Snoop Dogg - R&G (Rhythm & Gangsta): The Masterpiece (2004)

Hip-Hop / R&B
Label: Geffen

1. (Intro) I Love to Give You Light (2:38)
  2. Bang Out (3:05)
  3. Drop It Like It's Hot (4:26)

met Pharrell

4. Can I Get a Flicc Witchu (5:24)

met Bootsy Collins

5. Ups & Downs (4:07)

met The Bee Gees

6. The Bidness (3:26)
  7. Snoop D.O. Double G (4:01)
  8. Let's Get Blown (4:40)
  9. Step Yo Game Up (4:23)

met Lil' Jon en Trina

10. Perfect (5:50)

met Charlie Wilson

11. Wballz (Interlude) (0:21)
  12. Fresh Pair of Panties On (2:38)
  13. Promise I (3:18)
  14. Oh No (4:09)

met 50 Cent

15. Can U Control Yo Hoe (3:08)

met Soopafly

16. Signs (3:56)

met Charlie Wilson en Justin Timberlake

17. I'm Threw Witchu (4:22)

met Soopafly

18. Pass It Pass It (4:32)
  19. Girl Like U (4:35)

met Nelly

20. No Thang on Me (4:40)

met Bootsy Collins

Tracklisting onder voorbehoud.

Heeft snoop dogg ruzie met Dr. Dre? Had wel verwacht dat die aanwezig zou zijn op dit album. Ik hou 't allemaal niet bij

avatar van Jordy
Op z'n debuut na heeft Dre maar heel sporadisch tracks geproduceerd op Snoop-albums

avatar van T.O.
Je hebt m dus al gehoord Jordy ? Klopt de tracklisting?

Geloof het wel

avatar van Jordy
Nee, tracklist klopt niet. Er staan 20 tracks op.

De versie die op internet circuleert klopt sowieso niet. De tracktitels staan niet bij de goede nummers.

avatar van Word_Play
17. I'M THREW WITCHU Featuring Soopafly
18. PASS IT PASS IT
19. GIRL LIKE U Featuring Nelly
20. NO THANG ON ME Featuring Bootsy Collins

Dit is de definitieve tracklisting, en wat het album betreft: voor mij het beste album sinds Doggystyle. Snoop vindt de perfecte balans tussen clubtracks (Can I Get A Flicc Withchu) en streetbangers (Bang Out), en op juweeltjes als de door Sha Money XL geproduceerde "Snoop D. O. Double G" klinkt Tha Doggfather zelfverzekerder als nooit tevoren.

4,5 *

avatar van Jordy
Ik vind dit bijna net zo slecht als z'n eerste No Limit album. Luie, saaie, ongeinspireerde R&B-meuk, bah.

avatar van BoordAppel
Ik vind het ook tegenvallen. Veel te veel (eigenlijk alleen maar) arrenbie gezever en daar zit ik niet echt op te wachten. Af en toe zo'n nummertje kan ik wel waarderen (zoals op zn vorige album) maar dit is te veel van het goede.
Zelfs de Neptunes nummers vallen me tegen. Op Drop It's Like It's Hot na dan want dat is gewoon een geniaal nummer. Erg origineel en dat kan ik van de rest van het album niet zeggen.
Heb trouwens alleen de internetversie en die klopt dus niet echt met de echte tracklist. Zal dus niet stemmen.

BoordAppel schreef:

Op Drop It's Like It's Hot na dan want dat is gewoon een geniaal nummer.

Meen je dat nou?

avatar van BoordAppel
Ja hoor. Leuke beat, geinige geluidjes ertussen. Origineel nummer.

R and G snoop dogg ** 1/2

Erg verwachtingsvol ( ik was dol op "paid tha cost to be da boss"... ) drukte ik op play. De eerste song " drop it like it's hot " ---> wow , erg leuk nummer " snoooooooop ...." , leuke beat , leuke melodie en zoals boordappel zegt : geinige geluidjes , niet toevallig een song gemaakt met Pharrel. Op de volgende tracks kwam ik echter niets anders meer tegen dan flauwe , soms echte R en B ( bah ) songs waar snoop de volledige dieperik in gaat. : teleurstelling dit album , zeker in vgl met z'n vorige lekker funky klinkende plaat. Dit is een geforceerde plaat waar er zeker een paar aardige songs ( een stuk of 3-4) op staan , maar algemeen gezien vervalt de plaat vrijwel steeds in R en B - shit waar snoop nergens goed uit de verf komt .

