Mark Knopfler - Shangri-La (2004)

Label: Warner Bros.

1. 5.15 A.M. (5:57)
  2. Boom, Like That (5:51)
  3. Sucker Row (4:58)
  4. Trawlerman's Song (5:04)
  5. Back to Tupelo (4:34)
  6. Our Shangri La (5:43)
  7. Everybody Pays (5:26)
  8. Song for Sonny Liston (5:09)
  9. Whoop de Doo (3:56)
  10. Postcards from Paraguay (4:09)
  11. All That Matters (3:11)
  12. Stand Up Guy (4:35)
  13. Donegan's Gone (3:06)
  14. Don't Crash the Ambulance (5:08)
avatar van superessy
Marks nieuwe album! Mooi album! Beter dan The Ragpickers Dream! En deze toer brengt hem weer naar Nederland! De toer gaat over 2 dagen van start! Hij gaat in hier 4 concerten geven! 2 in amsterdan en 2 in rotterdam. En 16 april ben ik er bij! Heineken Music Hall!! Wordt echt super! De oude Dire Straits klassiekers gaan voorbij komen! Net als op Alchemy!! Prachtig Dus!!

Mark Knopfler Rulezzz!!

Ik heb er verschillende nummers van beluisterd, maar vind het een beetje sloom en saai allemaal. Er mag duidelijk wat meer pit in! Bij sommige nummers viel ik bijna in slaap.

avatar van EmDee
superessy schreef:
Mooi album! Beter dan The Ragpickers Dream!

En toch geef je ook dat album 5 sterren?

avatar van superessy
Tuurlijk! Alles van Knopfler/Dire Straits krijgt 5 sterren! Maar je hebt wel gelijk, ragpickers had wel wat minder gekunt...

josbanaan
Gave plaat. Inderdaad beter dan The Ragpickers Dream; die was nogal saai.

Morgen naar het optreden in Ahoy!

avatar van HiLL
Ik ga maandag! Have fun!!

avatar van HiLL
ben net terug van het concert...wat een held is die man..
hij is niet meer zoals >> http://www.musicmeter.nl/album/2439 maar nog steeds erg goed. lekkere nummers als Telegraph Road, Sultans of Swing, Brothers in Arms...mmm wat lekker!! een hele fijne avond was het!!

josbanaan
Inderdaad, geweldig concert! Jammer van dat TROS-publiek. Altijd maar meeklappen op de maat, klappen als ze na het intro het liedje ineens herkennen, en klappen als ze denken(!) dat het afgelopen is! Wanneer leren die mensen het nu eens?

avatar van HiLL
wahaha ja erg he! ik moet zeggen dat ik wel mee klapte, maar ik stond nog wel te swingen, zover dat kon. en keek vaak om mij heen en dacht, dit moet Markie mark pijn doen.

avatar van bonothecat
...misschien is Mark Knopfler wel een muzikant voor TROS publiek. Zijn beste dagen zijn natuurlijk al lang voorbij. En het is wel erg mainstream geworden. Misschien toch maar overwegen op lid te worden van de grootste familie van Nederland

avatar van HiLL
wahaha ja misschien wel ja!

avatar van Jasper
Dat zijn beste tijd voorbij is ben ik het totaal niet mee eens. Die man schrijft nog steeds schitterende nummers, waarvan er op dit album genoeg voorbeelden te vinden zijn.

Neem nou een nummer als Trawlerman. Schitterend nummer. Ga dat maar is 5 keer achter elkaar luisteren, zonder vooroordelen, gewoon luisteren, met de tekst erbij. Dit is geen album die je 1 keer moet beluisteren en dan beoordelen (dat zou je sowieso bij geen enkel album moeten doen trouwens).

Zelfde geld voor Back to Tupelo, die overgang naar de chorus is zo mooi. En dan Our Shangri La, dat nummer is gewoon magisch, en live is ie nog mooier heb ik wel gehoord zaterdag.

Vind vooral de eerste helft (1-7) van deze cd erg goed. Boom Like that en 5.15 A.M. zijn topnummers, evenals Everybody Pays.

Jammer dat Mark Knopfler vaak zo negatief wordt benaderd. Ik vraag me bij weer een negatieve reacie op hem (of dire straits) wel is af: wat heeft die man in hemelsnaam verkeerd gedaan. Oke, als je van flitsende podiumacts houdt en van veel show en je ziet hem spelen, dan kan ik begrijpen dat je het weinig aan vindt, want zo is ie nou eenmaal niet. Maar op muzikaal/tekstueel gebied is hij één van de grootsten uit de geschiedenis, dat kan niet anders.

josbanaan
Jasper, je slaat de spijker op z'n kop! Ik heb net Shangri-la 4 keer achter elkaar geluisterd en nog heb ik er geen genoeg van.

En MK is ook niet mainstream.

avatar van bonothecat
Ik heb ook niks negatiefs gezegd over dire straits...alleen de man doet al 25 jaar precies hetzelfde. Misschien is mainstream niet het goede woord......hij is in ieder geval niet vernieuwend...doet iedere keer hetzelfde kunstje weer. Maar dat is wel ok voor de TROS aanhang

avatar van HiLL
Misschien is ie niet echt vernieuwend, maar dat maakt iemand nog niet 'Trosachtig' om het even zo te zeggen. U2 en De Rolling Stones bijvoorbeeld zijn ook absoluut niet vernieuwend en niet echt iets voor de Tros.

