Vitalic - Flashmob (2009)

Frankrijk
Dance
Label: [PIAS]

1. See the Sea (Red) (4:05)
  2. Poison Lips (3:54)
  3. Flashmob (4:28)
  4. One Above One (3:41)
  5. Still (5:24)
  6. Terminateur Benelux (3:51)
  7. Second Lives (4:25)
  8. Allan Dellon (3:11)
  9. See the Sea (Blue) (4:05)
  10. Chicken Lady (3:27)
  11. Your Disco Song (3:38)
  12. Station Mir 2099 (4:29)
  13. Chez Septime (0:31)
Eindelijk!

avatar van HiLL
Ik vind de voorganger altijd een zeer lekkere plaat. Die heeft mij heel wat nachtelijke uurtjes doen rondstuiteren door de kamer . Hier ben ik dan ook zeer benieuwd naar.

En wat een prachtig artworkje zeg!

Helemaal mee eens! Heb erg veel plezier gehad aan OK Cowboy en wachtte eigenlijk al jaren op een nieuw album. Dat live-album uit 2007 was ook tof, maar nu dus weer echt nieuw werk.

Ik ben benieuwd.

Ik ben ook zeer benieuwd, kwam hem tegen tijdens het surfen op het net en dacht, laat ik hem maar eens toevoegen. V-Live was leuk net als bij bijvoorbeeld Justice om tussendoor het goede album live te horen, maar ben toch wel benieuwd naar het nieuwe werk.

Vorig jaar nog live gezien, toen hoorde ik al enkele lekkere nummers die mij niet bekend in de oren klonken..... Wellicht staan zie hierop......

avatar van gemaster
Jahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

Dit is echt iets waar ik zó naar uit kijk. Heb het niet vaak, maar dit wordt turven op de wanden van mijn cel tot 28 september.

JustaRascal
Terminator Benelux is al erg lekker.

Ben benieuwd, hoop dat hij een beetje op tijd lekt, kan ik misschien nog wat nummers meezingen op lowlands

Nu maar even zijn Disco Song EP opsporen

avatar van Mr. Digitalized
Your Disco Song klinkt alvast niet slecht, behoorlijk hard eigenlijk maar toch met een zekere emotie zoals we van Vitalic gewoon zijn.

Ik vind die Disco Song EP niet zo best. Zie ook de artiestenpagina...

Your Disco Song doet me eigenlijk redelijk denken aan My Friend Dario, alleen dan iets subtieler.

avatar van Gyzzz
Valt me op het eerste gehoor zeker niet tegen. Fijne riedels die het platte toch wel ontstijgen, met name door de overkoepelende eenheid van het geluid. En geen herhaling van zijn oudere werk.

Ik vind hem zeker niet tegenvallen, had na Disco Song EP iets minders verwacht.... Had de minimix die onlangs op de site stond al geluisterd, nu ook CD. Vooral nummer 7 klinkt als een echt Vitalic nummer... Toppers tot nu toe zijn 1,3 (al denk ik dat je deze redeiljk snel moe bent, 5, 7, 10

OK Cowboy was wel mijn ding dus de stap om Flashmob te willen gaan luisteren was slechts een klein hupje.
En ik ben blij het hupje gemaakt te hebben.
See the Sea (Red) is al een lekkere opener maar bij Poison Lips voel ik de liefde. I Feel Love.... yes, Giorgio Moroder is back zullen we maar zeggen. Zo'n lekker partynummer is wel aan mij besteed. En vervolgens is het gewoon blijvend genieten. Ik was eigenlijk wel weer eens toe aan een lekker potje dance uit Frankrijk en in de vorm van Flashmob word ik op mijn wenken bediend.
Of het een blijvertje gaat zijn zoals OK Cowboy valt te bezien want dat album was iets gevarieerder en dit klinkt iets oppervlakkiger.
Voorlopig maakt me dat niet zo veel uit. Ik draai dit soort dingen toch nooit dagelijks dus dan zal de houdbaarheid ook wel iets langer zijn denk ik.

avatar van Djarune
Allereerst net als het vorige album een prachtige cover. Heb zojuist de helft van het album geluisterd op de myspace pagina en het klinkt allemaal heel lekker!

avatar van PsychoBoyJack
Eerste luisterbeurt stemt positief. Hippe dance from France, altijd lekker !

HIGH DEF.
Deze is alweer geniaal...proficiat. Alleen "still" en "Alain Delon" missen iets maar ja al de rest maakt het supergoed. Ik vind "still" een beetje een mislukte sequel van "The Past" . Het beste lied hierop is zonder twijfel "Flashmob".

Ik heb het album nog niet beluistert, maar ik ben wel heel erg benieuwd want zijn vorige werk was wel heel erg lekker.

ArjenVM
Praatjes schreef:

Goed vergelijkbaar met oude werk, minder ruig misschien maar wat mij betreft een topper

avatar van djarend
Niet verwacht dat veel mensen deze plaat zo tof zouden vinden, heb er in 2 dagen tijd al bijna 10 verkocht, da;s meer dan bv de nieuwe Alice in Chains (om appels met peren te vergelijken )

Niet zo vreemd toch? Vitalic heeft een behoorlijke reputatie.

tuktak
vitalic lijkt een dagje ouder geworden.
deze plaat hinkt op de oude powerhousesound aan de ene kant, en op een meer laidback melodieuze aan de andere. op de vorige platen wist vitalic de kracht en het melodieuze te combineren tot een ingenieus geheel.
op deze plaat komen met name de hardere tracks wat geforceerd over, met name doordat deze tracks redelijk plat zijn geworden. flashmob, terminator deluxe en chicken lady bv, na 1 keer luisteren heb ik het er wel mee gehad. het knalt wel, maar daar neem ik geen genoegen mee vanwege de wetenschap dat vitalic dat eerder inventiever heeft gedaan.
de rustigere tracks als bv poison lips, still en station mir 2009 bevallen echter prima. had hier maar een heel album mee volgezet denk ik dan.

avatar van judgepaddy
Deze zo maar eens lekker opzetten.
Ondertussen via Internet de minimix en een Grandiose remix van The Chase van Morodor, waar hij werkelijk alle registers uit de kast trekt, binnengehaald.
Dat beloofd veel goeds!

avatar van DigiHans
Ga er eens op mijn gemak naar luisteren. Hij staat al op Spotify zie ik.

Spotify link: Vitalic - Flashmob.

Als je nog geen Spotify hebt en je wilt een invite, geef maar een seintje.

avatar van KampF
Prima album. Genoeg feestmuziek voor grote festivals bijvoorbeeld. Lekker met z'n allen hossen in een grote tent. Binnenkort ook in de melkweg! Er is niet één nummer dat er met kop en schouders bovenuit steekt, integendeel, alles is vrij generiek. Maar dat maakt het album gelukkig niet minder.

avatar van djarend
Dat hossen in grote tent hebben we toch al gedaan op Lowlands, toen speelde hij al veel nieuwe werk van deze fantastische plaat, vind hem steeds beter worden, kan dat wel ?

spherepeer
second lives is heerlijk

En wat te denken van Station Mir 2009. Geweldig nummer. Doet me een beetje aan FPU denken.

avatar van dielinquent
sakker, waarom is die plaat niet op bol.com te krijgen?

Wordt elke luisterbeurt beter!! Ik vind de blue versie van See The Sea echt zo heerlijk!

avatar van andnino
Ik ben vooral onder de indruk van One Above One. Heeft iemand nog tips in dit genre? Dan doel ik op licht psychdedelische dance dan wel aanverwante muziek. PM'en graag, anders worden de mods boos.