David Guetta - One Love (2009)

Alternatieve titel: One More Love

Frankrijk
Dance
Label: Virgin

1. When Love Takes Over (3:12)

2. Gettin' Over (3:02)

3. Sexy Bitch (3:16)

met Akon

4. Memories (3:30)

met Kid Cudi

5. On the Dancefloor (3:46)

met will.i.am en apl.de.ap

6. It's the Way You Love Me (4:13)

7. Missing You (3:08)

met Novel

8. Choose (3:58)

met Ne-Yo en Kelly Rowland

9. How Soon Is Now (4:10)

met Sebastian Ingrosso, Dirty South en Julie McKnight

10. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling [FMIF Remix Edit] (3:53)
  11. One Love (4:00)

met Estelle

12. I Wanna Go Crazy (3:24)

met will.i.am

13. Sound of Letting Go (3:46)

14. Toyfriend (3:17)

met Wynter Gordon

15. If We Ever (4:43)

met Makeba

16. It's Your Life (3:16)

met Chris Willis

17. I Need You Now * (3:26)

met Samantha Jade

18. It's Your Life * (3:44)

met Chris Willis

19. When Love Takes Over [Electro Extended Version] * (4:24)

met Kelly Rowland

20. Sexy Bitch [Club Version Mixee] * (3:43)

met Akon

21. Memories [Version Mixee] * (4:42)

met Kid Cudi

22. I Wanna Go Crazy [Extended Version Mixee] * (4:55)

met will.i.am

23. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling [FMIF Remix Edit Version Mixee] * (4:19)
  24. Choose [Version Mixee] * (3:17)

met Ne-Yo en Kelly Rowland

25. On the Dancefloor [Extended Version Mixee] * (4:16)

met will.i.am en apl.de.ap

26. Missing You [Club New Version Mixee] * (4:59)

met Novel

27. Gettin' Over [Club Version Mixee] * (3:31)

met Chris Willis

28. It's the Way You Love Me [Final Version Mixee] * (4:12)

met Kelly Rowland

29. One Love [Extended Version Mixee] * (4:42)

met Estelle

30. It's Your Life [Version Mixee] * (3:53)

met Chris Willis

31. Sound of Letting Go [Version Mixee] * (3:13)

met Chris Willis

32. I Need You Now [Version Mixee] * (3:14)

met Samantha Jade

33. How Soon Is Now [Version Mixee] * (5:59)

met Sebastian Ingrosso, Dirty South en Julie McKnight

34. Toyfriend [Version Mixee] * (2:52)

met Wynter Gordon

avatar van catdog
Hier kijk ik wel naar uit. Guetta brengt vaak goede producties met een zomers tintje. Producties die ik altijd wel kan waarderen ongeacht de kwaliteit van de lyrics of de eventuele gastbijdrage. Nu ik zo deze lijst aan gastbijdrages bekijk weet ik wel wat Guetta wat meer de Amerikaanse kant wil opgaan dus meer urban geluiden. Ik ben benieuwd wat dat in combinatie met zijn house tunes gaat worden. Eerste single "When Love Takes Over" pakt echter al goed genoeg uit om voor mij zomerhit van 2009 te zijn. Ik ben benieuwd naar de rest..

catdog schreef:
Eerste single "When Love Takes Over" pakt echter al goed genoeg uit om voor mij zomerhit van 2009 te zijn. .

Niet als je deze schreeuwplaat ieder uur op je werk hoort met Q-Music

Vooral het stukje waarin Rowland "OVER, OVER, OVER!!!" staat te schreeuwen, is niet goed voor je hart.

Heb Guetta ooit eens gehoord op een festival, maar daar kreeg ik het ook niet warm van. Maar goed, ieder zijn ding natuurlijk.

#5 lijkt me niks

avatar van catdog
Die is al gelekt. Officiele 2e single. Geen verkeerd nummer maar het is beduidend een heel stuk minder als de voorganger. Het nummer ligt tegen het irritante aan maar het is voor mij wel de eerste Akon track waar ik niet gillend bij weg ren. De stem van Akon wordt beter benut dan bij zijn solotracks.

chrismusic
Album is gelekt.

avatar van Silky & Smooth
Memories is zover ik weet met KiD CuDi toch?

chrismusic schreef:
Album is gelekt.