Overigens denk ik dat het gros van de artiesten/bands niet perse vernieuwend zijn maar wel (erg) goed en toch ook van (grote) invloed.

Ik ben toch blij dat Mark Knopfler na Ragpickers dream de ierse invloeden, hoe mooi ook, aan de kant heeft gezet en is overgegaan naar de wat meer gevoelige songs.
Hoe dan ook wederom een mooi album...

Op dit moment luister ik naar dit album, terwijl ik ook alle commentaren gelezen heb. Het valt me op dat jullie Nederlanders spreken over het TROS-publiek, wij Belgen hebben het dan over het VTM-publiek. Enfin, mainstream, no way. En dat hij zijn beste periode gehad heeft, ook al no way. Het is wel zo dat de Dire Straitsalbums grote, dikke hits hadden en vrolijker waren. Sinds zijn solocarrière zijn er geen echte hits meer en zijn de albums soberder. Zijn bekendheid is dan bijgevolg ook gedaald. Ik denk dat de man daar zelf voor gekozen heeft en gewoon lak heeft aan de hele commerce. Hij doet waar hij zin in heeft en kan de massahysterie best missen. Een pluim voor Mark Knopfler, keer op keer slaagt hij erin een degelijk album te presenteren.
Persoonlijk denk ik dat het Trospubliek hem vroeger beter vond met hits als Money for Nothing. Ik wil alleen dit zeggen: hij is altijd veel te goed geweest voor het Trospubliek, maar met zijn laatste albums staat hij er nog verder vanaf.

avatar van superessy
Ik ben weer terug! Ik als review opener van dit album een jaar geleden Heb nog niet verteld wat ik van het concert vond Ben trouwens 2x geweest! 17 april in rotterdam ook nog! En ik vind gewoon dat hij steeds beter wordt! Deze versie van sultans of swing was gewoon de mooiste tot nu toe! En speedway at nazareth is ook nog nooit zo mooi en krachtig gespeeld! Een compleet nieuwe intro voor Romeo And Juliet! Helemaal te gek! Mark heeft zelf altijd gezegd dat z'n beste album nog moet komen! 24 april is de release van het album samen met Emmylou Harris. En 5 juni staan ze samen in Ahoy! Ik heb weer kaarten, zoals vast wel meer mensen hier! En hij is ook alweer aan een nieuw solo album begonnen. Misschien z'n beste? Dit was even een update over master mark

avatar van rudiger
klasse album van het fenomeen knopfler , dit album heb ik helemaal grijs gedraaid
hoe vaker je er naar luistert des te beter wordt dit album
ik kan er geen minder nummer op vinden , allemaal sterke songs , en geef het daarom een dikke 5
ik hoop dat er nog veel werk uitkomt van mk

avatar van Lamontagne
Dit album aangeschaft dezelfde dag dat ie uitkwam 1,5 jaar later afgekickt om hem om de 2 dagen te draaien zij het niet elke dag.
Wat was dit een verademing na het voor mij toch andere album Ragpickers dream.

Alle nummers gewoon goed. prachtig

Jasper schreef:

dat heb jij heel goed gezegd zo , beste jasper , hier ben ik het helemaal mee eens
alleen vind ik de hele cd briljant en niet alleen 1-7
song for sonny liston is een mooi nummer

EVANSHEWSON
dream555 schreef:

Kan me vinden in je commentaar.

Maar deze is niet slecht maar zeker ook niet subliem, staan toch hier en daar een paar slappere dingetjes tussen.
Maar algemeen klinkt deze plaat wel lekker, warm, sfeervol, met liefde gemaakt...
Voor mij toch 4 sterren ****

avatar van freitzen
Misschien is het maar goed dat de nummers naar het einde toe wat korter worden, anders was het wel een erg lange zit geweest.
Nou kan ik het nog nét in één keer uitluisteren...

Eveneens 4 sterren van mij.

josbanaan schreef:

En MK is ook niet mainstream.

dat zei ik toch , hoe vaker je er naar luistert des te beter wordt het , en dat is nou de kracht van de postbank .

avatar van Bluebird
Beetje vlak album met een paar neuzelnummers, ook na vele malen beluisteren. Over het geheel een redelijk tot goede cd. 3.5

avatar van Gert P
Wat worden die platen van hem hoog gewaardeerd zeg!
2,5** voor mij, vindt hier lang niet alles goed van.

avatar van Running On Empty
Mark Knopfler wordt ouder en daardoor zijn muziek wat rustiger, daar is niets mis mee. Ik word ook ouder en rustiger en ik denk iedereen. Mooie plaat met 2 niemandalletjes en een aantal juweeltjes. Echt een sfeerplaat.

avatar van rudiger
Wat zijn volgens jou die 2 niemandalletjes R.O.E. ?

avatar van Bluebird
Whoop De Doo en Donegan's Gone?

avatar van Running On Empty
Ja zoiets