Ik ben geen fan van Snoop Dogg maar Drop it like its hard is echt catchy. Leuk dat je iedere keer de neiging hebt om het ritme mee te klakken..(wat is de naam van dat geluidje?).

avatar van BoordAppel
Ehm, een klakgeluidje? . Ik heb geen idee, The Neptunes stoppen wel meer ondefinieerbare geluidjes in hun muziek. Ik blijf het een geweldig nummer vinden, maar dat is dan ook meteen het hoogtepunt van deze plaat. Een teleurstelling na het leuke vorige album.

BoordAppel schreef:

Een teleurstelling na het leuke vorige album.

En wat was het enige goeie nummer van de vorige cd? Beautiful , ook meegezongen door Pharrell.

avatar van BoordAppel
Nou de vorige cd had wel meer goede nummers vond ik maar Beautiful was inderdaad erg lekker. Heerlijk zomernummer.

BoordAppel schreef:

The Neptunes stoppen wel meer ondefinieerbare geluidjes in hun muziek

Een tong tegen je gehemelte, zo ondefinieerbaar vind ik het persoonlijk niet

Is leuker als je het kunt omschrijven met een woord...

avatar van Safri
Snoop maakt dat klakgeluidje inderdaad zelf. Maar die Tros Tv Show grooveline is erg leuk in Drop it like it's hot.

lol

Safri schreef:

Maar die Tros Tv Show grooveline is erg leuk in Drop it like it's hot.

Beschrijf die eens. Voor de leken .

avatar van tovenaar
Safri schreef:

Maar die Tros Tv Show grooveline
Leuke omschrijving! Het lijkt er namelijk écht op .

Hele goede album. Hip-hop vind ik niet mijn stijl (behalve Missy Elliott, Timbaland en Kanye West) maar dit album vind ik toch heel goed. Misschien ook omdat die best "soft" is. Nummers zoals Let's Get Blown, Drop It Like It's Hot, Signs en Step Yo Game Up zijn heel goed. Hij heeft best veel met de Neptunes gewerkt maar d'r is nog steeds afwisseling. Step Yo Game Up is volgens mij het beste nummer. Vooral Trina's rap vind ik heel goed. (misschien moet ik maar 's een album van haar kopen). R&G krijgt van mij 4 sterren.

avatar van Kos
Kos
Ik vond Drop it's Like it Hot maar matig, maar die nieuwe single Let's get Blown is stiekem toch wel erg leuk.

Misschien dat ik dit album (waar ik weinig van verwachtte) toch maar eens ga beluisteren.

Drop it like it's hot werd na een paar keer luisteren vanzelf een goede track. Dit heb ik trouwens met heel het album van Snoop. De nieuwe single, Let's get Blown, is erg lekker. Al met al is het gewoon een lekker album.

avatar van T.O.
Let´s Get Blown is leuk, maar klinkt helaas een beetje "onaf" zoals wel meer Neptunes-producties de laatste tijd. Of is dat juist hun charme?

avatar van Eddie
Normaliter haat ik Hip Hop en rap muziek, maar om een of andere reden heefd deze plaat een vibe die mij heel erg aanspreken, nummers als the Bidness en drop it like it's hot zijn heerlijke nummers. een heerlijke plaat voor warme zomeravonden.

(Normaliter haat ik Hip Hop en rap muziek,
nummers als the Bidness en drop it like it's hot zijn heerlijke nummers)

drop it like it's hot is slecht kerel,
voor sommigen niet, maar jij houd niet eens van rap,
dus hoe ken je drop it like it's hot nou wat aan vinden?

Maar in ieder geval lets get blown, signs en er zijn er nog wel een paar goede nummers op dit album wat het allemaal erg vermakelijk maakt,

avatar van Ward
Hij kan dat toch best een vet nummer vinden ook al vind hij hiphop normaal niet vet.
Ik vind het trouwens ook een geweldig nummer. Die klakgeluidjes zijn echt geniaal.