Sterker nog.. ik heb hem gister al origineel binnengehaald.
Zal er vanavond wel een oordeel over geven.

Silky & Smooth schreef:
Memories is zover ik weet met KiD CuDi toch?

beste nummer van het album, nog een paar andere redelijke voor de rest geen wereldproductie maar wel lekker plaatje.

misterwhite
Een paar stevige nummers, maar ik had meer verwacht. Sexy Bitch blijft het beste

avatar van catdog
Een tegenvaller deze nieuwste van David Guetta. Na "When Love Takes Over", wat ik nog altijd een heerlijke zomertrack vind, had ik gehoopt dat Guetta zijn album op deze track zou voortborduren. Helaas, het mag niet baten want Guetta zet zijn album voort in de stijl van tweede single "Sexy Bitch". Een single met een aanwezig en irritant electrogeluidje en tenenkrommende vocals van eekhoorn.

Gelukkig valt niet alles tegen. De Kid Cudi track is meer dan de moeite waard en ook "One Love" met Estelle is weer een lekker zommerknallertje geworden. Ook de afsluiter is een erg laid-back nummertje geworden.

Wat mij voornamelijk tegenvalt aan dit album is de hoeveelheid aan mogelijkheden die ik hoor maar die niet gebruikt worden. Hele nummers blijven zich voortduwen op één beat, één melodietje en een vocal die hier en daar tegen het irritante aanligt zoals bij "Toyfriend". De meeste nummers lijken nergens heen te leiden doordat er bijna geen climax te vinden is op dit album.

Guetta experimenteert er op los en qua beats laat hij zich in vergelijking met zijn vorige albums zich van zijn beste kant zien. Maar er lijkt geen grens te zijn. Nergens wordt er iets opgebouwd of afgebouwd en alles lijkt er rommelig te zijn ingestopt. Neem nu "How Soon Is Now". Een nummer met prachtige vocalen maar een nummer dat helemaal om zeep wordt geholpen door de instrumentatie die té aanwezig is en de vocalen zelfs overstemt.

Persoonlijk zit ik ook niet te wachten op een "I Gotta Feeling" mix middenin een studioalbum. Wat voegt deze mix nou in feite toe? Het lijkt op de originele track al wordt er zo nu en dan een electro geluidje in gegooit zonder dat er naar een climax wordt toegewerkt. Zonde.

Ik had een veel beter samenhangend en vooral zomers album verwacht maar wat ik kreeg lijkt een verzameling van experimentele producties zonder dat er een rode draad doorloopt. Gelukkig staat er nog zo'n 6-tal nummers op dat het album nog weet te redden maar voor een album dat bestaat uit 15 tracks is dat lang niet genoeg om een voldoende te scoren.

"One Love" krijgt van mij een 2*.

Favorieten: "Memories", "One Love" en "When Love Takes Over".

avatar van Nicolage Rico
When Love Takes Over is gewoon een remix van "Clocks" van Coldplay. Wel een lekker nummer, maar redelijk goedkoop.

Voor de rest valt het album nogal tegen. De remix versie van The Black Eyed Peas voegt weinig toe aan de originele versie.

Vind het een erg lekker album, vooral tijdens het sporten of gewoon buiten zijn. Erg lekkere beats, catchy melodietjes en veel hits. Vind Ne-Yo erg goed klinken voor dance-muziek, moet ie ns gaan proberen, want 'Choose' met Kelly Rowland klinkt erg lekker.
Vind het laatste nummer wat minder, de rest wel erg lekker. Stom van de remix, want die hebben we niet nodig xD

avatar van Nickstbo
Vreselijke cd!
De vorige was dik in orde..
Dit klinkt zo vreselijk inspiratieloos!

avatar van Rudie
De sticker belooft een genre doorbrekend album. Onzin. Die belofte wordt in de mainstream dance scene wel vaker gemaakt door grote namen.

