee.

Als het om commerciele house gaat dan bewijzen de Freemasons en Stonebridge dat het een stuk beter kan.

avatar van Robbie Keane
Eerste 4 tracks zijn echt heel sterk, hoor ik ook regelmatig.

avatar van LeRoi
Denk 1 van de, zo niet grootste / belangrijkste DANCE-muzikanten van dit moment. Kan weinig slechts binnen zijn repertoire vinden. Klasse-artiest, punt.

avatar van RogerV
Groot is ie zeker. Maar je mening vind ik opvallend met iemand met jouw platenkeuze.

avatar van Robbie Keane
Vette plaat ja

RogerV schreef:

Het is imo een beetje de MacDonalds onder de dancemuzikanten namelijk.

Guetta is voor mij niet van het 'niveau' Leftfield (Leftism), Chemical Brothers (eerste 2), Faithless (periode 1996-2004) of Underworld (platen jaren '90), maar hey that were the '90 's man..

avatar van JVT
JVT
RogerV schreef:

goede vergelijking!

JVT schreef:

...de MacDonalds onder de dancemuzikanten...

goede vergelijking!

Tja, kan soms best lekker zijn, alleen idd niet TE vaak en niet TE veel...maar dat geldt vanzelfsprekend voor meer in het aardse leven alhier...

LeRoi schreef:

Mwa dat ben ik niet met je eens. Na 2004 hebben artiesten als Trentemoller, Deadmau5, Benga, James Blake, Justice, Burial, Washed out en Boyz noize nog vele schitterende dingen gemaakt.

Als ik de lijn terug teken is Guetta imo meer vergelijkbaar met de oude plaatjes van DJ Jean of Svenson & Gielen. Het is allemaal strak geproduceerd en is uitstekend voor een avondje uit. Maar het beklijft allemaal niet echt. Hoewel het soms ook wel met de (leukere) oude eurodance te vergelijken is.

Overigens vind ik qua creativiteit het jatten van oude houseplaten (Felix - don't you want me) ook niet sterk.

avatar van LeRoi
Vandaag ook maar effe op 'hard-disk' binnengehaald. Komt in mijn collectie 'Dance/DJ's' (en niet 'Electronic', die is iets groter en heeft een ietswat andere samenstelling). Dance / DJ's-collectie (met idd o.a. 'Eurodance'-collectie) staat gewoon beneden in de huiskamer en is voor meer dagelijks gebruik in huis danwel auto. En ja, dan blijft deze peer mij toch (nog steeds) boeien (ondanks de magere ontvangst op MM) en, heb bijv. ook Tiesto deze zomer aangeschafd, binnen het genre een artiest - in de breedte - die er boven uit toornt. Thijs en Armin hebben de Nederlandse/wereldwijde faam, en hebben inderdaad topnummers gemaakt, maar een gehele plaat Tiesto uitzitten lukt mij maar matig.

Nee, dan bevallen mij artiesten als Buscemi en Amon Tobin beter dan onze Nederlandse helden.
Van de andere kant zou ik Tobin toch eerder onder 'Electronic' willen scharen. Binnen dit genre was de laatste, echte grote ontdekking dzz Trentemoller ('The Last Resort' uit 2006.....).

Nb. DJ Jean-vergelijking vind ik op Guetta niet echt van toepassing: onze Jan zou willen over een 'netwerk' te beschikken als David (de halve wereld wil met deze producer wel de studio in lijkt me..)

avatar van Booyo
LeRoi schreef:
[Now it's 2011 en mag je van en binnen dit (electronic/dance) genre geen schokkende vernieuwers meer verwachten. Maar als ik de lijn van de pioniers doortrek dan zit Guetta ECHT & VET boven het gemiddelde en hoor ik 'm graaag voorbij komen indien een avondje 'voetjes van de vloer'. Het is nl. vrolijke en zeer dansbare muziek dat ook nog eens goed (creatief) in elkaar zit (maar zeker niet 'schokkend' is en dat hoeft imo ook niet).

Oeioeioei, dit lezen doet me net zoveel pijn aan de ogen als dat het luisteren van dit album aan mijn oren doet.

In 2011 geen schokkende vernieuwers binnen electronic of dance.....? David Guetta boven het gemiddelde.....? Graag voorbij horen komen op een avond voeten van de vloer.....? Muziek die goed en creatief in elkaar zit.....?

Dit album is misschien wel het toppunt van 13 in een dozijn. Inspiratieloze bagger, puur geïnspireerd op het samenwerken met random voor de tiener bekende artiesten, om zo een hitje te kunnen scoren. Misschien moet ik je is meenemen naar een feestje waar de voeten wel van de vloer kunnen.

avatar van adri1982
Vandaag dit album weer geluisterd. Ja, het klinkt nogal commercieel, maar zit daartegenover wel heel goed in elkaar. Er staan enkel leuke en mooie danceplaten op, waarvan 'Memories', 'When love takes over' en 'If we ever' er voor mij bovenuit steken. Ooit gaf ik met een niet meer bestaande user-adres uit euforie 5 sterren voor dit album, toen (ik meen dat) 'Memories' hoog in de hitlijsten, maar die euforie is inmiddels door de vier afgelopen jaren heen wat gedempt. Toch blijft dit een zeer goed album.

avatar van GrafGantz
jordidj1 schreef:
Keihard album van David Guetta. 4,5 ****,*

Nog harder dan Disintegration?

avatar van Poles Apart
Uitgebracht in stalen CD-doosje, vermoed ik.

avatar van jordidj1
GrafGantz schreef:

Nog harder dan Disintegration?

Haha wow, dat is lang geleden. Gelukkig vind nummer 5 nog steeds niet te pruimen

Tja, puur op het vlak van commerciële dancemuziek is het wel een prima album. Ben ook geen superfan van deze muziek, maar het is wel goed om aan te horen. Goede muziek voor een feestje.
When Love Takes Over, Sexy Bitch, Memories,... zijn prima nummers. Het kan ermee door.

avatar van dominicano fonso
Een degelijk album met goede beats.

avatar van MIAB
De eerste helft is zeker fijn om te luisteren. Daarna wordt het allemaal wat minder. 3,5*

When Love Takes Over (3:12) --- 4,5
Gettin' Over (3:02) --- 3,5