De namen die meehelpen insinueren inderdaad een brede oriëntatie maar hun toegevoegde waarde is afgrijselijk minimaal. In plaats van het beste uit verschillende genres te nemen worden de artiesten ingepast binnen het dance genre. En dat is helemaal niet erg, als het goed gebeurd. Niet op dit plaatje. Enige inspiratie tot innovatie met behulp van de grote namen die meewerken is er niet.

Wat rest is een middelmatig en inspiratieloos werk.

X-man
Ik kan niet begrijpen dat iedereen dit met een 2 of lager waardeert. In dit genre is Guetta toch een van de betere artiesten en voor mij is deze cd (heb overigens 2 discs ipv deze tracklist) zeker de moeite waard.

De combinatie met R&B zangers/zangeressen doet zijn muziek gewoon goed en brengt net dat kleine beetje extra. Voor mij zeker een geslaagde plaat.

avatar van mnrk
X-man schreef:

Niks aan toe te voegen...lekker album voor in de auto !

sanquin
When love takes over blijft wel geweldig!
3 sterren

avatar van friday the 13 th
Sterke tegenvaller dit album!

Na de klepper van formaat "When love takes over" gehoord te hebben, waren de verwachtingen sterk gespannen. Maar de tweede single "Sexy Chick/Sexy Bitch" breekt misschien veel potten in de clubs, ik vind het maar een vrij matige productie. Niet slecht, maar ook belange niet geweldig.

De derde single met Estelle kan me weinig boeien. Een nazomerse beat, maar te weinig shwung om mijn interesse te wekken.

Ik vind dat het album op bepaalde momenten te experimenteel en daardoor rommelig is. Te gevarieerd ook. Ik hoor harde geluiden van Dirty South en dan weer slappe beats. Nergens kan een lijn door getrokken worden.

Nummers die ik nog goed vind buiten "When love takes over" zijn "Memories" en "Sound of letting go". De rest is matig tot zelfs ver beneden peil.

#5; drama

avatar van KittyBrainz
David Guetta heeft het ver geschopt met al die beroemdheden. Maar talent..? Ik ken tientallen mensen die het beter zouden kunnen doen. Commercieel is niet mijn ding Toch nog een paar leuke nummers om eens naar te luisteren of te dansen. Voor de rest vind ik het echt slecht...

Keihard album van David Guetta. 4,5 ****,*

0,5
Nou er is de afgelopen dertig a 40 jaar veel elktronische muziek die ik kan waarderen, Van kraftwerk tot Dj tiesto. Maar ik geloof dat ik sinds 2 unlimited niet meer zulke rotzooi gehoord heb!!

Lost Highway
Onwaarschijnlijk slechte muziek dit. Je moet al een hele positivo zijn om hier iets positiefs over te zeggen. Toen Bob Sinclar commercieel ging was het erg maar dit slaat alles. Ik vind dit echt niet hoogstaander dan Crazy Frog.

avatar van JVT
JVT
David guetta is eigenlijk niet echt men ding, en het album is ook niets bijzonder. en tóch betrap ik mezelf er op dat ik enkele van deze nummer zeer vaak afspeel! oa Memories en Sexy bitch.

daarom toch 3*

avatar van sanchez
wie heeft die mixes erbij gevoegd? die horen hier niet echt bij

avatar van catdog
Waarom niet ? Die horen bij de Deluxe uitvoering in een gemixte 2e disc van het album.

Adrirovers
memories met KidCudi, het lekkerste dancelied van het album

avatar van Game
Ik heb helemaal NIKS met David Guetta of Dance muziek in het algemeen, maar Memories met KiD CuDi vind ik geweldig

tuktak
memories en sexy chick zijn wel guilty pleasures ik heb me maar aangeleerd om dit dan zelfs een beetje leuk te vinden, aangezien ik overdag verplicht ben tot het luisteren van radio538. en daar komt memories nu minimaal 5 keer per dag voorbij...

avatar van J.M.
Game schreef: